FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s Frankem Kvittou

Rozhovor s Frankem Kvittou
07. 08. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Na osmém vydání festivalu Summer Session 10. srpna jako hlavní host vystoupí německý techno matador Frank Kvitta, s kterým vám přinášíme následující rozhovor.
Ahoj Frankie, ze všeho nejdříve bych rád začal obligátní otázkou. Jak se máš a co je u tebe nového?
Ahoj Martine, mám se skvěle! Konečně je léto a festivalová sezóna je otevřená :) Co se týče mého osobního života, moc se toho nezměnilo. Dělám spoustu nových tracků a tvrdě pracuji ve své profesi.

Ano, léto je tu a s ním i dovolené. Plánuješ nějakou se svou rodinou? Pokud ano, kam se chystáte?

Měli jsme tento rok v plánu jet na dovolenou, ale vzhledem k tomu, že se letos stěhujeme z Německa, tak na to prostě není čas. Doufáme, že ten další rok bude času víc. Možná Itálie, USA... Uvidíme kam nás osud zanese :)

Vracíš se zpět do Čech, jaké jsou tvé pocity?
Je to už více jak rok, kdy jsem byl naposledy v České Republice. Jsem šťastný, že se k vám zase vracím! Je to jedna ze zemí kde hraji opravdu nejraději. Těším se na české publikum a skvělou atmosféru, kterou české party mají. A samozřejmě se těším, že se znovu potkáme, Mr. Agent! So bring it on, i'm hot and on fire!

Všiml jsem si, že poslední dobou hraješ více techno než hardtechno. Dáváš v současné době přednost spíše techno beatům?
Pokud znáte moji kariéru od počátku, potom víte, že jsem hrával techno již dříve. Až postupem času jsem se dostal k rychlejším a tvrdším beatům. Hardtechno jsem hrál mnoho let. Miluji ho a nehodlám s ním přestat! Nicméně mé srdce mi říká, že bych měl také někdy zkusit něco nového. Proto dnes produkuji elektronickou hudbu jako takovou, nejsem vyhraněný pouze na jeden styl. Díky tomu dostávám i nabídky od jiných promotérů a dostávám se na nová místa. I když jsou mé techno sety pomalejšího rázu, stále je v nich znát můj rukopis. Snažím se v nich udržet stejnou sílu, různorodost i energii. Co se týká změny stylu, hardtechno jsem hrál mnoho a mnoho let a buďte k sobě nyní upřímní - jedli by jste brambory každý den znovu a znovu? :) Mám rád elektronickou hudbu a chci žít elektronickou hudbou. Ale nemějte obavy, hardtechno bude stále součástí mě i mé kariéry.

Co říkáš na aktuální hardtechno tracky vydané v posledních dvou letech novými producenty?
Je zde spousta nových producentů jejichž tvorba se mi vážně líbí! Na druhou stranu je velmi těžké hledat kvalitní tracky v přesyceném množství releasů, které nemají vždy kvalitní zvuk. Dnes si každý může založit netlabel a vydat každý "mindorgasm" ať je to dobré či ne.. To se nedá říci o vinylových deskách. Vydavatelství si přeci jen více hlídají co vydají, jelikož release desky je velmi nákladný.

Je to téměř rok od poslední části vašeho pořadu na Kvitta Tv. Plánujete se k této show ještě vrátit?
Ano je to dlouhá doba a mrzí mě to. Jak jsem říkal na začátku, času mám v současné době velmi málo.. Až budu mít stěhování za sebou, plánuji se k tomu opět vrátit v podobě jaké jste zvyklí.Live show bude každý měsíc a pokaždé nějaký nový a zajímavý host.

Po mnoha letech tvé kariéry máš za sebou spoustu skvélých párty a festivalů. Vzpomenš si na které z nich si byl před hraním hodně nervózní?
Před každým hraním jsem malinko nervózní, ale vzpomínám si poprvé na Awakenings, Nature One a Monegros. Tam jsem byl nervózní dost, protože tam když to poserete, tak jste v prdeli.. hehe : ) Tyto festivaly jsou legendární a je pocta být jejich součástí. Lidé zde od DJ's očekávají to nejlepší proto, aby tyto párty mohly být legendární i nadále. Bývá to veliká výzva kterou přijímám a snažím se vítězit.

Pokud by jsi nebyl DJ, čemu by jsi se ve svém životě věnoval?
Pravděpodobně bych prodával hot-dogy, psal knihy, programoval počítačové hry, nebo točil filmy.. lol

Lidé jso na tvé vystoupení dost nažhavení, co od tebe můžeme očekávat?
Můžete očekávat set plný pozitivní energie! Mnoho nových tracků ale i starých dobrých a osvědčených klasik.

Díky za tvůj čas!

www.summersession.cz

Dodal: Jiří Koubek, Technovinyl
SUMMER SESSION

SUMMER SESSION

Pátek 10. 8. 2012
220 Kč / 300 Kč
Vystupují:
FRANK KVITTA (D), Zoky & Teo Harouda (HR), Agent, Steen & Keeper, Spiriakos, Golpe, D-Niel, Body Bass vs. Legend Bee, Baxik, Cubix, Chris Sadler, Franke, Jay Beck, Pellican Byzzon, Sens, Luppi Clarke & Marek Bárta, Herry, Richard, Buben, Noisypioneers Djs
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |