FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reef vystoupí na JamRocku

Reef vystoupí na JamRocku
21. 03. 2011   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Reef are back! Křičela světová média o věhlasné britské kapele Reef a jejím návratu. A teď, po více než jedenácti letech, ji uvádí tuzemský festival JamRock 2011. Formace vystoupí v Žamberku 14 dní před svým vystoupením na legendárním Glastonbury.
Nejprve proběhla zpráva o šesti koncertech v Británii, plánovaných na duben 2010. To co se dělo na totálně vyprodaných plochách, se těžko popisuje, ale nechme zaznít slova vynikající zpěvačky české kapely Nil, Hanky Kosnovské, která si jejich koncert v Londýně nenechala utéct: “Byl to děs! To co dělali lidi, jsem fakt ještě nezažila. Stáli jsme ve druhé řadě a já se nemohla dvě hodiny ani nadechnout. Koncert byl absolutně super a zároveň absolutně šílenej!“

Těch šest koncertů bylo vyprodáno během chvilky. Protože všechny skončily stejně – předvyprodané a na konci nadšené publikum, rozhodli se REEF ještě pár jednorázových koncertů přidat.

Letos, kromě světově proslulého Glastonbury, vystoupí o čtrnáct dnů dříve 11. června na JamRocku v Žamberku.

„Jsme strašně rádi, že se nám podařilo po dlouhém a složitém jednání skvělé REEF přivézt k nám na JamRock! Jejich muzika z nich udělala kultovní kapelu, která ať vystoupila kdekoliv, tak sklidila neuvěřitelný úspěch. Je to skupina, která se „prodává“ hlavně svým živým vystoupením. I když o hity v rádiu rozhodně nikdy neměli nouzi a těsně před koncem tisíciletí vystoupali až na samý vrchol, kdy jejich album Glow bylo absolutně první v britském žebříčku alb!“, říká o kapele dramaturg festivalu Libor Pavlata.

Kdo tedy jsou REEF? V první řadě jednou z nejzajímavějších rock´n´rollových kapel v Británii! Jejich privilegované postavení na rockové scéně potvrzují úspěchy jak v žebříčcích, tak v návštěvnosti koncertů.

Nastoupená jízda Reef se nedlouho po jejich vzniku, na přelomu let 93 – 94, značně zrychlovala, turné je zavedlo do Ameriky, Austrálie a Japonska, v Londýně hráli jako předkapela The Rolling Stones. Singl Weird se umístil na 18. místě singlové TOP20. Tímto úspěchem zakončili Reef svůj rok obrovského vzestupu.

Ale to vše byl teprve začátek - celosvětově proslavená se kapela stala díky albu Glow z roku 97, ozdobenému dvakrát platinovou deskou. Společně s Georgem Drakouliousem (producent Toma Pettyho atd…) na něm Reef pracovali v legendárních londýnských studiích Abbey Road a dokončovali jej v Los Angeles ve studiích Royaltone.

Singl Place Your Hands se stal No.6. britské hitparády, o dvě příčky níž skončil další hitový singl Come Back Brighter. Glow, které vystoupalo přímo na první místo albového žebříčku a osvobodilo britský národ od dlouhodobé a pro mnohé nesnesitelné nadvlády popových hvězdiček! Následovaly singly Consideration a Yer Old v létě stejného roku. Kapela musela na začátku roku 1998 zpomalit - vždyť předchozích 18 měsíců byla v jednom kole úspěchů a vzestupu.

"Myslím si, že to, co děláme my, je čerstvá věc, ale jediná cesta, jak s lidmi komunikovat, je jít za nimi a ukázat jim to. Jsme nejlepší živou kapelou v Británii, o tom nemůže být zatraceně přece žádných pochyb!" tvrdil sebevědomě Gary Stringer, zpěvák kapely.

Nicméně v roce 2003 se kapela rozpadla. Na chvilku je spojila jen smrt jejich manažera, kdy v roce 96 zahráli na pohřbu v kompletní sestavě pouhé 3 skladby. Na konci roku 2009 však ohlásili REEF již zmíněných 6 koncertů na příští rok. Obrovský úspěch je dovedl k rozhodnutí, zahrát pár jednotlivých koncertů, protože každý z členů kapely má své samostatné hudební projekty.

O to větší máme štěstí, že tuto kultovní kapelu můžeme po dlouhých dvanácti letech, a možná naposled, vidět také v České republice na festivalu JamRock, festivalu, jehož jméno mají označeny ve svém kalendáři již tisíce příznivců hudby, pohody a všeho toho, co dělá JamRock tak ojedinělým.

Další info najdete na www.jamrock.cz

Dodal: Iva Rejlová, JamRock
JAMROCK

JAMROCK

Čtvrtek 9. 6. 2011 až Sobota 11. 6. 2011
490/550 Kč jednodenní 390 Kč
Vystupují:
Reef The Adicts Segment Sebastian Shatter Fanánek + Synové Výčepu Loccomotive Apple Juice Eggnoise Ready Kirken Hashberry Nil Vypsaná Fixa Zemanová Bára Eastpark UDG T.B.R.O. (Nor) Chinaski Tleskač Die Happy Johnny Said The Number The Pooh Good Fellas The Coolers Simple Muffin Ill Billy Hi Tec (D) November 2Nd Eddie Stoilow The Switch Trashtucada (Sp) Tomáš Klus Alice + Dan Bárta Skyline Čechomor Lenka Dusilová David Koller Mothers Angels Wohnout Divokej Bill Sto Zvířat a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |