FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Trutnov Open Air 2012 zůstává Na Bojišti

Trutnov Open Air 2012 zůstává Na Bojišti
16. 01. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (2)
(Promotion) Je známo datum i místo letošního Open Air Festivalu Trutnov. Bude opět „Na Bojišti“ a pořadatelé věří, že se festival podaří uskutečnit na tradičním místě i příští rok. Novou tvář dostane undergroundový stan.
Ač naše wigwamy stále obchází smutek, hory pláčou a údolími tečou slzy kvůli odchodu našeho náčelníka a papá undergroundu, i přesto, že v horách leží sníh, neobvykle a proti zvykům již v tomto čase vybubnováváme datum a místo letošního setkání pod horami. Open Air Festival „Trutnov 1987-2012“ se uskuteční tradičně v měsíci zrní a dozrávající trávy ve dnech 16.-19.8. 2012 „Na Bojišti“ a objeví se na něm i několik novinek.

Místní radnice sice již na podzim nechala na sousedící pozemky zavést inženýrské sítě, potřebné k plánované výstavbě, pořadatelé i přesto věří, že letošní ani příští ročník není bezprostředně ohrožen. „I když místní radní už nechali položit na louky, kde nic nestojí, inženýrské sítě, a připravit místo k zástavbě, festival se letos uskuteční na tradičním místě a věříme, že tomu tak bude i příští rok. Doufáme, že v době, kdy odeznívá stavební boom a dochází k utlumování stavebních aktivit, se na loukách stavět nezačne, a prohlašovaná ekonomická krize tak může v tomto případě festivalu paradoxně pomoci. Nyní už je vše závislé na stavebních lobby, záměrech majitelů pozemků, bagrech a případném příchodu vhodného investora s nabitou kešení,“ uvádí k tomu zakladatel a pořadatel festivalu Martin Věchet.

trutnov

Louky, přiléhající k areálu „Bojiště“ pořadatelé k uskutečnění festivalu potřebují. Jsou na nich postavená dvě pódia a je zde ubytováno několik tisíc návštěvníků. Radnice na přelomu milénia však pozemky určila změnou územního plánu k zastavění, a před nedávnem tento záměr potvrdila. Pořadatelé si našli nové místo v lokalitě Trutnova, to však radní počátkem minulého roku prodali k průmyslovým účelům. „Festival, který byl v minulosti zaštítěn ministerstvem kultury i prezidentem Václavem Havlem, místní starosta považuje za podnikatelskou aktivitu jako každou jinou. Festival je však kulturní aktivitou, která potřebuje dlouhodobé vize a vyhlídky, a na stávajícím místě se za současných podmínek nemůže něco nového vymýšlet a festival rozšiřovat. Plány tak spřádáme pouze z roku na rok,“ říká k tomu spolupořadatel festivalu Voloďa Jůzl.

Na letošním Open Air Festivalu Trutnov se i přesto objeví několik novinek. „Přijde nám charakteristické, že právě undergroundový stan, který stojí na místě plánované zástavby, dozná několika změn,“ říká k tomu Voloďa Jůzl. Bude přejmenován po nedávno zemřelém guruovi československého undergroundu na Undergroundový stan Ivana Martina „Magora“ Jirouse, celý se i zvětší, včetně pódia. Jeho program bude více zaměřen na undergroundové koncerty „až do rána“, ale i na různé přednášky a promítání. Právě zde například probíhala v minulosti dvouhodinová beseda s Václavem Havlem či knězem Jakubem Trojanem, který pohřbil Jana Palacha. Festival rozšíří svůj program i o divadelní představení. Další ze změn, které omezený prostor Bojiště umožňuje, bude přemístění části tábora s neziskovými a ekologickými organizacemi do uličky pod undergroundovým stanem. Vznikne tak lepší prostor pro divadelní zázemí a dětský tábor. Zvýší se i počet vegetariánských stánků.

trutnov

V letošním programu opět nebude nouze o různé výstřelky, happeningy z krajiny rozličností a hudebních extrémů, jimiž je trutnovský festival pověstný. Zde je první střípek z programu a české kapely, které se pod horami objeví: The Plastic People of The Universe, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma a další. Na trutnovská pódia se po letech vrátí Vladimír Mišík se skupinou ETC a poprvé v historii zde vystoupí legendární písničkář Jaroslav Hutka.

www.festivaltrutnov.cz

Dodal: Eva Navrátilová, Geronimo Agency
TRUTNOV OPEN AIR

TRUTNOV OPEN AIR

Čtvrtek 16. 8. 2012 až Neděle 19. 8. 2012
na dobírku 980 Kč, předprodej 1 080 Kč / na místě 1 200 Kč
Vystupují:
Korn, John Cale, Anti-Flag, The Flying Eyes, Adam Cohen, Muchachito Bombo Infierno, Hawk Eyes , Barrington Levy, Marta Kubišová. a Petr Malásek, The Plastic People of The Universe, Yellowcard, dEUS, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Ivan Hlas, Garage & Tony, L.A., The Fireballs, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Velvet Underground revival, Goodfellas, Hally Belly, Čankišou Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Hakka Muggies, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma, Vladimír Mišík a ETC, Jaroslav Hutka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
karel | 15. 08. 2012 | 04:04:07
dost dobry
oje | 18. 01. 2012 | 11:16:15
skvělá zpráva!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |