FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Mighty Sounds zveřejnil první jména

Festival Mighty Sounds zveřejnil první jména
11. 02. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) První zásadní informací u festivalu Mighty Sounds je změna místa konání. Festival se totiž letos přestěhuje z Olší u Tábora na táborské letiště, tedy na místo, kde dříve probíhal Planet Festival. Máme pro vás také první jména.

Distemper (RU)

Velký kluci ví, že Rusko není jenom Kreml, pirožky a Rudý náměstí. Přímo v srdci obrovské země, zasahující hned dva světadíly, se zrodila kapela, která si říká Distemper. Pokud holdujete americkému ska-punku a ještě vás baví akcent tvrdý jako ocel, máte se na co těšit. Distemper nejsou žádnými nováčky a své publikum si poctivě za více jak dvacet let koncertování nasbírali od Kavkazu přes Skandinávii až po slunné Portugalsko.

Vy všichni, kdo jste uchváceni řádným energickým ska-punkem, za který by se nemusela stydět nejedna kalifornská partička, si teď můžete mnout ruce a očekávat koncentrovanou dávku východního větříku, který vám z hlavy vyfouká jakékoliv pochybnosti. Je to tak, Distemper míří na Mighty Sounds a my jsme pořádně zvědaví, jak to pod oblohou na táborském letišti pořádně rozjedou.


Irie Revoltés (D)


Málokdo v našich končinách nezná tuhle smečku divokých psů v čele se sourozenci Pablem a Carlosem. Vypisování historických křivek a rýpání se v poměrně krátké biografii, kterou už beztak každý z nás alespoň jednou četl, by nepřineslo nic nového.

Irie Revoltés jsou rebelové, srdcaři, vždycky připraveni bez okolků vyjádřit svůj názor nebo pohled na vzniklou situaci. Nebojí se prezentovat svoje postoje, nebojí se odmítnutí, za každé situace jsou sami sebou a to je ve finále ten magnet, který lidi k jejich hudbě táhne. „Ruce nahoru, rebelové jsou tady!



Hudba Irie Revoltés chytí téměř každého. Je směsicí pestrých rytmů, jež během několika minut zvednou celý sál ze židlí, případně naplní festivalový plac před pódiem a donutí jej do jedné duše skákat jako bojovníky kmene z Masai Mara. Melodické party propletené rytmicky dokonalým sletem francouzských slov či pomalejší fláky rapované v němčině, to všechno podpořené sociálně kritickými texty dohromady dává malou hudební atomovou bombu, která vybuchuje město za městem, festival za festivalem, a vybuchne letos i na Mighty Sounds.

Banane Metalik (FR)

Svět kolem nás je jedna malá zavšivená díra, kde každý zná každého. Nejen díky sociálním sítím máme pocit, že všechno už známe a všechno už jsme viděli. V hudbě se taky stalo ledacos a s image, která tvoří podstatnou složku dobře odvedené práce na pódiu, je to podobně.

Pořád ovšem existují kapely, které pod vlivem svých předchůdců dokázaly oprášit staré kabáty, dát jim novou podobu, částečně i obsah, a posunout brady diváků hluboko k zemi. Francouzská psychobilly kapela Banane Metalik je toho zdárným příkladem. Jestliže většině kapel k přípravě na vystoupení stačí rozcvičení prstů, hlasu či případné posilnění se alkoholem a drogami, tak tahle 666% gore 'n' rollová parta k tomu potřebuje několikanásobně více času. Svoji image totiž hoši berou naprosto vážně a každé své vystoupení vnímají jako unikát. Každý koncert je jeden velký maškarní bál, plný zakrvácených zombie, monster a hororové nadsázky, která k tomuto hudebnímu žánru neodmyslitelně patří. Nutno však podotknout, že nezůstává jenom u vyšperkované show. Banane Metalik to totiž navíc pěkně šlape, což ve spojení s dotáhnutou maskou představuje jedinečný zážitek.

Dohromady se dali v roce 1989, o šest let později se však i přes velké úspěchy, které v Evropě sklízeli, rozpadli. Znovu se ale sešli v roce 2005 a od té doby jejich popularita opět stoupá. Nyní se můžete na tento zběsilý, krví nasáklý karneval těšit do Tábora.

Frantic Flinstones (UK/BR)

Kapelu Frantic Flinstones založil v roce 1986 Chuck Harvey, dobře známý i pod pseudonymem El Cha Cha Chucker. První sestavu kapely kromě Chucka tvořili Rick na kytaru, Clive na basu a Toby „Jug“ Griffin, který bubnoval s The Coffin Nails a později s The Meteors. V roce 1987 pod hlavičkou Raucous Records vydali své první EP Bedrock a o rok později hned dvě s názvy Nightmare On Nervous a Rockin' Out. V tomto zběsilém tempu už posléze kapela pokračovala každý rok. V roce 1990 následovala hned tři alba, Nightmare Continues, Not Christmas Album, Live & Rockin' a singl Yah Bah Dab Bah Doo. Hudební potentnost kapely je skutečně úctyhodná, neboť za svoji téměř dvacetiletou historii dokázali Flinstones vydat více než třicet alb, deset singlů a jejich hudba se stala na dobro součástí na více než čtyřiceti kompilacích po celém světě.

Sestava skupiny byla každý rok dost proměnlivá, stejně tak jako drogy a alkohol, které po celou kariéru kapely jejími členy hojně protékaly. Drogy a chlast kapelu svého času skoro zabily, Chuck prodělal infarkt a musel podstoupit složitou operaci. Avšak netrvalo dlouho a byl zpátky i se svojí flaškou vodky. Bohužel nic nenasvědčovalo tomu, že by se chystal nahrávat další kousky. Kapela opět změnila sestavu, ale nakonec rock 'n' rollový mejdany jely dál.

V roce 1993 Frantic Flinstones nahráli desku Jamboree, kterou vydalo vydavatelství Anagram Records a o rok později pod stejným vydavatelstvím vyšla deska Enjoy Yourself. Chuck se následně přestěhoval do Německa, kde se oženil. Na konci relativně klidných devadesátých let Chuck pokračoval v nahrávání a natočil dokonce album s legendárním Alanem Wilsonem. V roce 2003 Frantic Flinstones vydali desku s názvem Champagne For All. Deska nakopala koule všem, kdo považovali staré dobré Flinstony za minulost. V té době byla po psychobilly velká poptávka, takže i Flinstoni se stali žádanou kapelou po celém světě.

V roce 2007 Chuck přesídlil do města jednoho z nejjižnějších států Brazílie, Curituby, a poskládal si zbrusu novou kapelu, se kterou také natočil desku Psycho Samba My Way. Nyní se na tuto vypečenou partičku zhýralých psychobilly alkoholiků s charismatickým zpěvákem, libujících si ve všech možných psychotropních i jiných návykových látkách, můžete těšit do Tábora!

Madsin (D)

Představovat berlínskou psychobilly jedničku Madsin je tak trochu nošení dříví do lesa, neboť to oni samotní, za již více jak dvacet let existence udělali sami.

Motorem celého tohohle strašidelného cirkusu je charismatický zpěvák Köfte DeVille s jeho ultra strašidelnou image a s 321 kilogramy, která na pódiu působí, jako magnet od kterého nelze odlepit oči. Jejich zběsilá psychobilly show protkaná punkrockem, swingem a country, je jako neviditelná pavučina, která vás zachytí do svých spárů jako netopýra, který právě opustil svoji kryptu a jen tak vás nepustí.

Madsin se svojí interpretací rock 'n' rollu procestovali svět a těší se obrovské popularitě ve všech světadílech. V současné době patří k nejrespektovanějším interpretům svého žárnu a na festivalu Mighty Sounds vystoupí již podruhé. Takže se už od teď můžete těšit na pořádnou psycho nálož a tradiční ohňostroj, který pro vás tahle hříšná zombie parta přichystá.

Skarface (FR)

Kdo by neznal charismatického Freda, frontmana dnes již kultovní francouzské dupačky Skarface. Minimálně ti, kdo zápasili s bahnem, které přinesl vydatný, třídenní liják prvního ročníku, si na tenhle francouzský ksichtík určitě vzpomenou. Kapela má za sebou bez mála dvacet let existence a jejich diskografie je tak obsáhlá, že její rozbor či recenze jednotlivých alb by vydaly za jednu hodně tlustou knížku. Skarface se s tím moc nemažou a hudbu dělají vskutku od podlahy.

Hudba této dnes již legendární formace jde na ruku těm z vás, kteří si potrpíte na přímočarý a úderný beat. Skarface jsou navíc v dnešní době jedna z mála kapel, které odkazují k původním kořenům apolitických skinheads a k jejich kultuře. Kromě piva a zábavy se na vás z textů vyřítí drsní hoši s kotletami na Vespách, v padnoucích oblecích, s klasickými Porkpie hats na hlavách a vezmou vás na projížďku časem. Skarface jsou osvědčenou tutovkou, která vám rozkmitá nohy a probudí ducha 69!

Krucipüsk (CZ)

Tahle parta se od roku 1992 několikrát změnila, ale nutno podotknout, že to nikdy nebylo na škodu a vždy přišla s něčím, co upoutalo pozornost fanoušků. A že to s publikem charismatický zpěvák a démon v jedné osobě Tomáš Hájíček umí, o tom není pochyb. Hudba Krucipüsku je na české poměry extrémně hrubá a syrová, se specifickou náladou, která činí kapelu originální. Z původních punkových kořenů kapela vyzrála v hard core metalový crossover , který vás velmi rychle vtáhne do děje a zavede na exkurzi do světa hutných a ponurých kytarových riffů.

Dokonalý projev již zmíněného belzebuba Hájíčka je dokonalou třešinkou na dortu. Jeho naléhavý vokál a poetické texty do sebe úžasně zapadají a dávají kapele jednoznačnou tvář. Krucipüsk jsou kapelou, která za bez mála dvacet let odvedla velký kus práce. Na festivalu Mighty sounds vystoupí vůbec poprvé, takže se dá očekávat pořádná jízda.

Pipes and Pints (CZ)


Tři roky se na české punkové scéně šušká o téhle malé genialitě, která zdaleka překračuje hranice naší země. Pipes and Pints jsou jasným důkazem toho, že s obrovskou dávkou nadšení a pracovitosti lze hodně rychle vstoupat vzhůru a sklízet sladké plody úsilí. Opravdu je tomu tak, tahle sebranka do toho jde po hlavě a náramně se jí daří. Nejenže zaplnili obrovskou propast folk punkové muziky na našem, potažmo i světovém trhu, ale ke všemu ke své hudební kariéře přistupují nadmíru zodpovědně. Koncert za koncertem u nás i v sousedním Německu roste popularita téhle našláplé party v čele s hyperaktivním zpěvákem amerického původu jako houby po dešti. Zkreslené kytary, pronikavé dudy a nakřáplý vokál rozduní letiště v Táboře na v pořadí již šestém ročníku festivalu Mighty sounds.

Dodal: MightySounds.cz
MIGHTY SOUNDS

MIGHTY SOUNDS

Pátek 16. 7. 2010 až Neděle 18. 7. 2010
Předprodej od 690 Kč
Vystupují:
Ska-P (ESP), Pauline Black (UK), Third World, Donots (DE), Distemper (RU), Irie Revoltés (D), Banane Metalik (FR), Frantic Flinstones (UK/BR), Madsin (D), The Busters (De), The Dreadnoughts (CAN), Polemic, Krucipüsk, Pipes and Pints, Skarface (FR) Fast Food Orchestra, Prague Conspiracy a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Martin | 12. 02. 2010 | 11:26:27
To je fakt nuda, každej rok stejný kapely dokolečka, tenhle rok poprvé na mighty sounds nejedu.. :/

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |