FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Začátek akademického roku s Back to Shool

Začátek akademického roku s Back to Shool
14. 10. 2013   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Na přelomu září a října proběhl v šesti českých univerzitních městech festival t-music Back to School. Sympatická akce se vstupem zdarma tradičně přilákala desetitisíce nejen studujících hudebních fanoušků. Pojďme si přiblížit její pražskou zastávku.
Pražská zastávka festivalu Back to School se uskutečnila ve čtvrtek 3. října na Výstavišti v Holešovicích, na stejném místě jako v předešlých dvou letech. Do areálu jsem dorazil těsně po třetí hodině odpolední kdy festival začínal. Kromě slunečních paprsků rozehřívala v tu dobu první návštěvníky v Praze domácí kapela DiscoBalls.

T-MUSIC B2S

Po půl páté je vystřídali Evelynne, rovněž pražská kapela hrající líbivou rockovou hudbu říznutou syntetizérem a prvky elektroniky. Nadějná parta, které booking již nyní zajišťují Ameba Production (Rock for People). Během jejich koncertu se areál začal již solidně zaplňovat. V šest večer nastoupili ústečtí UDG, vítězové Coca Cola Pop Star 2004. Tou dobou se bohužel začalo citelně ochlazovat a i přes slunečné odpoledne spadla pocitová teplota pod 5 stupňů. Mladému publiku to ale evidentně vůbec nevadilo, zejména když se po UDG na pódiu objevil neohlášený Richard Krajčo. Frontman kapely Kryštof se při zpěvu několika svých největších hitů sám doprovodil na kytaru a připravil tak ideální podmínky pro zasněné Charlie Straight. Třinecká indie rocková kapela jakoby dopřála publiku oddech před hlavní hvězdou. Jimi byli u nás velmi oblíbení Horkýže Slíže. Slovenská punk rocková parta z Nitry byla zároveň jediným zahraničním hostem všech koncertů Back to School. Hned bylo jasné, že většina publika čekala právě na vtipný punk v podání Horkýže Slíže. Zazněly staré známé hity i novinky a mnohatisícový dav během jejich koncertu vytvořil atmosféru, která se jen tak nevidí.

Horkýže slíže 2013

Nejen hudební program
Kromě hudebního programu a všudypřítomných možností se občerstvit festival nabídl i další možnosti zábavy. Předně kopulovitý stan t-mobile Sci-fi city, kde se zájemci kromě seznámení s nejnovějšími tablety nebo nejrychlejším mobilním internetem (LTE) mohli zahrát různé hry a zapojit se tak do soutěží o věcné ceny. Velmi zajímavý byl projekt Přírodovědci na fesťáku - v jejich stanu byla možnost shlédnout chemické pokusy, nahlédnout do mikroskopů, seznámit se s exotickou faunou nebo si nechat namíchat futuristický drink. Právě děkan Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy převzal nad akcí t-music Back to School záštitu. Řada návštěvníků rovněž využila možnosti si odskočit na atrakce nedaleko probíhající pouti.

Přírodovědci na fesťáku

Pár slov závěrem
Je moc fajn, že i v dnešní době je hudební akce bez velkých zahraničních hvězd schopna přilákat desetitisíce návštěvníků. Navíc že oněch sedm písmen (zadarmo) nemusí nutně znamenat předražené občerstvení, neúčast ohlášených umělců nebo nějaké další zmatky v organizaci.

Podívejte se na fotky z t-music Back to School.
 
T-MUSIC BACK TO SCHOOL (PRAHA)

T-MUSIC BACK TO SCHOOL (PRAHA)

Čtvrtek 3. 10. 2013
zdarma
Vystupují:
Horkýže Slíže, Charlie Straight, UDG, Discoballs, Evelynne
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |