FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pohodu si podmaní šarm Charlotte Gainsbourg i charizma Liama Gallaghera

Pohodu si podmaní šarm Charlotte Gainsbourg i charizma Liama Gallaghera
14. 01. 2019   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tým slovenské Pohody zima rozhodně nezaskočila - oznamuje další velká jména a zajímavé interprety, kteří již v lednových dnech dokážou nažhavit fanoušky všech možných žánrů. Velkolepý závěr letošního festivalu bude patřit Liamu Gallagherovi, podle řady fanoušků i odborníků poslední skutečné rock’n’rollové hvězdě a nejlepšímu frontmanovi všech dob.
Nadšené ohlasy na loňská festivalová vystoupení spoluzakladatele slavných Oasis slibují fanouškům Pohody velký zážitek. Sex appeal a šarm má v genech i francouzsko-anglická herečka a zpěvačka Charlotte Gainsbourg, dcera pařížského bouřliváka Serge Gainsbourga a jeho femme fatale, britské herečky Jane Birkin. Kanadský surf rocker Mac DeMarco není jen tvůrce zasněných náladových písní, ale také neotřelý energický bavič, který to umí na pódiu pěkně rozbalit. Radost z hudby a schopnost vidět do duše svých posluchačů byla a je dána i řadě nevidomých muzikantů - na letošní Pohodě to ve společném setu předvedou ti nejpovolanější: Malijský pár Amadou & Miriam a pěti cenami Grammy ověnčení američtí Blind Boys of Alabama. Za pozornost stojí i vítěz BBC’s Sound Michael Kiwanuka nebo hvězdy současné taneční scény Sofi Tukker, nominovaní na Grammy.  

Aktuální cena vstupenek je 99 Eur. Více informací na www.pohodafestival.sk.

Liam Gallagher

Liam Gallagher, rodák z britského Manchesteru, spoluurčil se svým bratrem Noelem tvář britské hudby přelomu tisíciletí. V megaúspěšné skupině Oasis, leckdy svým významem srovnávané s Beatles, Pink Floyd nebo Rolling Stones, získali sedmnáct ocenění NME, devět ocenění Q Awards, šest Britů a čtyři MTV Europe Music Awards. Roztržka mezi bratry znamená v roce 2009 konec Oasis, se zbytkem kapely pokračuje Liam Gallagher jako Beady Eye. Po dvou albech následuje několikaletá pauza, aby sólové album As You Were, poznamenané mimo jiné rukopisem renomovaného producenta Grega Kurstina, opět Liama Gallaghera vyneslo mezi elitu. Stejně nadšeného přijetí se dostalo i živým koncertům jeho bandu. Magazín Q současný Liamův comeback shrnul lapidárně: „Nejcharizmatičtější generál rocku je zpět ve službě.” Minulé léto strhl mixem nových písní i hitů Oasis jako headliner návštevníky festivalu TRNSMT, Benicassim či Isle of Wight a už za půl roku bude pořádnou tečkou za trenčínskou Pohodou.

Charlotte Gainsbourg odstartovala kariéru kontroverzním duetem se svým otcem jako třináctiletá. Na další hudební tvorbu si museli fanoušci počkat další dvě dekády. Stálo to ale za to. The Observer dal jejímu dospělému debutu s názvem 5:55 plných deset bodů. Druhé album IRM v produkci Becka Pitchfork zařadil album mezi Best New Music, Stejně jako Album rest, na němž se Charlotte vyrovnává se smrtí otce a sestry. Herečka, známá z filmů Larse von Triera, nevyniká velkým hlasovým rozsahem, ani technikou zpěvu. Její přidanou hodnotou je charisma a široká škála emocí, které umí skladbám vtisknout. O jejím koncertu napsala Laura Snapes z Guardianu, že „Charlotte přetavuje otcovu lascívní přitažlivost do hypnoticko-euforické show,“ zatímco The Telegraph uvedl článek recenzi jiného koncertu slovy “Hluboký smutek, jemný půvab a nádherná hudba.”

Mladý kanadský zpěvák a multinistrumentalista Mac DeMarco stihl za půl dekády nahrát tři alba, z nichž dvě Pitchfork v oslavných recenzích označil jako Best New Music. V jeho písních dominuje kytara s typickým zvukem chorusu a vibrátem, kterou doplňují klávesy v barvách osmdesátých let, ploché bicí, lo-fi basa a samozřejmě DeMarcův nezaměnitelný hlas. Až se budete chystat na koncert, nenechte se ošálit lenivě snovými nahrávkami. The Guardian zhodnotil totiž jeho koncert v londýnské Brixton Academy takto: “Po pohodových slunečních melodiích tento kanadský excentrik ve strhujícím závěru vypustil démony v show plné kouzelných triků, vytí či jódlování."

Dodal: Silvie Marková, SMART Communication

POHODA (SK)

Čtvrtek 11. 7. 2019 až Sobota 13. 7. 2019
Vystupují:
Liam Gallagher, Lykke Li, The Roots, Skepta, The 1975, Mac DeMarco, Charlotte Gainsbourg, Mac DeMarco, Lianne La Havas, Mura Masa, Michael Kiwanuka, Death Grips, Jeff Mills, Lola Marsh, Morgan Heritage, Little BIG, Vitalic, Sofi Tukker, TOKiMONSTA, Calypso Rose, Dimension, Amadou & Mariam and The Blind Boys of Alabama, The Plastic People of the Universe & Filharmonie Brno, Donny Benét, Bolo nás jedenást’, Akua Naru a ďalší
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |