FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Reportáž z Pohodafest Sedlčany

Reportáž z Pohodafest Sedlčany
01. 07. 2013   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (2)
Druhý ročník hudebního festivalu Pohodafest Sedlčany se po dvouleté odmlce konal minulou sobotu v sedlčanské kotlině. Přestože panovalo napětí a ještě 14 dní před konáním akce byl areál pod vodou, pořadatelům se zadařilo udělat maximum a festival úspěšně uspořádat.
Festival se nenesl jen v duchu hudebním, v odpoledních hodinách se  v areálu konaly závody ve skateboardingu a na streetových kolech. Vše samozřejmě za doprovodu kapel a djs, povětšinou regionálních, místním hudebním fanouškům, velmi dobře známých. Odpolední program uzavřelo losování například o telefon, nebo svezení závodním vozem Subaru Impreza, na které většina návštěvníků nedočkavě čekala.

V industriálním areálu, připomínající starou továrnu, na zastřešené stage vystoupila většina velkých kapel, například Sto zvířat, Zakázaný ovoce, Le Pneumatiq apod. Pro djs byly vyhrazeny dvě venkovní stage, jedna krytá, jedna otevřená. Dostatek barů zajišťoval přísun kvalitních tekutin jak uvnitř, tak na venkovních plochách, kde bylo možné do časných ranních hodin se i najít a kupodivu malý počet Toi Toi zvládal počet návštěvníků, který se odhaduje cca na 600 osob, tedy počet, se kterým pořadatelé počítali a mohou být spokojení.

Pohoda Fest Sedlčany 2013

Stejně tak jako nejočekávanější kapelou byla bezesporu Sto zvířat, co se týče djs, nejvíce se fanoušci těšili na v sedlčanském kraji již delší dobu známého a oblíbeného Chrise Sadlera. Ten se napojil na do trance laděného Jean Luce (tedy pro mě nic srdečního, ale zde sklízel úspěch) a tím tak asi naplnil taneční stan v tento večer na maximum. Po něm zahrál Carrione aka Diesel Phunk, který je známý jak ve středočeském kraji, tak v Praze.

Malé mouchy by zde našli nejspíš především účinkující, neboť technicky došlo k zádrhelům, které byly vzhledem k povodním a situaci očekávané. Co se týče hostů, sama za sebe jsem si nemohla rozhodně stěžovat, stejně tak si myslím byli spokojení všichni, co na festival přišli. Pořadatelům patří velký dík za rozšíření stále se zlepšující hudební scény ve Středních Čechách a již plynulé napojení třetího a dalších ročníků této akce v zajímavých prostorách.

Autor fotografií: Tomáš Pokorný, více fotografií na stránkách autora.
POHODA FEST SEDLČANY

POHODA FEST SEDLČANY

Sobota 22. 6. 2013
200 - 250 Kč
Vystupují:
Dumplings Boys, Detroit, PAKAŠ, NEWS, JUST for BEING, JAKSI TAKSI, ZOČI VOČI, STO ZVIŘAT, Le PNEUMATIQ, ZAKAZANY OVOCE, AKIRA, X-MORPH, MADBASSBEAT, KWT & BADDA, SYZYGY, MADBASSBEAT, REGGAE & MC LIVE SHOW, MESSENJAH, MISSY M, DREADALIST, Bio Masha and Taktika aka DIA, selector BOLDRIK, MADBASSBEAT, SYZYGY, KWT & BADDA, Miru.S, Jechy, David JUSTIAN, JEAN LUC, CHRIS SADLER, CARRIONE aka Diesel Phunk, Jiry, Pellican & Em-Ef
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Katka | 02. 07. 2013 | 04:29:37
Já se tam dočetla toto info: Malé mouchy by zde našli nejspíš především účinkující, neboť technicky došlo k zádrhelům, které byly vzhledem k povodním a situaci očekávané. Tím je asi řečeno ve zkratce to co zde pisete, prach je v takovém prostoru uplne bezná vec, asi jste nebyl na nejakem vetsim festivalu, kdyz je horko a sucho, hm? tam byste poznal vyznam slov obrovské vedro :)
hb | 02. 07. 2013 | 04:20:06
Byla jste na jiném festivalu?

Díky za článek. Také jsem byl na festivalu, který se jmenoval stejně, dokonce probíhal na stejném místě ve stejném termínu. Na otázku zpěváka skupiny Zakázaný ovoce: "Líbil se Vám festival?" zazněl hlasitý pískot! Proč? Pódium nelogicky umístěné vevnitř, kde panovalo obrovské vedro i pozdě v noci. Skupiny na hlavním pódiu vč. Sto zvířat si stěžovaly na hrozné ozvučení, ale i na to, že spolu s fanoušky poslouchali vedlejší hudební vystoupení. Všudypřítomný prach a špínu v areálu snad lze omluvit povodněmi, cenu vody 35 Kč za 0.5 litru nikoliv! Pozitivem byli příjemní návštěvníci i pořadatelé a množství kvalitních hudby v nekvalitních podmínkách.

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |