FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Greg Notill: Tahle noc bude masivní!

Greg Notill: Tahle noc bude masivní!
10. 06. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Přinášíme rozhovor s francouzským hard-techno djem Gregem Notillem, který se vůbec poprvé představí českému publiku na festivalu Summer Session 6 u Žďákovského mostu.
Ahoj Gregu, překvapivě k první otázce se Tě zeptám jak se máš? Co je nového ve Tvém hudebním životě a copak pro nás plánuješ za novinky?
Yoo jsem v pohodě kámo. Slunce tu dnes pořádně pálí, tak jak má a to je perfektní den udělat nějakou groovy music.

Teď k mému hudebnímu životu. Chystám pro Vás v budoucnu několik projektů na CD, vinylu a v digitálním pojetí co už k dnešní době patří.  Moje nové EP na Cannibal31 je nyní už venku v prodeji (datum vydání je 31.května 2010), na tomto EP můžete očekávat tracky s mini noti'lls breaky a bláznivýma melodiemi.  V září a říjnu, budu mít svoje celé album na belgickým hardtechno labelu 3SREC07. Bude to 14 skladeb na CD včetně 5-ti těch nejlepších tracku na vinylu. Pro toto album jsem se opravdu snažil, aby mělo co nejlepší kvalitu zvuku. 50% tracku je docela hodně tvrdých pro "tvrdou scénu" a dalších 50% ostatních tracků jsou mnohem více groovy s měkčími melodiemi. Ale bude to "hardtechno !!!!" hehe ... ne minimal!!



Za pár měsíců vyjde na vinylu versus verze s Alex TB na lebalu Domestic vialonce (včetně jednoho Vs tracku s dj Monster Mushem).

Stále pracuji na svém digitálním labelu GNOT RECORDINGS. Stále hledám ty nejlepší producenty a nové objevy. Chci ukázat lidem, že digitální label může být tak dobrý jako nějaký vinyl label. Musíme zastavit ty špatné digitální r, to zabíjí muziku a posunutí stylu trochu jinam!!!

Budeš hrát premiérově v České republice, co si vše slyšel o naší zemi, parties a lidech?
Byl jsem v Praze před pár lety s mojí osobní prací. Navštívil jsem museum a viděl jsem co je „bohemian crystal“ opravdu nádhera!!! Opravdu jsem si užil návštěvu Vašeho hlavního města, ale nikdy jsem neměl šanci si zahrát ve Vaší zemi. Takže už se nemůžu dočkat, až zase přijedu do Vaší země a tentokrát to s Vámi budu moct pořádně roztočit!!!
Vím, že Češi jsou hodně přátelští a velmi dobrý netichnoucí dav. (Moji přátele Ganez Terrible a Matt Weasel Bister mi o tom hodně vyprávěli.)



Víme, že si hrál po celém světě. Jaký byl Tvůj nejkrásnější zážitek a naopak jaký byl Tvůj vůbec nejhorší zážitek z party?
Můj nejkrásnější zážitek byl na party Trivial Xperience na Olympijském stadiónu v Barceloně.Hrát na takovém místě je prostě fantastický zážitek po celý život! Atmosféra byla opravdu úžasná!

Měl jsem také spoustu horších zážitků ... s téměř žádnými lidmi na party, protože nebyla žádná dobře provedená reklama ze strany promoterů ... Nebudu říkat kdo a kde…nechci je jako promotéry zabít :P

Hardtechno se po dobu 5-ti let stále vyvíjí, ale mnoho lidí tvrdí, že se bohužel nyní vyvíjí špatným směrem. Jak to vidíš ty? Čím rychleji tím lépe. Nebo raději pomaleji a radši aby set měl nějaký ten příběh?
Vím, že krize za poslední 2 roky zabila pár promotéru menších akcí. Viděl jsem, že minulý rok bylo lidí na parties o hodně méně než kdykoliv předtím. Ale tento rok to je zase lepší s návštěvností a lidé se vracejí na místo činu. O Hardtecho scéně je příliš brzo mluvit ve špatném či dobrém. Nyní se muzika mění v digitální podobu. Uvidíme jak se teď budou věci měnit po dobu dalších dvou let. Ohledně Producentů…některý z nich používají jen smyčky od jiných producentů a těmto lidem se nedá říkat producenti já jim říkám „loop builders“. Avšak není tomu tak u všech producentů….výjimkou této skutečnosti jsou každým rokem pár nových talentovaných producentů jako Dj Emme, Golpe, Mental Crush a další….

Co si poslechneš ve svém volném čase? Snažíš se získávat inspiraci z jiných stylů hudby?

Opravdu mě baví Jazz z 60. let. Mám rád celkovou atmosféru této hudby.
Nikdy neposlechám doma hardtechno během dne. Nejraději poslouchám techno nebo electro. Lidé mě znají jako hardtechno DJ, ale začínal jsem jako techno DJ. I přesto miluji tento styl hudby, zvláště v létě.



Léto je za dveřmi, jaké jsou vaše plány pro toto léto, co plánujete za festivaly? Máte čas s přítelkyní vyjet někam na dovolenou?
Mám nějaké velké párty v létě před sebou, především jeden velký festival ve Španělsku s názvem " Greenfield" a pak nějaké další mají být potvrzeny v srpnu.

Víme, že máš stále oblíbenější digitální label, G-NOT REC. Je jeden z mála digitálních labelu, který vydává vysoce kvalitní tracky v digitální podobě ve světě HT. Můžeš nám říci, nějaké blížící se novinky, další díly a producenty, kteří budou na tomto populárním labelu?

No, snažím se být tvrdý jak jen mohu na producenty. Ja jen chci to nejlepší z nejlepšího. To Znamená, že chci muziku na kterou se dá tancovat, chci tu nejvyšší kvalitu tracku s výborným masteringem a taky ten nejdůležitější bod, který je, nové, dobré a čerstvé nápady ve skladbách.

Každé GNOT je obvykle jako první nejprodávanější album na somixx a djshop…myslím si, že lidi tento label podporují stále s větší oblibou….V budoucnu sel budu snažit tento label dostat taky mezi přední vinylové labely. Stále se dívám po nových skladbách, takže pokud si myslíte, že máte kvalitní tracky, tak mi pošlete dema na mail gnotrecordings@gmail.com. Další díl GNOT bude polský producent Mental Crush a moje solo EP na GNOT Speciál.

Na vinylech ve sytlu hardtechno vychází skoro každý měsíc, obvykle 1 nebo 2 desky. DJe který hraje hlavně a pouze z vinylu to hodně omezí . Jak to omezuje Tebe v hraní? Dal ses na dráhu CD nebo TRAKTOR SCRATCH?
Řeknu Vám jen, že v této době se dj bude muset bohužel přizpůsobit k směrovanému digitalizmu. Ja hraji z Tracktor scratche a klasickém vinylu. Nemám rád dotykové CD playery, které nahrazují vinyl. Pořád miluji ten pravý vinyl!!!

Summer session je party v blízkosti u velkého mostu, kde se bude skákat mimo jiné bunge jumping. Půjdeš si skočit nebo tenhle typ adrenalinu Tě moc neláka?

Jsem příliš moc starý pro tuhle zábavu. Pořád nesnáším létání letadlem (totálně se létáni bojím ) takže tento druh adrenalinu radši vynechám.

Jak se soustředíš před Tvým vystoupením?

Nikdy jsem o tom nepřemýšlel. Jen před tím než hraji poslouchám monitory, abych si zvykl na sound system...nic víc…

Co rád piješ za drink na party? Na co by tě mohli po případě lidi pozvat? Co potřebuješ k tomu aby sis party užil na 100%?
Mám rád pivo...ale nejdůležitější je pro mě cítit davovou atmosféru. Pokud mi partypeople vrací energii, tak slibuji, že Vás budu válcovat a nadělovat jen tím nejlepším v mém setu.

Lidé Tě tu dobře znají i když tu budeš mít svojí premiéru. Co bys vzkázal lidem, co mají v plánu jet na SS6?

Tahle noc bude masivní!! Doufám, že tato party bude plná přátelských lidi. Přijedu si party pořádně užit a společně s Vámi popít nějaké ty drinky. Opravdu se už nemůžu dočkat a poznat co je to „Czech Powa“ !


Dodal: Jiří Koubek, Technovinyl
SUMMER SESSION 6

SUMMER SESSION 6

Pátek 9. 7. 2010
Předprodej 200 Kč, na místě 250 Kč
Vystupují:
Main Stage: Greg Notill, Steen, Keeper, Golpe, Franke, Efendy, Pavel Krejdl, Twips, Destroyer, Kesz, Peca, Peter Pea, Mr. Pole a další Second Stage: Sens, MC Shary, Efendy, Jean Luc, Jay Beck, Michel Řanda, Groove Dan, Scarpo, Apollo, Flyplender, Dave Wala
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |