FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reportáž z Let It Roll Open Air

Reportáž z Let It Roll Open Air
01. 08. 2010   |   Autor: Kuamone   |   Komentáře (50)
O víkendu 23. a 24. července se u Starých Žďánic na Pardubicku odehrál třetí ročník open air festivalu Let It Roll. Tento rok byl především ve znamení hvězd z Labelu Hospital, Lifted crew a areálu, který se během páteční noci změnil v souvislou vrstvu vody a bahna. K dokonalosti chyběli snad jen kachní rodinky na hladině.
Festival se odehrál u pískovny Oplatil, na místě, kde se o týden dříve uskutečnil Hip Hop Jam. Je to krásné místo – docela velké pláže, čistá voda, která byla teplejší než vzduch. V areálu byli čtyři stage – nejvzdálenější a největší Main Stage, která se již tradičně orientuje na mainstreamovejší žánry drum and bassu. V šapitó se nacházela také Control stage, kde si na své přišli hlavně příznivci tvrdších a temnějších zlomených beatů. O třetí stage se postarali lidé okolo pražského Wakata baru a návštěvníci tam mohli slyšet zlomené žánry, které se na ostatní stage nevešli – breakbeat, raggajungle, bassline ale i reggae a dub. Čtvrté podium bylo přístupné pouze lidem s VIP páskou.

Na festivalu bylo znát, že staví hlavně na hvězdném line upu, který nemá v Čechách a přilehlých oblastech (na východ) obdoby. Dekorace na Main Stage byly tematicky shodné s plakáty – hlavním motivem bylo letadlo – pařící lidé se na něho dívali ze předu, takže viděli do pilotní kabiny, kde hrál dj a po stranách byli křídla a vrtulové motory. Nápad je to hezký, ale alespoň pro mě dost nepraktický, na party totiž rád sleduji toho co mi servíruje muziku do ušních lalůčků a zde, pokud chtěl někdo tančit přímo před djem tak viděl jen kovovou špičku letadla a občas i sekuriťáka. Stage doplňovali světla, dvě projekce a jakási střecha nad přední částí kotle.

Let it roll open air 2010

Stejně tak mi přišla lehce odfláknutá i Take Control stage, žádné dekorace, pouze blikátka, reprobedny a vyvýšený dj pult. Vizuálně se mi nejvíce líbila Wakata stage s řadou LCD televizí a bílou nafukovací koulí, kde běžela projekce.

Mimo areál pak byla ještě malá stage u baru na pláži, která nás těšila především přes den, kdy v areálu hrála jen Wakata.

Již jsem se zmínil, že v pátek v noci zapršelo, dle údajů na stránkách festivalu srážky dosáhli až 25 mm/m2 a vzhledem k tomu, že pršelo skoro celou noc se nešlo se divit, že areál po ránu vypadal tak jak vypadal – jistě jste viděli fotky. Pořadatelské službě a příznivé teplotě se během soboty podařilo největší kaluže vysušit, ale i tak zbylo opravdu hodně bahna. Největší problém byl dostat se do Wakaty, člověk bez gumáků prakticky neměl šanci dojít tam bez toho, aby zapadl po kotníky do bahna. Podobný problém nastal i před Take Control, ale to trochu zlepšily piliny. Ačkoliv byl v druhé části areálu celou sobotu čilý ruch a bagr vyrovnával terén tak ani tam to nebylo o moc lepší. Do některých stánků se dalo dostat pouze po dřevěných paletách a postupem času si lidé vyšlapali místa k paření i k chození, jenže v některých částech bylo stejně tolik bláta, že vyžadovalo značné úsilí, aby tam člověku nezůstala bota nebo dvě.

Samozřejmě má každá mince dvě strany a tak se bláto stalo i místem mnohdy dost vtipným. V neděli ráno například jeden kluk „plaval“ v bahně před stánky. Anebo časté vyprávění kamarádů: „jdu si pro pivo, koukám pod nohy a najednou zjistím, že stojím uprostřed rybníku“. Docela zábavné bylo i sledovat toitoi auto, které musel po festivale tahat traktor, aby se vůbec dostalo k záchodům, aby je mohlo vyčistit. Nicméně já osobně preferuji spíše sušší prostředí. Ale pokud máte nějakou dobrou historku o blátě z Let It Rollu, neváhejte nám ji sem napsat!

let it roll open air

Stánků bylo všude dost, snad kromě Main stage, kde se museli čekat fronty na pití. Problém byl spíše s obsluhou. Slyšel jsem hodně lidí, co říkali, že je na baru okradli a to dokonce i způsobem kdy zákazník platí piva tisícikorunovou bankovkou a barman mu tvrdí, že to byla stokoruna. Mě se naštěstí nic podobného nepřihodilo, nicméně vzhledem k počtu lidí, které jsem to slyšel říkat, anebo psát na různých fórech si myslím, že na tom něco bude. A to by se rozhodné stávat nemělo. Jinak jídla byla dost, i když mi trochu chyběla vegetariánská strava a ceny byly trochu vyšší. Mobilních záchodů v areálu nebylo moc, nepočítal sem je, ale řekl bych, že pro tolik lidi jich bylo málo a jak sem psal, pomalé bylo i jejich čištění. Větší problém byl, že v kempech se nenacházeli téměř žádné a pokud má člověk stan dva kilometry od areálu, tak obvykle nedoběhne a odskočí si raději do lesa, což asi nebude úplně příjemné pro domorodce. Kempů bylo dost, lidé se vešli, ale nejvzdálenější byl opravdu až dva kilometry od místa konání. Pořadatelé to však pochytili a v sobotu od 12 do 20 hodin jezdila kyvadlová doprava.

I když jsou návštěvníci party rozladěni z organizačních či jiných důvodu, na hudebních akcích je ještě jedna věc, která dokáže spravit náladu a rozzářit noc. Víte co myslím? Jasně, že víte. Je to přece důvod proč na akce jezdíme – hudba samotná. A tato část se povedla. V pátek bohužel nedorazil Original Sin a proto se rozdělilo duo Matrix a Futurebound a Futurebound zahrál místo Original Sin. A zahrál skvěle, je to opravdu pan dj a jeho skills za mixpultem jsou znát na první drop. Lidé mu zobali z desek a tančili jak zahrál. A tak přišel jeden z vrcholů hned na začátku. Bohužel v době kdy jeho set končil už docela dlouho pršelo a tak jsem se šel podívat na Calibra do Take Control stanu, ale ten mě moc nezaujal. Kamarád jeho tvorbu označil jako „láskoviny“ a tento styl drum nad bassu mě vůbec nebaví. A déšť neustával a neustával. A tak jsem šel raději uschnout do stanu a připravit se na druhý den.

Pršet přestalo okolo páté , když jsem se byl podívat na závěr pátečního večera, když na Main Stagy končili Pixie a Suki, nejdřív tracke Pieces od Chase and Status a pak hymnou Let It Rollu, kterou nazpívat MC Spyda do tracku od Matrixe and Futurebounda Knightriderz.

Philip tbc let it roll open air 2010

V sobotu začínal program na Main Stagy vystoupením IM Cyber a MC Onetwo. Na Take Control řádil Philip TBC, jako obvykle střídal styly od drum and bassu po dubstep a od dubstepu k technu a lidi to evidentně bavilo. Nedalo mi to a zašel jsem si trochu pročistit hlavu do Wakata stanu na trochu dubu – liveset tam hráli Dubwisegangsters. Když jsem měl dunivých basů ažaž odebral jsem se podívat jak hraje Tony Coleman z London Electricity. Tento malý mužík si hraní opravdu užíval,s mával na lidi, hypoval, pořád se smál jako sluníčko a lidé pod ním tančili v blátě, co to šlo.

Ani sobotní večer se neobešel bez komplikací, High Contrastovi uletělo letadlo a tak London Electricity vystřídal dj Marky s MC Staminou, části jeho setu mě bavili, ale nemám rád, když dj předvádí „rockerské“ vylomeniny jako například skratche na gramofon v podpaží a tak. I když Marky je Brazilec a je tam dost oblíbený a jeho drum and bass se prolíná i s prvky flamenga a latinskoamerických stylů. A ty jsou dost rozverné a hračičkoidní takže se to asi dalo čekat. Líbil se mi Stamina, s djem byli dobře sehraní a tvořili dobré duo. A poté přišel headliner z největších, Lincol Barett aka High Contrast. Bohužel se rozhodl zůstat i Stamina a sekundovat mu. Řekl bych, že to nebylo úplně nejšťastnější rozhodnutí. Těšil jsem se na zpívánky, kterými je High Contrast proslulý, ale bohužel jsem se dočkal jen Mcho řečí, které se do stylu co hraje High Contrasts vůbec nehodí.

No co nemůže být každý den posvícení a raději jsem se tentokrát již naposledy přesunul na Take Control, kde hrál Evol Intent a musím říct, že jsem dobře udělal, přišel jsem zhruba na poslední půl hodinu a nevěřil jsem. Z Trojice Evol Intent přijel zahrát Gigantor, robustní zjevení, kterého bych se asi bál kdybych ho viděl jinde než za dj pultem. Svýma obříma rukama ovládal gramofony a mixpult s takovou grácií a samozřejmostí jako když politik lže. Do publika nekompromisně řezal industriálně znějící techstep s přesahy do techna a občas si ulétl i do dubstepu. Pro mě to byl rozhodně nejlepší zážitek z celého festivalu. Třešničkou na dortu byli ostatní z Lifted Crew – Chris Renegade a Spor, kteří tančili a bavili se společně s Gigantorem.

Po něm přišel Spor, který mě ale nenadchnul svým počátečním dubstepem a navíc jsem byl unavený z neustálého brouzdání blátem a tak jsem to zabalil a šel na kutě.
LET IT ROLL OPEN AIR

LET IT ROLL OPEN AIR

Pátek 23. 7. 2010 až Sobota 24. 7. 2010
550 Kč / VIP 1000 Kč
Vystupují:
Sub Focus feat. MC I.D. (UK), High Contrast (UK), London Elektricity (UK), DJ Marky & MC Stamina (BR / UK), Matrix & Futurebound (UK), Stanton Warriors, Marcus Intalex (UK), Calibre (UK), Original Sin (US), Temper D (UK), MC Wrec (UK), MC Coppa (UK), Cyantific, Spor, Chris Renegade, Evol Intent, Gemini, No Money, Philip TBC, X.Morph, Bifidus Aktif & Thiew, Danoo, Local Heroes feat. MC Tweety Twizta, Peejay, Murte, Vladeejay, Kaplick, Saku, Baltazar a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Lucie | 30. 07. 2013 | 07:17:51
TITAN 2ks

Prodám 2 vstupenky TITAN na LIR (BRNO) cena: 2000,- při koupi obou. Jinak jeden za 1200,- SMS 737 828 430

kuba | 15. 02. 2013 | 01:15:53
prodam 2 lupeny

cau, prodam 2 VIP lupeny za 1800,-.
Praha, 604 888 344
Pavel | 18. 07. 2012 | 06:52:42
LastMinute

Koupim listek na LIR. Brno (staci kopie pres ticketportal). Díky
tel. 732955687
cze128Mara | 18. 07. 2012 | 11:46:47
koupim listek na let it roll

Ahoj koupim listek na let it roll :-) ozvete se :-)
email: cze128Mara@gmail.com
tel: 775735524
Barulee | 15. 07. 2012 | 05:21:00
koupím lupen

koupím lístek, Brno/Praha
barulee@centrum.cz
Gábina | 14. 07. 2012 | 11:19:38
Autem na Lir

Ahoj, nemá někdo z brna 2 volný místa v autě, pro dvě slečny :) na Let it roll? tequillkka@seznam.cz tel. 777 607 568
Kornflejx | 12. 07. 2012 | 06:55:52
Koupim 3x listek na LIR

Zdravim parmeny,kterym neni prano dostat se na letosni LIR a nevi co s listky:ja bych si 3 vzal:)piste na Bob.Zbruz@seznam.cz nebo 774685692.Diky moc:) D´n´B ZDAR!:)
Zombeee | 12. 07. 2012 | 05:30:25
lístek na lir

Ahoj, koupím jeden lístek na let it roll. Pište na mail marekhorak@hotmail.com díky
johny | 11. 07. 2011 | 06:56:15
takze jeden bezvyznamnyho festaku za 700? jestli sem to pochopil spravne:)
wewe | 29. 06. 2011 | 12:23:51
cože.. bylo to sůper.. ja cely wikend protančila jen v žabkách.. a nenadávám však to je tupé bahno.. bylo to neskutečné.. jsem zamilovana do Netskyho, :D
After TV | 28. 06. 2011 | 09:25:24
headliners (patek a sobota) stage view!

http://www.youtube.com/user/AfterTelevize#p/u
:) | 29. 05. 2011 | 03:28:34
Zdravim prosim Vas nejede nekdo na LLR slovensky (24.6.2011)? Z okoli Noveho jicinu kdyby mel nekdo 2-4 mista ozvete se na [b: ales.kikta@seznam.cz[/b: predem dik!
Floutek | 21. 05. 2011 | 10:10:53
LiR

Je krásny bydlet kde se koná velká akce jménem Let it Roll open air :D
Danek | 28. 04. 2011 | 08:48:48
yes !!!

a Já tam mířím taky :-) sice to mám v Starých Ždánicích rád,ale co už...line up je silný !!!

Bea | 14. 01. 2011 | 12:19:25
Ahojte. Som zo Slovenska z Trenčína kde sa koná Pohoda, ako všetci dobre viete :D, ale môžem Vám povedať, že tak ako som sa zabavila na LIR som sa ešte nebavila. Myslím, že to že tam pršalo za to nik nemôže a všetci kto tam išli to veľmi dobre vedeli a museli s tým počítať. A to že tam bolo blato (mimochodom bola to veľká zábava a vôbec mi to neprekážalo) tak to je trošku nezodpovednosť a chyba usporiadateľov, ale na druhej strane, keď si to porovnám teraz už s obrovskou a masovou Pohodou tak tiež nejako musela začať a tiež mala svoje nedostatky a chyby, ale všetci sa učíme. Napr. Pohoda 2005 vyzarala presne tak isto ako LIR 2010. :)

Myslím, že všetci, ktorí tam boli, prišli kvôli hudbe a obsadeniu na LIR. A môžem Vám povedať, že to obsadenie DJs bola PECKA.
DF | 10. 09. 2010 | 09:30:49
LIR 2010

pripominka sobotniho rana

http://www.youtube.com/watch?v=pPwmE0HTMTQ

http://www.youtube.com/watch?v=l5Ztg6afe0Y
SlipaneK | 31. 08. 2010 | 04:55:53
Nechápu když už sem někdo píše report,tak proč si to po sobě aspoň nezkontroluje a nechá tam tolik chyb....a pokud de o MC,tak Stamina je třída,i když se k HC nehodí,i tak to neuškodilo

Patrik | 09. 08. 2010 | 01:50:38
Vtípek to byl. :)))
lir: MC taky nemusim, záleží na kvalitě...ale letos to byla fakt bída.

lir | 03. 08. 2010 | 06:53:30
Mc

fak je ze ty Mc me tim svym tlachanim pekne serou. Death Mc

Ondras | 03. 08. 2010 | 06:39:15
No popravdě, je to report dost o ničem! snad to nezačne být tradice, jako report o pohodě, ten byl snad na stejné úrovni! Uvidíme co bude dál.

Č | 03. 08. 2010 | 03:57:53
no nevim...

hele nic proti, ale to, že bude pršet věděl každý, kdo věnoval tu půlminutu tomu, aby se den předem mrknul na počasí...to, že někteří (jako například já) jeli na LIR v tom, co měli na sobě, to už je jiná věc a taky každýho problém...proto mi přijde docela zbytečný věnovat dvě třetiny článku bahnu - myslím, že většina lidí přijela kvůli hudbě a o té moc nepíšeš, když vezmeme v úvahu, že se hrálo 2 dny na 4ech stagých...příště si nezapomeň přibalit holínky a pláštěnku a uvidíš, že to nebudeš vidět tak černě ;)

emilybaby008 | 03. 08. 2010 | 03:38:38
Excellent Incentives WOW PVP Rewards in TBC

There is easy to obtain the WOW PVP rewards in TBC, a lot of players get epic items from the raid turned to the arena http://www.zyy.com/ Buy WOW Gold.

We are not to kill the monster in the WOW arena; we do not regret the introduction of the Arena mechanism. So we are just a way for the introduction of the Arena, the way to the arena, it caused a portion of the problem that is relatively easy for us to provide with a very powerful equipment. We know early in TBC arena almost for everyone, who involved the game. They enjoy playing the WOW arena http://www.storeingame.com/ WOW Gold.

However, they understand that they have to participate so as to remain competitive arena. In fact, there is easy to obtain the WOW PVP rewards in TBC. Just a few hours a week, it can make a lot of players get epic items from the raid turned to the arena. In the WOW WLK, we increased the difficulty of the arena; you spend more effort on getting the strong PVP rewards. At the same time, we make the raid with more approachable, which makes some of the players do not want to participate in the left of the arena. We still have a lot of PVP, or do not like the raid of the players. They feel the playing field; it is the only way to obtain the powerful equipment http://www.rsfarming.com/ RuneScape Gold.

Unfortunately, if it has not their own strength, you have to choose the strong talent and combination. They are only doing useful work, in every week the race was not a strong incentive to obtain the gold for WOW arena. Ranking is the meaning of the battlefield to battlefield, the arena PVP can provide with the best incentives. If you like the war, you can still get a great reward. If you like the arena, we hope you can get even better in the arena of gaming experience, because those guys do not like the Arena http://www.storeingame.com/Final-Fantasy-Gil/ Final Fantasy Gil.

If you are a minor, you will have more choices for the WOW arena every week. If you like the PVP, you can still win more than those who only lost a few of the guys behind the season. We will give you some participation award, but you want to choose the best equipment, the victory was necessary for youhttp://www.storeingame.com/Buy-Aion-Gold/ Aion Gold.
Danek | 02. 08. 2010 | 09:02:18
nechyběly :-D

my měli stan v kempu u Komára a ráno jsem byl konat potřebu a koumal jsem jestli jsou to fakt kachny nebo jen haldy :-D ale byly to žívé kachny :-D

Tomcek | 02. 08. 2010 | 02:28:18
Obsluha na barech

S tou obsluhou na baru na Main stage je to pravda! Taky se mě stalo, že sem dal borcovi litr, platil jsem 2 piva, vrátil mně do stovky a už bral další objednávku. Musel jsem do něj zaprudit, ale vrátil to.....a smál se jak nějaká debilní pizda!

lwicze | 30. 07. 2010 | 08:30:39
je tam smile, myslim že všichni chápou vtípek =).

Patrik | 29. 07. 2010 | 01:39:47
Oni opravdu zveřejnili Drogy a hudba :D no do prdele :-))) Už semnou nikdy nedělejte anketu v 6 ráno ;) :))

Heerer1 | 24. 07. 2010 | 03:33:20
je to v prdeli, chcije a chcije. situace vypada z dnesniho rana:
[img: http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs040.ash2/35356_1154283834435_ 1747886514_285869_267556_n.jpg[/img:

ac nerad, nejedu.
Anonymni | 24. 07. 2010 | 02:23:39
Bláto bláto a zase bláto. První den byl ostrej.
cukr | 23. 07. 2010 | 09:48:29
Prodam listky na LIR..Brno 739997042

david | 22. 07. 2010 | 04:07:41
LIR

Koupím lístek na Let it roll praha 721804167

Paja | 22. 07. 2010 | 02:06:45
koupim 2 listky

Jakykoliv klidne vipka..na celej let it roll 603 573 526
roll | 22. 07. 2010 | 01:15:30
LISTEK LET IT ROLL

koupim 1x listek na let it roll. normal nebo vip. 777 79 18 78

kac¨ | 22. 07. 2010 | 01:04:24
lístek na lir

lístek prodán
kac¨ | 22. 07. 2010 | 12:02:13
lístek na let it roll

prodám lupen za 650 na celou dobu, jen praha, 605106961
Alienka | 22. 07. 2010 | 11:15:55
Odvoz z Brna

Čao, neměl by někdo 2 místa v autě na LIR z Brna po 15:00 ??? Dost by nám to pomohlo....kdyžtak písnite na icq 299590938. Díky ops:
heerer | 22. 07. 2010 | 10:28:51
bude-li pršet nepojedu, bo jsem už na to starý :)
skiwear | 22. 07. 2010 | 09:43:56
????

Pokud vím, tak na pláži a uprostřed kempu1 jsou jediné větší otevřené prostranství, jinak všude samý strom. Navíc písek je nevodivý, takže čapnůt kůsek od vody je jedno z nejbezpečnějších útočišť. Spíš než samotná voda, stahujou blesky objekty ve vodě, stůpnůt si do vody by byla nej. píčovina.
Danek | 22. 07. 2010 | 07:29:27
????

ty vole jak můžete udělat nějaké "shromaždiště" u jezera???to nevíte že voda stahuje blesky ?? jinak jedu už dnes,takze mrdat...zdarec

eris | 21. 07. 2010 | 05:15:05
prodám 2 lístky na Let it roll

prodám 2 lístky na Let it roll - Brno, 724 727 648
Katka | 21. 07. 2010 | 03:39:32
Lístek na LIR

jeden lístek za 580 - pátek - neděle, pouze praha 777888504
Anonymni | 21. 07. 2010 | 09:43:18
uz se tesim dost,ale predpoved pocasi neni zatim moc idealni,snad se meterologove pletou
E+R | 21. 07. 2010 | 09:35:33
prodám lístky na LIR

prodám 2 lístky na Let it Roll. Jsme z Brna, ozvěte se na 724727648
RomikTronik | 21. 07. 2010 | 09:31:08
Odvoz z Brna

Zdarec, nemáte prosím na pátek někdo místo v autě? Kdyžtak icq 240-494-037.
smolldyss | 19. 07. 2010 | 06:41:17
nějak čekám tiskovku od pořadatelů LiR , že jedna stage pojede do odpoledne, jako after po PI. a pořád nic, tak to asi neklapne :-). je to cestou do prahy, tak by to mohlo být zajímavé.
a nebo to tam jede do opoledne normálně_?
29 | 27. 06. 2010 | 09:45:29
no co, aspon nemusis resit ze ti zaraz na obou stagich budou hrat 2 DJs ktere bys chtel slyset :D
tom | 13. 05. 2010 | 10:21:29
ooo:
Přečti si to ještě jednou: AŽ na Lifted...

ooo | 13. 05. 2010 | 09:37:42
prave ze v sobotu to bude dobrej narez na take control stagi

tom | 13. 05. 2010 | 09:08:50
Takže až na LIFTED v sobotu pěkná slabota. Hodně lidí si rozmýšlí jestli vůbec jet. DnB pro holky. Ani jedno LIVE vystoupení.

oxygen | 06. 05. 2010 | 01:23:08
už se nemůžu dočkat...Line-up výbornej po všech stránkách v pátek je jasná hlavní stage a v sobotu zas stan s odskokem na Markyho
mcic | 06. 05. 2010 | 08:42:54
temer dokonaly line up.. produkci velkej thumb up... a na miste hands up!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |