FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Plzeňský Majáles nabídl úžasnou atmosféru

Plzeňský Majáles nabídl úžasnou atmosféru
26. 04. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Plzeňské slavnosti jara mají v západočeské metropoli více než dvacetiletou tradici a patří k těm největším v Česku. Svoji pozici Majáles potvrdil i letos, kdy po předcházejících studentských dnech vyvrcholil největším plzeňským open air festivalem. Příznivé počasí a lákavý hudební i doprovodný program přilákaly do prostor amfiteátru Lochotín rekordních dvacet tisíc lidí.
Plzeňskému Majálesu se tak podařilo navázat na historii velkých akcí v legendárním letním kině a připomenout právě unikátní atmosféru obrovského hlediště, která v minulosti proslavila Plzeň po celé republice. Letošní dvaadvacátý ročník propojil genius loci tohoto místa s programem vysoké úrovně, tradicí studentských slavností, krásným počasím a především chutí nejen Plzeňanů se bavit na prvním festivalu pod širým nebem. Majáles Open Air tak doprovázela úžasná atmosféra, která donutila účinkující k neuvěřitelným výkonům, což oceňovali diváci stále vzrůstajícím ohlasem. Závěrečné reakce na koncerty skupin jako Kryštof nebo slovenských Horkýže Slíže samotné interprety doslova uchvátily. Richrad Krajčo prohlásil, že za svoji kariéru nepoznal lepší místo pro velký koncert. Nečekaná odezva diváků na skvělou interpretaci hitů Marie Rottrové a sborový zpěv deseti tisíců příjemně bavících se lidí se ani nedá popsat.

krajco

Návštěvníci přicházeli v sobotu do prostor amfiteátru a jeho parkoviště, které bylo nově využito pro postavení druhé scény, od poledních hodin a strávili zde tak téměř celý den. Kromě více než třiceti interpretů zvučných jmen na třech pódiích se mohli lidé v amfiteátru zabavit cyklem dvanácti soutěží o titul Majálesový borec. Zájem o soutěž byl obrovský, titul M.B po splnění alespoň deseti aktivit získalo přes dva tisíce lidí. Ještě více lidí prošlo tradičními majálesovými svatbami na 24 hodin, pořadatelé museli již odpoledne objednávat rychlé vytištění dalších svatebních úpisů. Dále byly připraveny výtvarné dílny, lanový park a další aktivity, které odlišují majáles o klasických festivalů.

Open Air festival by vyvrcholením slavností. Předcházel mu čtrnáctidenní majálesový program převážně na akademické půdě ZČU. Kromě sportovních turnajů, majálesové štafety, festivalu studentských kapel, byl zaměřen na zformování kandidátů na Krále Majáles. O tento titul nakonec usilovalo celkem pět královských družin a v pátek na náměstí Republiky za doprovodu skupin jako Toxique nebo Xindl X byl zvolen Krájem Majáles 2010 Chrami I.

Ten dorazil se svojí družinou i do lochotínského amfiteátru a připojil se mezi skvěle bavící se návštěvníky. Můžeme říci, že majálesu letos bylo přáno jen to nejlepší. Pořadatelé vytušili rekordní zájem o sobotní festival a dobře se na něj připravili. Jak po stránce sociálního zázemí, průchodnosti občerstvení, velikosti areálu a pódií. Jistě se zde zúročily pětileté zkušenosti z vypilovávání festivalu v tomto areálu. Akce proběhla dle slov pořadatelů hladce, asistence záchranných a bezpečnostních složek proběhla v řádech jednotek, což vzhledem k návštěvnosti je až neuvěřitelné.

Doufejme tedy, že vývoj dalších ročníků tohoto open air festivalu a předcházejícího studentského programu si zachová lini. Plzeň má ve svém městě dva kulturní poklady. Lochotínský amfiteátr a Majáles Open Air festival. Snad se s obojím budeme setkávat i v následujících letech.

Dodal: Šimon Kotek, 100 Promotion
MAJÁLES (PLZEŇ)

MAJÁLES (PLZEŇ)

Pátek 23. 4. 2010 až Sobota 24. 4. 2010
Předprodej 180 Kč, na místě 230 Kč
Vystupují:
Toxique, Discoballs, Marie Rottrová, UDG, Kryštof, Fast Food Orchestra, Status Praesents, Rybičky 48, Mandrage, Tleskač, UDG, Horkýže Slíže, Polemic, Zlá Žena, Selfish son, The Switch, Znouzectnost, Kapitán Láska, Discoballs, Xindl X, Imodium, LA a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |