FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Shrnutí letošního ročníku Musicfest Přeštěnice

Shrnutí letošního ročníku Musicfest Přeštěnice
16. 03. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jihočeský hudební festival Open Air Musicfest Přeštěnice překlenul dekádu a letošním desátým ročníkem potvrdí pověst legendy české festivalové scény. Aby svoje postavení ještě podtrhl, pohostí letos 8. – 10. července, opět poblíž Přeštěnice v jižních Čechách, nejen hvězdy celoevropského hudebního nebe v čele s kapelou Die Happy z Německa, ale také české stálice jako třeba Vypsanou Fixu.
Během letošní Československé Superstar se Marta Jandová stala celebritou českého showbyznysu. Nepatří ovšem mezi pozlacené slečinky - je to žhavá rockerka stojící v čele německé kapely Die Happy. Ta vznikla ve městě Ulm v roce 1993 a vydobyla si pevné postavení na německé scéně. Společně stihli vydat už šest úspěšných alb, na sedmém teď pracují v nahrávacím studiu a mezitím vydali v loňském listopadu pro svoje fanoušky kompilaci šestnácti hitů připomínajících šestnáct let existence kapely. Ačkoli jde o německou kapelu v čele s českou frontmankou, svými texty promlouvají Die Happy výhradně anglicky.



Výběrem headlinera se zvučným jménem navázali organizátoři festivalu Open Air Musicfest Přeštěnice na program loňského ročníku, jehož tahounem a hlavní hvězdou byli celosvětově známí The Rasmus z Finska. Další velkou hvězdou našeho festivalu je nejlepší slovinská kapela současnosti - Elvis Jackson. Skupina vznikla na konci roku 1997 a jak napovídá její bohatá diskografie a množství koncertů, získala si během své existence spoustu přiznivců nejen ve svém rodném Slovinsku ale také v zahraničí. Skupina absolvovala více jak 700 koncertů. V minulosti EJ vystupoval na velkých pódiích společně s renomovanými jmény jako jsou například Faith No More, Fishbone, Toasters, Looking Up, Burning Heads, Murphy's Law, Vice Squad, Subhumans, Edna's Goldfish, The Offspring, Asian Dub Foundation, Vandals, D.O.A., Goldfinger, Citizen Fish, Propagandhi, Ska P and No Fx.

V loňském roce kapela vydala zásadní album “Against The Gravity”, které se objevilo v distribuci také v Itálii, Švýcarsku, Beneluxu nebo Skandinávii. Album vzniklo ve studiu Radio Star nedaleko San Francisca pod dohledem Billa Goulda (producent Faith No More) a Riche Veltropa (spolupracoval například s Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down nebo Red Hot Chili Peppers). Zajímavostí také je, že se o skvělý zvukový výsledek celého alba postaral John Cunibert (známý ze spolupráce s Aerosmith, Dead Kennedys, Joe Satirani atd.)

Na podporu alba vznikl videoklip “Not Here To Pray”, který byl rakouskou televizní stanicí GOTV právem zařazen mezi 10 top videoklipů roku 2009. Kromě tohoto ocenění byla skupina nominována na cenu MTV (regionální mutace pro země bývalé Jugoslávie). Elvis Jackson vydatně koncertuje a na svém kontě má účast na řadě evropských festivalů. V sobotu 10. července se kapela ukáže i v Přeštěnici.

Úspěch v loňském roce sklidila i jedna z nejlepších rakouských kapel – Kontrust, a proto se se ji organizátoři rozhodli znovu pozvat. Na festivale se objeví i letos a pořadatelé přivezou do Přeštěnice i další kapely ze zahraničí. První potvrzená jména slibují pořádný nářez – rakouští 3 Feet Smaller, němečtí Jerx nebo slovenští Smola a Hrušky.

Z českých zkušeben zavítají na Open Air Musicfest Přeštěnice již tradiční stálice, které si festival pochvalují pro jeho pohodovou atmosféru a téměř každý rok se rády vrací do jeho bran. Hudební fanoušci se již teď mohou těšit na Vypsanou Fixu, obměněnou kapelu Gaia Mesiah nebo na Tleskače. Na festivalových stagích se objeví i české legendy jako Arakain nebo hardrocková Doga. I tento rok poskytne festival svá jevištní prkna regionálním kapelám, které tak mají možnost prezentovat svůj neotřelý styl. Díky správnému hudebnímu „čuchu“ pořadatelů sklízí tyto kapely u obecenstva nemalý úspěch.

V hudebním časopise Report zazářil Přeštěnický festival v rámci hodnocení letní festivalové sezóny roku 2009 – nejen díky vydařenému programu, ale také díky svým internetovým stránkám, které byly redaktory Reportu označeny jako nejlepší festivalový web.

Na www.prestenice.cz najdete veškeré avízo ohledně festivalu – potvrzené kapely, praktické informace i aktuální ceny vstupenek. Do 14. března je možné pořídit lístky za akční cenu 500 Kč. Po té se cena zvýši o sto korun a od 1. května budou již lístky k dostání za 700 korun. Koupit je můžete v tradičních předprodejích – Ticketstream, Ticketpro, Ticketportal a nově také v síti Eventim. Pravidelní i noví návštěvníci festivalu mají možnost sledovat dění okolo příprav festivalu také ve skupině na sociální síti Facebook.com. Název skupiny je: Přeštěnice Open Air Music Fest, doufáme, že nám členové skupiny pomohou svými nápady a připomínkami připravit jedinečný jubilejní ročník Open Air Musicfestu Přeštěnice 2010.

Dodal: Josef Kašpar
MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

Čtvrtek 8. 7. 2010 až Sobota 10. 7. 2010
Předprodej 500 Kč, od 15.3. 600 Kč, od 1.5. 700 Kč
Vystupují:
Die Happy, Vypsaná fixa, Gaia Mesiah, Smola a hrušky (SK), Arakain, Doga, UDG, Tleskač, Rybičky48, Mandrage, Kontrust (A), Green Frog Feet a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |