FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

United Islands Of Prague 2018 představují první zahraniční jména

United Islands Of Prague 2018 představují první zahraniční jména
02. 05. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Rakouské indie rockové hvězdy At Pavillon, německý mix Michaela Jacksona a At The Drive-In s názvem Leoniden či uhrančivý slovenský elektronický kvartet Says. To jsou jen některé z mnoha velkých evropských objevů zítřka, které zahrají na dalším ročníku největšího multižánrového festivalu United Islands Of Prague.  Ten se uskuteční ve dnech  22. a 23. června v Karlíně.
Festival United Islands Of Prague se již patnáct let soustředí na objevování nové muziky a hudebních talentů. A za svoji bohatou historii představil více než tisícovku zahraničních umělců, přičemž řada z nich dnes patří k velkým jménům světové hudební scény. V letošním roce tomu nebude jinak.

Jednou z největších hudebních senzací festivalu bude zcela jistě vystoupení rakouské indie rockové formace At Pavillon, v níž zpívá charismatický frontman Mwita Mataro. „Z jejich plánovaného vystoupení na United Islands mám skutečně velkou radost. Pokoušeli jsme se je zabookovat už na ročníky 2016 a 2017, ale termínově nám to vyšlo až letos. Sama jsem je naživo slyšela na letošních Waves Vienna a stoprocentně mě to utvrdilo v tom, že to je kapela, kterou na festivalu prostě musíme mít,“ říká dramaturg festivalu Kateřina Končelíková na adresu kapely, jejíž hudba často zní i z vlivného rakouského rádia FM4. 

Velká očekávaní jsou spojována i s vystoupením německé indie rockové skupiny Leoniden, která se vyznává z obdivu k Michaelu Jacksonovi, Fugazi i At The Drive-In. Jejich debutové album Nevermind sklidilo pozitivní ohlasy kritiky i fanoušků, skupině vyneslo účinkování na největším evropském showcase festivalu Eurosonic 2018 a jako předkapelu pro své německé turné si je osobně vybrali i skotští Franz Ferdinand. Další velkou vycházející hvězdou současného evropského indie rocku, která se chystá do Karlína, jsou rumunští Vama. Tato skupina v roce 2015 nahrávala s producentem Jamesem Lewisem, který v minulost pracoval například s Jamesem Bluntem či Cee Lo Greenem a v současné době vyprodává velké haly po celém Rumunsku. 

Z velkých nadějí naší lokální scény, vystupujících na letošních „Ostrovech“, pak není možné nezmínit například uhrančivou slovenskou indie elektronickou čtveřici Says či nabroušené pražské alternativní rockery John Wolfhooker. V roli objevitelů nových hudebních nadějí zde vystoupí též David Koller, Buty či Vypsaná Fixa. Další vystupující jsou na stránkách unitedislands.cz a facebook.com/unitedislandsofprague/.

Letošní ročník United Islands Of Prague pro hudební nadšence přichystá více než patnáct scén s hudební produkcí a bohatý doprovodný program, na nějž je vstup již tradičně zdarma. Karlín se tak během festivalu opět stane místem, přinášejícím nevšední hudební zážitky. Inovací letošního ročníku je soutěž začínajících kapel a interpretů Objevy United Islands. Zájemci, kteří si chtějí zahrát před početným publikem festivalu, se mohou až do neděle 7. května registrovat na adrese unitedislands.cz/objevy.

Dodal: Pavel Kučera, Public Relations & Communication
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 21. 6. 2018 až Neděle 24. 6. 2018
Vystupují:
ARCANE ROOTS (UK), LEONIDEN (DE), AT PAVILLON (AT), VAMA (RO), DAVID KOLLER (CZ), VYPSANÁ FIXA (CZ), BUTY (CZ), HEARTS HEARTS (AT), BLACKOUT PROBLEMS (DE), ALEX MERCADO (MEX), THOMAS OLIVER (NZ), JOHN WOLFHOOKER (CZ), PIANO (CZ), SAYS (SK), THE DRAIN (CZ) + DALŠÍCH 100 ÚČINKUJÍCÍCH NA 15 SCÉNÁCH
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |