FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Slovenská Pohoda zveřejnila kompletní line-up

Slovenská Pohoda zveřejnila kompletní line-up
20. 06. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Za méně než měsíc se trenčínské letiště opět stane nejpohodovějším aeroportem na světě: Přistávat tu ale nebudou airbusy či boeingy, ale hvězdy světové hudební scény a desítky tisíc jejich fanoušků. Od 11. do 13. července se zde odehraje třiadvacátý ročník festivalu Pohoda, který právě nyní zveřejňuje kompletní line-up.
Mezi zářivými jmény letošního ročníku najdeme například bývalého zpěváka skupiny Oasis Liama Gallaghera, švédskou zpěvačku a písničkářku Lykke Li či charismatickou Charlotte Gainsbourg nebo britské The 1975. Vystoupí jedna z nejlepších hip hopových kapel historie – legendární The Roots, britský raper Skepta, britský producent Mura Masa, nebo ruský feneomén Little Big, se kterým si vybraní festivaloví fanoušci zatančí na pódiu. Českou scénu zastoupí Ventolín, unikátní projekt Idy Kelarové se sborem Čhavorenge a Českou filharmonií nebo The Plastic People Of the Universe s Filharmonií Brno. Dramaturgie samozřejmě představí to nejlepší z domácí slovenské scény, počínaje Peterem Lipou přes projekt Bolo nás jedenásť s Milanem Lasicou, Dorotou Nvotovou a řadou předních slovenských zpěváků a interpretů, až po Korben Dallas či Modré hory.

The Roots

Letos poprvé budou již od čtvrtka hrát tři největší pódia a mezi koncerty přibyly desetiminutové pauzy, které umožní klidnější přesun mezi scénami. Kompletní line-up naleznete na www.pohodafestival.sk/sk/lineup, timeline najdete zde www.pohodafestival.sk/sk/timeline.

Aktuální cena vstupenek je 99 Eur. Letos opět nabízí Pohoda společné kombo vstupenky s festivalem Rock for People, za zvýhodněnou cenu.  Více informací na www.pohodafestival.sk.

Zahájení Pohody 2019 bude patřit koncertu Symfonického orchestru Slovenského rozhlasu v největším festivalovém stanu. Koncert bude připomínkou tragédie z roku 2009. Bude věnován památce Martina Kašáka a Nikoly Kapkové, jakož i památce pódiového technika Davida Horního, který zemřel během balení festivalu v roce 2006. V tradičně pestrém a multižánrovém dramaturgickém výběru 130 umělců z 31 zemí zaujme i kanadský surf rocker Mac DeMarco, který není jen tvůrcem zasněných náladových písní, ale také neotřelým energickým bavičem, který to umí na pódiu pěkně rozbalit. Radost z hudby a schopnost vidět do duše svých posluchačů byla a je dána i řadě nevidomých muzikantů - na letošní Pohodě to ve společném setu předvedou ti nejpovolanější: Malijský pár Amadou & Miriam a pěti cenami Grammy ověnčení američtí Blind Boys of Alabama. Za pozornost stojí i vítěz BBC’s Sound Michael Kiwanuka nebo hvězdy současné taneční scény Sofi Tukker, nominovaní na Grammy. Festival již tradičně věnuje maximální pozornost svým návštěvníkům, čímž si vedle vycizelované dramaturgie vybudoval silnou pozici v rámci evropské festivalové scény a získává pravidelně řadu ocenění v anketách odborné veřejnosti i fanoušků. „Je to jako když si pozvete na víkend domů přátele. Postaráte se o ně po všech stránkách, vyberete jim dobrou hudbu a dáte prostor, aby se bavili a diskutovali i podle svého, dobře jim navaříte a dáte jim napít, připravíte pro ně všechno od koupelny, toalety až po spaní. Pak se všichni budete cítit dobře,“ zve na letošní Pohodu její zakladatel a ředitel Michal Kaščák.

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

POHODA (SK)

Čtvrtek 11. 7. 2019 až Sobota 13. 7. 2019
Vystupují:
Liam Gallagher, Lykke Li, The Roots, Skepta, The 1975, Mac DeMarco, Charlotte Gainsbourg, Mac DeMarco, Lianne La Havas, Mura Masa, Michael Kiwanuka, Death Grips, Jeff Mills, Lola Marsh, Morgan Heritage, Little BIG, Vitalic, Sofi Tukker, TOKiMONSTA, Calypso Rose, Dimension, Amadou & Mariam and The Blind Boys of Alabama, The Plastic People of the Universe & Filharmonie Brno, Donny Benét, Bolo nás jedenást’, Akua Naru a ďalší
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |