FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

United Islands of Prague odstartují tento pátek

United Islands of Prague odstartují tento pátek
17. 06. 2018   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Již tento víkend se v pražském Karlíně uskuteční jubilejní 15. ročník mezinárodního multižánrového festivalu United Islands of Prague. Největší hudební přehlídka v ulicích Prahy nabídne koncerty Davida Kollera, Buty nebo Vypsané Fixy i vystoupení velkých zahraničních hvězd Arcane Roots v roli hlavních hvězd festivalu.  Návštěvníkům se představí i mladé talenty ze soutěže Objevy United Islands v čele s vítěznou kapelou baset+. Festival bude probíhat od pátku 22. června do soboty 23. června, vstupné bude jako každý rok zdarma.
V rámci festivalu bude možné navštívit více než 15 hudebních scén, kde vystoupí celkem 108 interpretů. Půjde jak o ostřílené stálice české i zahraniční hudební scény, tak i o česko-slovenské objevy a vycházející zahraniční hvězdy. Hlavní program se bude stejně jako v loňském roce odehrávat v Karlíně. Křižíkova ulice a přilehlé okolí se tak během festivalového dění stane hlavní kulturní tepnou Prahy. Součástí bude opět i bohatý doprovodný program.

United Islands program

Hlavní scénu ovládnou ostřílené hvězdy i nové objevy
Největší české i zahraniční hvězdy budou k vidění na Karlínském náměstí, kde bude umístěna Karlín stage. V roli hlavní hvězdy zde svoji pověstnou show předvede trojice rockerů Arcane Roots z Velké Británie. Neméně zajímavá budou i vystoupení dalších zahraničních interpretů: rakouské indie rockové formace At Pavillon, mladé pop rockové kapely Vama z Rumunska, německé indie rockové pětice Leoniden a belgické trippopové party Faces on TV. Milovníci české hudby se mohou těšit na koncert stále populárnější čtveřice mladíků Ghost of You, chybět nebudou ani osvědčené hvězdy jako David Koller nebo Buty. Na velkém pódiu si jako vítěz soutěže Objevy United Islands zahraje i kapela baset+ v čele s frontmanem Janem Basetem Střítežským, kterou v pátek 22. června před zraky tisíců diváků slavnostně uvede David Koller v roli jejich „předskokana“. 

Nabitý program slibují i další scény
Pořadatelé „Ostrovů“ stejně jako v předchozích letech nesází jen na hlavní pódium, ale nabízí nabitý program i na ostatních scénách. Příznivci kytarové muziky by si rozhodně neměli nechat ujít ČT art stage před Invalidovnou, kde vystoupí například Vypsaná Fixa, česko-slovenští alternativní rockeři John Wolfhooker nebo zkušená parta The Drain. Radio 1 stage se ponese na vlnách indie rockové muziky. Největšími lákadly bude rakouská kapela Hearts Hearts, uhrančivá slovenská indie elektronická čtveřice Says nebo čeští zasmušilí melodici Piano. Economia stage na Lyčkově náměstí nabídne především blues a world music. K vidění zde bude zpívající portugalský kytarista Janeiro nebo bluesmani Kiero Grande ze Slovenska. V příjemném prostředí Kaizlových sadů vyroste ČRo Jazz stage, kde mimo jiných vystoupí třeba belgická parta Nordmann nebo mexický pianista Alex Mercado. Skutečná liga stage představí nespočet talentů ze soutěže Skutečná liga. Nedaleko Karlínského náměstí vznikne Radio United Karlín. Půjde o speciální festivalové rádio, které bude vysílat živě přímo z místa, informovat o aktuálním dění a pouštět hudbu vystupujících interpretů. Součástí této scény budou také rozhovory, diskuze, přednášky a tančírna. Rovnocenným partnerem všech zmiňovaných projekcí bude i tradiční otevřená scéna Open Mike, která ukáže známá i méně známá jména a dá příležitost i odvážlivcům z publika. 

Klubová noc jako oficiální páteční afterparty
Klubová noc proběhne v pátek v noci jako afterparty po skončení hudební produkce na všech open air pódiích a nabídne návštěvníkům spoustu zajímavých interpretů. Jedním z nich budou živelní rockeři Blackout Problems z Německa, kteří už mají v Čechách slušnou posluchačskou základnu. Nezapomenutelné bude jistě také vystoupení ztřeštěného tria Noisy Pots, které se vyznačuje tím, že místo klasických nástrojů používá hrnce a další kuchyňské nádoby. Nespoutanou show rozjede kontroverzní partička Bert & Friends. Program Klubové noci se uskuteční v pěti pražských klubech: Rock Café, Klub Famu, Jazz Dock, Punto a Bar Coming Soon.

Chybět nebude ani atraktivní doprovodný program 
Doprovodný program bude během sobotního dne probíhat na více místech současně. Centrem hlavního dění bude Křižíkova ulice, která se během festivalového víkendu promění v pěší zónu. Pro návštěvníky zde bude připravena celá řada různě zaměřených aktivit. Na své si přijdou milovníci sportu, kreslení, cirkusu, filmů i vzdělávacích či kreativních workshopů. Pořadatelé nezapomínají ani na nejmenší. Děti se mohou těšit nejen na klasické hry a hračky nebo sportovní aktivity, ale třeba i na laboratoř se zábavnými pokusy.

Kompletní line-up naleznete na https://www.unitedislands.cz/harmonogram

Dodal: Zuzana Kantorová, Nedori
UNITED ISLANDS

UNITED ISLANDS

Čtvrtek 21. 6. 2018 až Neděle 24. 6. 2018
Vystupují:
ARCANE ROOTS (UK), LEONIDEN (DE), AT PAVILLON (AT), VAMA (RO), DAVID KOLLER (CZ), VYPSANÁ FIXA (CZ), BUTY (CZ), HEARTS HEARTS (AT), BLACKOUT PROBLEMS (DE), ALEX MERCADO (MEX), THOMAS OLIVER (NZ), JOHN WOLFHOOKER (CZ), PIANO (CZ), SAYS (SK), THE DRAIN (CZ) + DALŠÍCH 100 ÚČINKUJÍCÍCH NA 15 SCÉNÁCH
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |