FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pouštní růže Monegros 2011

Pouštní růže Monegros 2011
15. 06. 2011   |   Autor: stolda   |   Komentáře (0)
Komu se ještě v životě nepovedlo tancovat v poušti od soumraku do úsvitu a ještě mnohem déle má jedinečnou možnost odškrtnout si na seznamu životních zkušeností další položku. Jedinečnou především proto, že budete mít kolem sebe dalších 40.000 stejně naladěných spolutanečníků. Nutná je však jediná maličkost: Dostat se 23. července 2011 poblíž španělského města Fraga na 17. ročník festivalu Monegros.
Španělský festival elektronické taneční hudby je neobyčejný již charakterem své lokality. Může se také pochlubit, podle reakcí čtenářů hudebních serverů, jednou z nejbouřlivějších atmosfér, které panují na hudebních festivalech pod otevřeným nebem. Na 5 pódiích bude po dobu více než 22 hodin k slyšení široké spektrum stylů počínaje Technem, Housem, Electrem přes Drum & Bass a Hip Hopem konče. Otázkou zůstává co s festivalem, kterému po právu alespoň částečně patří nálepka underground, udělá přítomnost hlavní hvězdy v podobě popové ikony Davida Guetty. Jako velký kontrast se bude nad festivalem vznášet souznění "krále mainstreamu" a několika tekno systémů.

I přes diskutabilní jméno na vrcholu flyeru se zdá být line-up přeplněn zvučnými jmény. Dokonce i loňský ročník, zdál-li se být jakkoliv nepřekonatelný, je na plné čáře převálcován. Zástupci techna si rozhodně užijí zaběhlé modly jako je Carl Cox, Chris Liebing, Dave Clarke, dvojice Killa Production, Technasia ale i další "nové" tváře, postupně zastupující mladší generaci: Joseph Capriati nebo Paul Ritch.

monegros

Tech-house či minimal techno na jednom volnějším pólu nebo schranz na druhém svižnějším protipólu má své hvězdy v poušti taktéž v nejjasnějším záření. Gaiser, Loco Dice, Luciano, Marco Carola, Paco Osuna, Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin tvoří velmi obstojnou družinu "klikačů". Frank Kvitta & Boris S., O.B.I, Oscar Mulero vs. Reeko, Pet Duo, Fatima Haji, DJ Lukas & Malke naopak v roli "bouchačů".

Jenže toto není všechno, ač by se na první pohled mohlo zdát. Kromě skupiny zastupující styl electro house - Boys Noize, Crookers, Dr. Lektroluv, Popof, Steve Aoki, Tiga, Vitalic nebo Basti z Tiefschwarz je zde skupina pohybujících se na hraně multižánrovosti raveu či velmi úzce vyprofilovaném stylu (záleží na úhlu pohledu). Takovými jmény jsou John Digweed, Josh Wink, M.A.N.D.Y nebo Julian Jeweil. Kvůli komu se ale stoprocentně vyplatí nechat se pouští vyprahnout do poslední kapky jsou psytrancoví Infected Mushroom, kteří ve svém live vystoupení dostanou ze všech přítomných poslední zbytky vláhy.

Dubstep budou v prachu a písku zastupovat Benga & Youngman, Caspa & MC Rod Alzan a další. Drum & Bass Andy C + MC IQ, Camo & Krooked, Rusko. Hlavní hvězdou Hip Hopu je další výrazné jméno festivalu. Hned na prvním řádku flyeru se hrdě dívá na své pouštní spolubojovníky. Busta Rhymes. Na seznamu vystupujících je celá řada dalších kvalitních umělců, ať už lokálních či světoběžných, kteří budou dotvářet atmosféru festivalu. Všechny místní fanoušky taneční hudby jistě potěší poznámka, že Česká republika bude mít na Monegros částečnou účast v podobě Keygen Kaotic (Breakbeat / Drum & Bass / Techno).

Vstupenka nebude pro člověka žijícího mimo území severovýchodního Španělska pravděpodobně největší výdaj investovaný do prožití neobyčejného pouštního zážitku. 70€ je cena opravňující k 22 hodinovému tanci, dárku od pořadatelů a jednomu kelímku místního piva San Miguel. Náročnější položkou party rozpočtu budou výdaje za cestování, hotel nebo kvalitní sprchu, která po ránu určitě přijde vhod. Nejsložitější část cestování spočívá v transferu z ČR do Španělska (bez přestupu i s 1 přestupem se lze letecky přepravit s lowcosty do 2000,-). V případě, že se dostanete do jednoho z okolních měst popřípadě do jednoho z hlavních turistických taháků Španělska - Madridu nebo Barcelony, nechte vše ostatní na pořadatelích. Ti organizují festivalové autobusy z několika destinací.

Teaser:


Více na adrese http://www.monegrosfestival.com/webapp/comollegar.
Veškeré další informace naleznete na webu www.monegrosfestival.com nebo na fb profilu.
zdroje obrázků: www.monegrosfestival.com
Mapa lokality
MONEGROS DESERT (ESP)

MONEGROS DESERT (ESP)

Sobota 23. 7. 2011
70 EUR
Vystupují:
andy c & mc gq, boys noize, brodinski, busta rhymes, camo & krooked, carl cox, crookers, dave clarke, david guetta, dirtyphonics – live, dj domi feat mood & mantisse, dr lektroluv, elrow – marc maya ,elrow – mario biani, elrow – oscar aguilera, elrow – toni varga, fatima hajji, fran the breakstorm, frivolous gaiser – live, god's army – (frank kvitta & boris s – live), hablando en plata, hellfish, john digweed, josh wink, keygen kaotic, killa productions – ben sims vs paul mac, loco dice, luciano, m.a.n.d.y, mar-t, marco carola, micropoint – live, narkotek sound system – giogoo/seno/we­ser), niskerone noisia – 3 djs set, oscar mulero vs reeko, paco osuna, paul kalkbrenner – live ,paul ritch – live, pet duo – live, raul mezcolanza, richie hawtin, sho hai, steve aoki, steve lawler, technasia – dj set, the sickest squad, tiga, tote king, underdogz – live- (dj lukas & malke), vitalic – v mirror live v.2 a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |