FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jamajčan Jah Mason je další hvězdou Uprising

Jamajčan Jah Mason je další hvězdou Uprising
22. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Uprising je dvoudenní festival, zaměřený na reggae a příbuzné hudby, okořeněný tanečními seminářů, sportovními aktivitami, a příjemným pobytem v přírodě u vody. Do seznamu headlinerů tento týden přibyla rastafariánská legenda Jah Mason. Jamajský zpěvák a MC přijde i s živou doprovodnou kapelou House of Riddim.
Jah Mason je velikánem jamajské reggae scény. Nahrávat začal před dvaceti lety s producentem Junior Reid, ještě pod uměleckým pseudonymem Perry Mason. K tomuto menu se dostal už jako dítě - sousedé ho začali volat podle slavného literárního právníka díky jeho schopnosti vyargumentovať téměř vše.



Mason se původně jmenuje Andre Johnson, a pochází ze čtvrti Manchester Parish. Již několik let preferuje venkov před městem. Údajně proto, aby si mohl vyprávět se stromy a zvířaty. Hledá si svůj klid, a meditací v přírodě vyvažuje intezivní pobyty na festivalech, studiích, a městských klubech. Je součástí Bobo Ashanti - právě po vstupu do tohoto věhlasného řádu rastafariánskeho hnutí si změnil umělecké jméno na Jah, a začal spolupracovat se svým slavným jmenovcem. Ten se jmenuje Jah Cure, a spolu vyprodukovali několik hitových singlů.

Jah Mason spolupracoval s Capletonovým producentem Davidem Housův, na kontě má několik povedených alb a hitů na legendárních značkách Greensleeves Records a VP Records. Pro Jah Masona jsou texty a jejich obsah stejné důležité jako hudba a vibrace - jde o respektovaného umělce, který dokáže originální a agilně podat témata jako láska, revoluce, spiritualita, a patos.

Jah Mason je na Jamajce nesmírně populární, svědčí o tom i záplava křestních jmen, odrážející jeho vyhraněné názory - někde ho volají Iron Mason, někde i Fire Mason. V každém případě jsme rádi že na Uprising přijal pozvání pravý a nekompromisní Rastafarián, headliner jamajských reggaefestivalů.

Dodal: Elek Kubicsko, Uprising Festival
UPRISING FESTIVAL (SK)

UPRISING FESTIVAL (SK)

Pátek 27. 8. 2010 až Sobota 28. 8. 2010
Předprodej 23,- Euro
Vystupují:
Alborosie, Dub Incorporation, Afu-Ra, Disrupt, Ginjah, AMO, Cornerstone Roots, Jah Mason, Čistychov, Cali P, Mungo's HiFi, Soom T, 3gga, HAF, Deadly Hunta, ras charmer, Solo Banton, Soca Twins, Kokoro, MC ZULU, Krak In dub, Braintheft, Daddy & Hypa, Emilliano, riddim tuffa, MC Troy, mr cocoman & solid vibes, Sheng Yeng Clan, U-cee & The Royal Family, Solid Vibez
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |