FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Jimmy Somerville další hvězdou Sázavafestu

Jimmy Somerville další hvězdou Sázavafestu
09. 05. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) První srpnový víkend přivítá multižánrový a multikulturní festival O2 Sázavafest rekordní počet zahraničních hostů. Pořadatelé se domnívají, že padne i návštěvnický rekord. Zájem o vstupenky dramaticky vzrostl po oznámení headlinera, kterým je Američan Moby. Další výraznou hvězdou bude Skot Jimmy Somerville, který vystoupí vůbec poprvé v České republice.
„Letošní ročník O2 Sázavafestu jsme zasvětili kvalitní muzice. Letos jsme do Kácova pozvali hodně zahraničních hostů z nejrůznějších hudebních žánrů. Chceme se tímto vykročit ze středu Evropy dál a směrovat festival k těm největším hudebním akcím,“ prozradil šéfdramaturg festivalu Pavel Kloupar.

Mezi již potvrzené zahraniční interprety jako jsou Moby (USA), Freak Power (UK), New York Ska-Jazz Ensemble (USA), Grooverider (UK), Die Happy (DE), The Gathering (NL), Speed Caravan (FR), The Kitchenettes (CH), Fabio (UK) a Xandria (DE) nyní přibyl skotský zpěvák Jimmy Somerville a německá pop-punková čtyřka Green Frog Feet.

Jimmy Somerville

U řeky Sázavy ve středočeském Kácově zazní i píseň To Love Somebody úst osmačtyřicetiletého Skota Jimmyho Somervilla, který je znám jako homosexuální zpěvák s levicovými názory či jako bojovník proti AIDS. Před svou sólovou dráhou, na kterou se vydal v roce 1988, působil ve skupině Bronski Beat. Odtud pochází slavný hit Smalltown Boy už z roku 1984! Dále byl součástí dua Communards. Tam působil společně se svým spoluhráčem Colesem. S hitem Don´t Leave Me This Way, který na kterém se podílela i zpěvačka Sarah - Jayne Morris, Somerville dobyl anglickou hitparádu.

„Jimmyho vystoupení na O2 Sázavafestu bude navíc obohaceno o vícečetný vokál, takže vyniknou všechny jeho slavné duety,“ prozradil další specialitu festivalu jeho šéfdramaturg.

Green Frog Feet, kteří momentálně slaví deset let své existence, na O2 Sázavafest jako na první hudební akci v České republice zahrají skladby z nového alba v rámci svého středoevropského turné. Německá formace patří v současnosti k nejlepším německým kapelám, jako jsou například Donots. Green Frog Feet se proslavili už v roce 2005, kdy vyhráli cenu Best Newrocker na MTV. Za svých deset let existence si stačili zahrát například se Simple Plan, The Hives, Pink a mnohými dalšími hvězdami.

„Jejich CD se prodává po celém světě, včetně Japonska a USA. V Evropě se prodejnost jejich desky pohybuje okolo čtyřicátého místa,“
dodal Pavel Kloupar.

Na festivalu má vystoupit také vítěz evropské soutěže European Reggae Contest.

Díky O2 Sázavafestu dostávají šanci účastnit se této soutěže i reggae a ska kapely z Česka. „V rámci European Reggae Contest je Evropa rozdělena do devíti regionů. České kapely budou v prvním kole soutěžit společně s rakouskými. Vítěz tohoto kola postoupí do evropského finále na hlavní scéně italského festivalu Rototom Sunsplash, který s námi navázal intenzivní spolupráci,“ vysvětlil Pavel Kloupar.

Od 1. května do 20. června je vstupenka v předprodejní síti Ticketpro za 899 korun. Letní a zatím nejlevnější vstupné v rámci tuzemských festivalů bude na O2 Sázavafest stát od 21. 6. do 29. 7. 1200 korun.

Dodal: Martin Peška, Madree promotion
O2 SÁZAVAFEST

O2 SÁZAVAFEST

Čtvrtek 30. 7. 2009 až Sobota 1. 8. 2009
Předprodej 890/1000/1200 Kč
Vystupují:
Moby /usa/, Jimmy Somerville /usa/, Freak Power /Uk/, New York Ska-Jazz Ensemble /Usa/, Die Happy, Grooverider /Uk/, Gathering /Nl/, Speed Caravan /Fr/, The Kitchenettes /Ch/, Fabio /Uk/, Xandria /D/, J.A.R., Dan Bárta & Illustratosphere, Monkey Business, Chinaski, Michal Horáček & Kudykam, Support Lesbiens, Ewa Farna, Orikoule, Polemic /Sk/, Sunshine, 100 °c, Basta Fidel, Bekofis, Blue Effect, Clou, Dying Passion, Fast Food Orchestra, Innocens, Indy & Wich, Jiří Schmitzer, Kamil Střihavka, Krucipusk, Kurtizany z 25. Avenue, Lakeside X, Marek Ztracený, Michal Pavlíček, Viewegh Michal, Mňága A Žďorp, Ohm Square, Panama, Petr Rezek, Plexis, Post It, Prague Ska Conspiracy, Prostitutes PSH, Rybičky 48, Psí Vojáci, Ready Kirken (acoustic), Silent Stream Of Godless Elegy, Skyline, Slávek Janda Banda, Southpaw, Sto zvířat Švihadlo, Tereza Černochová, UDG, Veronika Padilla, United Flavour, Visací Zámek, Vladimír 518, Winner Of European Reggae Contest, Wohnout, Xavier Baumaxa a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |