FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Představujeme festival Basinfirefest

Představujeme festival Basinfirefest
21. 05. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) První festival letních prázdnin Basinfirefest ve Spáleném Poříčí u Plzně tu bude už za měsíc. Letos připadá na víkend od 3. do 5. července. Během tří dnů na celkem třech scénách vystoupí 80 kapel, metalových, rockových, ska i punkových.
Jedním z hlavních jmen festivalu je veleúspěšná švédská heavymetalová formace SABATON, která v Česku zatím totálně vyprodala každý koncert. Sabaton své první album Primo Victoria zaplatili z vlastní kapsy. Rok na to následovala deska Attero Dominatus, která získala v roce 2006 několik zahraničních ocenění. Zatím posledním počinem Švédů je dvojalbum The Art of War, které na Basinfirefest přijedou představit.

I další kapela pochází ze severu. Ze švédského Falkenbergu dorazí šestice SONIC SYNDICATE. V roce 2002 ji založili bratři Sjunnessonovi - Richard, Roger a Robin (vokalista a kytaristé), které doplnili baskytaristka Karin Axelsson, bubeník John Bengdsson a druhý zpěvák Roland Johansson. Zatím poslední řadovkou Sonic Syndicate je deska Jack of Diamonds, kterou přijedou představit českým fanouškům pouze na Basinfirefest.

Kultovní řezníci Vader z Polska začali koncem loňského roku pracovat na nové desce. Chystané novinkové album "Necropolis" vyjde koncem sprna. Návštěvníci Basinfirefestu 2009 ovšem budou mít možnost z něj ochutnat už začátkem července. Pro mix novinkového počinu si Vader vybrali Tue Madsena, který dříve spolupracoval např. s Moonspell nebo Heaven Shall Burn.

Tahákem je francouzsko-švédská úderka One Way Mirror v čele s charismatickým Guillaumem Bideau, který je zároveň frontmanem známějších Mnemic takže si k nám odskočí ze studia, protože s touto kapelou právě intenzivně pracuje na nové desce. One Way Mirror přijedou představit stejnojmennou prvotinu. Nebudou chybět klipovky Destination Device a Empty Spaces nebo velmi povedený cover skladby Relax od Frankie Goes to Hollywood.

Post festivalové legendy letos patří Blaze Bayleymu. Za sebou má velmi bohatou hudební kariéru. Spoluzakládal skupinu Wolfsbane. Všichni ho ale známe hlavně jako frontmana metalových gigantů Iron Maiden, kde zpíval celých pět let. Po odchodu se Blaze Bayley vrhnul na sólovou dráhu. S vlastní kapelou vydal celkem čtyři úspěšná alba.

Pro fanoušky chystá novinky: live DVD, novou desku, která vyjde začátkem roku 2010 a píše knihu, jež zrekapituluje celou jeho hudební kariéru.

Exluzivně jako jediný festival v České republice letos Basinfirefest nabídne vystoupení skupiny Alice společně se zpěvákem Danem Bártou. Příjemným zpestřením bude také představení rockové opery Antigona.

Na Basinfirefestu dále letos zahrají: Dagoba (FRA), Wizard (GER), Raintime (ITA) Symphonity (CZE/GER), Rising Dream (HR), Deja Vu (GER). Z českých a slovenských kapel pak Arakain, Alkehol, Citron, Doga, Miloš Dodo Doležal, Horkýže Slíže, Krucipüsk, Polemic, Pražský výběr II a další. Line-up festivalu a veškeré podrobnosti jsou k dispozici na www.basinfirefest.cz.

Součástí festivalu je už tradičně i semifinále vyhledávací soutěže talentovaných kapel Česká rocková liga. Pro fanoušky je připravena kyvadlová doprava, která je přiveze přímo do festivalového kepu a zpět do Plzně, non-stop rocková hospoda ve velkokapacitním stanu a stejně tak oblíbená Music City rock jam stage, kde si mohou vyzkoušet své muzikantské dovednosti.

Dodal: Iva Bokova
BASINFIREFEST

BASINFIREFEST

Pátek 3. 7. 2009 až Neděle 5. 7. 2009
Předprodej 750 Kč
Vystupují:
Sabaton (SWE), Dagoba (FR), Sonic Syndicate, One Way Mirror, Blaze Bayley, Alice společně se zpěvákem Danem Bártou, Dagoba (FRA), Wizard (GER), Raintime (ITA) Symphonity (CZE/GER), Rising Dream (HR), Deja Vu (GER). Z českých a slovenských kapel pak Arakain, Alkehol, Citron, Doga, Miloš Dodo Doležal, Horkýže Slíže, Krucipüsk, Polemic, Pražský výběr II a další.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |