FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Sound System stage na Cultural Reggae Vibez

Sound System stage na Cultural Reggae Vibez
09. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Je už tradicí, že druhá stage patří především sound systemům a jejich kultuře. Mezi hlavní jména patří polští  Jam Vibez, se kterými spolupracoval anglický veterán Daddy Ranks  nebo další z vystupujících  uznávaný polský producent  Dreadsquad.
Ten má na svém kontě několik úspěšných tracků a spolupráci s mnoha známými zpěváky a producenty.  Stage začíná už ve čtvrtek 12. června v 18 hodin. První, kdo otevře festival budou Raggaultras, King Sound Steppaz a Saigon Project. Tato stage bude hrát nonstop až do ranních nedělních hodin.

Dreadsquad

Vlasním jménem Marek Bogdanski v roce 2001 spoluzakládá Dreadsquad Soundsystem,  sbírá desky, věnuje je se DJingu, míchá sety a začíná tvořit vlastní produkci. V letech 2003 – 2004 vydává několik na polské reggae scéně ceněných setů,  “Na Dobry Poczatek”, “Raggamafia” nebo “Wysoca Temperatura”.  V roce 2005 vydává na vlastní nezávislé značce Brak své debutové album “Dread za Draedem”.   Průlom v jeho kariéře ale nastává se založením vlastního Superfly studia. Zde vydává debutové album “Stara Szkola”, na kterém se objevuje i skladba “Caravan”. Tu remixoval  jeho polský neméně ceněný kolega  Radikal Guru. Do povědomí široké evropské reggae veřejnosti se ale dostává až následným releasem “Jump & Skip” od Ward 21 a především pak velkým  hitem od Lady Chann – “Money ah dem God”, ke kterému později nahrává i video. Na stejném Screw Dem riddimu pak vychází celá řada zpěváků, např. Top Cat, General Levy, Tippa Irie nebo Million Stylez ze Švédska. Následují už  jen samé pecky “Sweet Thing” od anglického veterána Tenora Flye, Lutan Fyah nebo Natalií Storm. V roce 2012 vydává svoje přelomové album “The Riddim Machine”, které se tučným písmem zapisuje do povědomí reggae fanoušků z celého světa. Tato deska obsahuje krom všech zásadních tracků, které vyšly na labelu Superfly do té doby, i novinky a  hity jako “Hear Me Now Jah People”. Asi  nejzásadnějším počinem Marka Bogdanského je remix skladby “Make It Bun Dem” od Damiana Marleyho, kterou zprodukoval dubstepový šílenec Skrillex.  V návaznosti na tento úspěch vychází riddimová deska “Bun Dem”, na které spolupracují umělci jako Yt, Perfect, Blackout Ja, Dr.Ring-Ding nebo vycházející irská reggae hvězda Cian Finn.

https://soundcloud.com/dreadsquad
https://www.facebook.com/dreadsquadsoundsystem

Jam Vibez je unikátní zvuk na polské hudební scéně. Skládají se z Awiom selecta, Kleeb selecta a DJ Daddy Bozo, skupina 4 fanoušků dobré hudby, podporující to nejlepší z digital reggae - raggamuffin – dub. Na scéně se pohybují od roku 2005. Hráli na zhruba 300 akcích po celém světě, což mluví za vše. Nezálěží na situaci, Jam Vibez se snaží šířit radost a pozitivní vibrace, které přicházejí z jejich jamajských skladeb. Na polské scéně se stali známými díky jedinečnou selekcí digitálních nahrávek z 80. let. Výsledkem toho je "Jamaican Stylee Mixtape vol. 1“ z roku 2008 a vol 2. v roce 2013. Nedávno vyšlo populární EP polského umělce jménem DeeR s hity jako je "Raggamuffin" a "Na banie kiść", velmi oceňovaný "Rubaduba Style" od Daddy Bozo.

Velkou show mají připravenou Nuff'N'Ruff Reggae Rulers. Ti sebou přivezou celou řadu hvězdných hostů. Vystoupí ve složení: Selecta Rollandblow, Ras Dread, MC Katrin, MC Ryhha,  DR.X,  Zaggamuffin, United Forces of Dub, Fireson Bantu (Kenya) a na housle je doplní Dubiolin Jam(De) a Veronika Hrusova. Myslím, že samotné složení této party napovídá, že se můžeme těšit na kvalitní show.

Ve středu 11. června se bude od 22 hodin v pořadu „Scéna s Jakubem Johánkem“ na radiu Wave vysílat dvouhodinový speciál o festivalu Cultural Reggae Vibez. Uslyšíte rozhovor s jedním z hlavních organizátorů, dozvíte se podrobnosti k festivalu a uslyšíte spoustu hudby, která zazní na CRV. Jako speciální host vystoupí legendární kapela Babalet. O dva dny později v pátek 13. můžete od 10 hodin na Radiu 1 slyšet rozhovor s jedním s hlavních organizátorů a jako host vystoupí sám Mr. Williamz.

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 12. 6. 2014 až Sobota 14. 6. 2014
350 - 450 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Mašta Bašta (Serbia), Chong X (Peru), Mr. Williamz (UK), Medial Banana (SK), Sto Zvířat, Babalet, Dub Artilery, Trio de Janeiro, Tam Tam Orchestra - Tam Tam Batucada, Rastafidli Orkestra, Ska´N´Dall music ensemble, Rybydub, Larika, DJ Ba2s (ex. Chaozz) & Afarastafa, Babylon Rocker, Dreadsquad (PL), Substandard (USA, UK), Jam Vibez (PL), Roots and Culture (SK), Peeni Walli, Coltcha United, Jah Army, Raggaultras, Concrete Safari, Forward March Posse, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, Mighty Souljahs, Devyb, Negas, Saigon Project, King Sound Steppaz
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |