FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Brazilská dvojice Pet Duo v rozhovoru

Brazilská dvojice Pet Duo v rozhovoru
23. 07. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Chcete vědět, jak velkou sbírku vinylů mají? Nebo co poslouchají ve svém volném čase? To a ještě více otázek jsme položily této exotické dvojici, která vystoupí 9. 8. 2013 na jihočeském festivalu Summer Session u Žďákovského mostu.
Kdo byl vaše inspirace?
Když jsme se rozhodli koupit si naše gramce, bylo to jen pro domací zábavu a poslouchání techna. Nenapadlo nás být profesionálními DJs a živit se muzikou. Jezdili jsme každý víkend do Sau Paula na naše oblíbené DJs (místní hrdinové) jako např. DJ MauMau, Renato Lopes, DJ Julião a DJ Alfred(In Memoriam). Oni byli ti, kteří nás představili ostatním DJs, kteří jsou na vrcholu dodnes jako např. The Advent, Jeff Mills a Dave Clarke. Na tanečních parketech jsme se hodně naučili nejen o hudbě, ale i to co techno reprezentuje. Když jsme dostali příležitost začít hrát, vždy jsme se snažili zachovat tuto počáteční podstatu v našich setech i produkci.

Kde se vzal název PET DUO?
Když jsme dostali pozvání na hraní na naší první akci, opět v Sau Paulu v Brazílii v roce 1997, promotér nám navrhnul, abychom si našli jméno pro náš projekt a nepoužívali Anne & David a my nechtěli vypadat jako “Brazilské folkové duo”, které je v Brazílii hodně známé a populární. Samozřejmě jsme se tomu chtěli vyhnout a skončit s jménem …Duo (jako 2 lidi) a PET může znamenat naší lásku ke zvířatům nebo ve vztahu k životnímu prostředí, k recyklovatelným PET lahvím…ve finale je to jen jméno.



Hodně DJů se přestěhovalo z Brazílie do Evropy. Cítite nějaký rozdíl? Jaký?
Před několika lety bychom mohli mluvit o mnoho rozdílech, jako třeba E-music byla mnohem populárnější tady v Evropě. Lidi byli skutečně mnohem více otevření tomuto stylu muziky v Evropě než v Brazílii. Ale věci se opravdu změnily v několika posledních letech a my můžeme dnes vidět jen minimální rozdíly. E-music je dnes populární i v Brazílii, kde se během celého roku uskuteční několik party a velkých festivalů a to od severu až na jih země. Budoucnost vypadá jasně na obou stranách Atlanského oceánu!

Co vám dalo počáteční impulz?
Hudba, naše láska k ní a náš respect nás vždy udržoval soustředěný a ochotný se dál prosazovat a neustále zlepšovat. Hudba je naší hlavní inspirací a silou.

Kdo dělá ty nejlepší party v tuto chvíli?
Je několik velkých party a událostí a my jsme štastní, že můžeme být jejich součástí. Bylo by těžké vyjmenovat všechny, ale můžeme vyzdvihnout alespoň nějaké Awakenigs , z Holandska, Florida135/Monegros festival, ze Španělska, Hydraulix Parties, z Anglie, Adrenaline, z Japonska, Fervo, Technoroute and Clash Club, z Brazílie, Mayday, z Německa a Polska.

Jaka byla první velká akce, kde jste hráli?
Poprvé jsme jako PETDuo oficiálně hráli 5. července 1997. Byl to jeden z prvních Ravů v Brazílii nazvaný Orybapu.
 

Nejlepší akce, na které jste hráli?
Měli jsme možnost představit se na mnoha pěkných akcí, takže bude hodně těžký vybrat jednu jako tu nejlepší. Určitě můžeme jmenovat naše první hraní v Hell Clubu, první klub v Sau Paulu a místo, kde jsme se potkali.. bylo to pro nás velmi emocionální a vy všichni si umíte představit proč. Další velkou událostí bylo, když jsme poprvé hráli na “I love Techno” v Belgii. Vždycky to byl náš sen, protože jsme měli hodně setů od našich vzorů právě z této akce, a když jsme dostali příležitost zahrát si tu, tak to byl úžasný pocit a skvělý zážitek. Mohli bychom s tímto soupisem akcí pokračovat, ale raději to ukončíme.

Když skončí akce, jak relaxujete?
Když odpočíváme, tak se díváme na filmy, čteme knížky a komiksy, jezdíme na kole a posloucháme hodně muziku. Můžeme říct, že hodně našeho volného času je věnováno muzice, umění a učení všeobecně.

Jaká je podle vás v tuto chvíli hudební scéna?
Myslíme si, že momentálně je taneční scéna na vrcholu. Zaznamenáváme tendence k industriálnějším a temnějším zvukům, které nás hodně inspirují do budoucna.

Jakou muziku posloucháte ve volném čase?
Máme velkou hudební sbírku, která se neustále rozrůstá. Máme rádi hodně rozdílných stylů muziky, jako např. EBM, Coldwave, Hiphop, Rock a Heavy Metal, klasikou hudbu, francouzské šanzony, Bossa Nova, Chorinho, Ambient, Dubstep, Synthpop, Punk Rock..... Je těžké vyjmenovat vše. Baví nás objevovat kapely a umělce, o kterých jsme nikdy neslyšeli, ale kdo má solidní výkon a slibnou kariéru.

Kde berete inspiraci pro svojí produkci?
Tak jak už jsme řekli, rádi čteme a speciálně biografie, o historii a filozofii, sbíráme knihy o umění, komiksy a rádi se díváme na filmy (od nových až po klasiku). Rádi navštěvujeme výstavy a muzea. Rádi také studujeme technické dovednosti a hrajeme v našem studiu.
 

Jaká byla první deska, kterou jste si koupili?
David: Nejsem si jistý, jaký byl první track, který jsem si koupil, ale můžu Vám říct o jednom, který byl pro mě nejvýraznější. Bylo mi 16 a já si koupil Front 242's – Headhunter V3.0 – a 12” vinyl.

Anne: To samé, nemůžu říct, který byl skutečně první, ale můžu říct o tom, který jsem si koupila v 16 letech. Byli to Pink Floyd's Dark Side of the Moon. Mám to ráda dodnes.

Jak velká je vaše sbírka vinylů?
Není tak velká, jak bychom si přáli… Naše sbírka má kolem 7000 kusů. Mámě něco okolo 3000 cédéček a 500Gs digitální muziky. Jsme sběratelé několika našich favoritů a někdy máme i několik vydání v různých formách. Snažíme se získat vše, ve všech formátech od Front 242, Ministry, Nine Inch Nails, Skinny Puppy a Jeff Mills.

Nejvtipnější historka co se stala na nějakém eventu?
Nejzábavnější, ale zároveň i nejpodivnější věc, která se nám stala bylo v Belo Horizonte, v centrální Brazílii, mnoho let dozadu. Byl zde mezinárodní DJ, který hrál po nás, vzal každý vinyl, který odehrál, roztavil letovací lampou do tvaru klobouku a dával je lidem. Bylo to zábavné a zároveň podivné!

Jaká jsou Vaše tři nejpoužívanější aplikace v mobilním telefonu?
Dropbox, Počasí a Agry Birds Star Wars Edition.

Jaká je Vaše nejoblíbenější hláška z filmu?

Star Wars IV – Impérium vrací úder - Darth Vader: ”Kdybys jen znal sílu temné stránky”

Blade Runner – Roy Batty:  “Všechny tyto …. momenty… se ztratí ve chvíli, jako slzy … v… dešti. Čas… zemřít…”

Dodal: Jiří Koubek, Technovinyl
SUMMER SESSION 9

SUMMER SESSION 9

Pátek 9. 8. 2013
220 Kč / 300 Kč
Vystupují:
PET DUO (BRA), SAIMON & MEZMERIC (I), Golpe, Makarov & Steen, Ravic, CZScream, D-Niel vs Otiatros, B.Unq!, Jiry, ENRICO vs BEDA, SUBGATE, ELITE vs ADLET, Franke, Finidi vs Kifli, Peet Sanders, Mylo vs P-Jay, Pellican vs Sens, T-Mass vs Peterson, Baxik, djane KAN-JACCA, Basswood Djs
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |