FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jaký byl festival Natruc?

Jaký byl festival Natruc?
28. 08. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V sobotu 27. srpna proběhl v Kolíně 14. ročník festivalu Natruc. Do kouzelného areálu Kmochova ostrova v Kolíně si našlo cestu více než tři tisíce lidí. Akci provázela nepřízeň počasí, avšak ani déšť, ani zima nedokázaly odradit návštěvníky, kteří tančili, zpívali a užívali si kvalitní muziku až do posledního tónu závěrečné kapely.
„Před fanoušky všichni smekáme, byli fakt úžasní, v takovém počasí nejen zůstali, ale i vytvořili fantastickou atmosféru. Na tom jsme se shodli nejen my pořadatelé, ale i účinkující,“ vzdal hold promoklým přítomným jeden z pořadatelů Martin Řehoř.

Návštěvníci festivalu měli možnost shlédnout kapely na dvou pódiích.

První kapelou, která zahrála na hlavní Natruc stage, byla skupina Porcelaine People, která si účast na Natrucu vybojovala díky vyhledávací soutěži Natruc Talent. Poté patřilo pódium hradecké skupině Enter, kterou vystřídali Imodium, kapela, která bude předskakovat na zářijovém pražském koncertě Simple Plan. Prvním interpretem, který dokázal zaplnit amfiteátr Kmochova ostrova, byl rapující folkař a skvělý hitmaker Xindl X. Při zvukové zkoušce následujících UDG odstartoval bubeník Jugi prvním úderem déšť, který provázel festival po dalších sedm hodin. Jak se však ukázalo, fanoušci při vystoupení před deštěm nejen neprchli, ale užívali si naplno muziky, tančili a zpívali. UDG, stejně jako následující česká skáčková jednička Sto zvířat, dokázali rozehřát publikum výborným vystoupením a potvrdili svoji příslušnost k festivalovým tahákům. Stejně tak jako stále populárnější kapela Mandrage, která zahrála i hit Františkovy Lázně z připravované desky, který se stal nejhranější písní v českých rádiích a jde tak ve šlépějích předchozího megahitu Hledá se žena. Poté si svým vystoupením a projevem zcela podmanila publikum charismatická zpěvačka Anna K., která kromě klasických hitů představila i novinky z připravované desky.

natruc

Déšť vzdal marnou snahu udolat návštěvníky Natrucu symbolicky při vystoupení hlavní hvězdy festivalu Richarda Müllera. Slovenský zpěvák číslo jedna obklopený výbornými muzikanty předvedl výborný výkon v setu postaveném převážně na svých slavných hitech. V tu chvíli zpíval a tančil celý Natruc. Stejně tak předchozí vystupující Anna K., která si užívala Müllerovo vystoupení a tančila s dcerkou Roberta Kodyma, který na festival Natruc dorazil s manželkou a dcerou.

Elektrizující moment festivalu nastal, když Richard Müller uváděl jednu z písní ze svého „českého alba“: „Na tomto albu se podílela i Anna K. a když vidím, jak tu plná síly tančí, musím říct: Děkujeme Bože!“ zpěvákova slova potvrdili návštěvníci festivalu Natruc ohlušujícím potleskem.

Podařenou tečku za festivalem Natruc připravila kapela Rybičky 48, která si pro tento festival spolu s tanečnicemi připravila překvapení v podobě choreografie k singlu Agáta, z připravované desky, která spatří světlo světa na konci září tohoto roku. To, že se ani v pozdní noční hodinu nechtělo návštěvníkům festivalu Natruc domů, potvrzuje několik vytleskaných přídavků, které kapela Rybičky 48 křepčícímu publiku ochotně servírovala.

Program na druhé scéně, pojmenované TV Óčko stage, odstartovala kolínská skupina The Clients, po ní vystoupili metaloví Psycho radio. Pořádný kotel pod pódiem byl k vidění na následující kapelu Bu-Fu, kterou katapultoval na festival úspěch v soutěži Natruc Talent. Kotel se ještě rozrostl při vystoupení punkrockové klasiky Punk Floid. Se svojí kapelou se následně představila Bára Zemanová, nespoutaná energie se z pódia valila při vystoupení Atari Terror. Program na TV Óčko stage gradoval při vystoupení hranice překračujících Sunflower Caravan, i německých Cosmonautix s nezaměnitelným balalajka speed folkem. Jakýmsi černým koněm programu na TV Óčko stage se stala slovenská kapela Smola a hrušky hrající směsici melodického ska a punkrocku vyšperkovanou o výborné vtipné texty. Poté již TV Óčko stage patřila ostříleným Cocotte Minute.

„To, kolik lidí dorazilo a jak se NATRUC zimě a dešti dokázali bavit, je pro nás i přes nepříznivé počasí obrovskou satisfakcí a zároveň výzvou pro jubilejní 15. ročník, který se bude konat v příštím roce.“


Dodal: Lucka Hájková, Agentura WINK
NATRUC KOLÍN

NATRUC KOLÍN

Sobota 27. 8. 2011
červenec 250 Kč/ srpen 280 Kč/ na místě 330 Kč
Vystupují:
Richard Müller, Xindl X, The First, Sunflower Caravan, Sto zvířat, UDG, Mandrage, Rybičky 48, Cosmonautix, Atari Terror, Cocotte Minute, Bára Zemanová, Imodium, Punk Floid, Enter, The Clients, vítězové soutěží Natruc Talent, Help Band a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |