FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Co nabídne 20. ročník Benátské noci?

Co nabídne 20. ročník Benátské noci?
20. 06. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Letošní jubilejní dvacátý ročník hudebního festivalu Benátská noc se koná od 27. do 29. července, poprvé v areálu Vesec (Liberec). Pořadatelům se podařil mistrovský tah – každý den vystoupí hvězdy, které se v programu festivalu společně objeví historicky poprvé a zároveň i naposledy. Headlinerem festivalu je kanadský zpěvák Bryan Adams.
V pátek 27. 7. zahraje nejen Jarek Nohavica, ale také proslulý režisér Emir Kusturica s kapelou The No Smoking Orchestra a Bryan Adams, jednoznačně jedna z nejvýraznějších osobností světové hudební scény osmdesátých a devadesátých let, který na Benátskou noc přijede přímo z koncertního turné v Rakousku a Švýcarsku.



V sobotu 28. 7. je na pódiu vystřídá skupina Kabát a v neděli 29. 7. Daniel Landa, což bude pro návštěvníky zážitek o to cennější, že Benátská noc je jedinou výjimkou v Danově rozhodnutí neúčastnit se hudebních festivalů. Organizátoři věří, že toto exkluzivní a jedinečné seskupení bude více než důstojným dárkem dlouholetým příznivcům festivalu k dvacátým narozeninám a přiláká rekordní účast diváků.

Vše začne „zahřívacím kolem“ v předvečer festivalu – speciálním Slovenským večerem ve čtvrtek 26. července s lákavou sestavou hostů: Horkýžeslíže, Kristina, No Name, Peter Nagy, Popcorn drama, The Paranoid a Tublatanka.

Benátská noc je tradičně koncipována pro širší škálu posluchačů, takže spokojeni budou příznivci rockové a metalové hudby, ale i folku, punku a popu. Mezi interprety letos nebudou chybět například Anna K., Aleš Brichta, Arakain, Blue Effect, Děda Mládek Illegal Band, Gang-ala-basta, Chinaski, Jiří Schmitzer, Kamil Střihavka, Mandrage, Marsyas, MIG 21, Merlin, Mňága a Žďorp, Oceán, Petr Kolář, Support Lesbiens, Tomáš Klus, Turbo, Vilém Čok, Vitacit, Vypsaná fiXa, Walda Gang a další.

Vedle českých a slovenských stálic, Bryana Adamse a Emira Kusturicy se na Benátské noci představí také dvě zahraniční kapely. První je německá Gamma Ray hrající power metal, druhou pak finská rocková kapela Sunrise Avenue s velmi rozmanitým repertoárem od tvrdších hardrockových skladeb, až po jemnější rockové balady, která momentálně slaví velký úspěch i u nás se singlem Hollywood Hills z aktuálního alba Out Of Style.



Stěhováním do nové lokality organizátoři zareagovali na rostoucí počet účinkujících a diváků i další limity prostoru v Malé Skále. V moderním areálu ve Vesci našli ideální podmínky. Klidné a rozlehlé místo s veškerou infrastrukturou, parkovacími místy a nádherným výhledem na Ještěd je pro Benátskou noc jako stvořené. K dispozici budou všechny služby, na které jsou návštěvníci festivalu zvyklí. Rozmanitá nabídka kvalitního občerstvení, včetně vegetariánského, bude k mání v restauracích, stáncích, pivnicích, čajovnách a kavárnách. Festivalové městečko nabídne také řadu atrakcí, například Lynchburg Square – náměstí vybudované po vzoru místa, kde se narodil legendární Jack Daniel, s nabídkou skvělého pití a míchaných drinků, originálními odpočívadly a další zábavou. Pro osvěžení v příjemně chladivé vodě je připraven Semtex bazén.
Ceny vstupenek se s blížícím se termínem konání zvyšují, dnes stojí 1490 Kč, těsně před festivalem bude stát vstupenka na celý festival 1 590 Kč. Vstupenky jsou k dostání v síti TicketArt a na Ticketportal.



www.benatskanoc

Dodal: 2media.cz s.r.o.
BENÁTSKÁ NOC

BENÁTSKÁ NOC

Pátek 27. 7. 2012 až Neděle 29. 7. 2012
1 490 Kč, před festivalem 1 590 Kč, jednodenní vstup 990 Kč, 2.500 Kč za VIP, Slovenský večer 26. 7. 500 Kč
Vystupují:
Bryan Adams, Gamma Ray, Sunrise Avenue, Kabát, Daniel Landa, Jarek Nohavica, Emir Kusturica a The No Smoking Orchestra, Anna K&band, Aleš Brichta, Arakain, Blue Effect, , Děda Mládek Illegal band, Horkýže Slíže, Gang-ala-basta, Chinaski, Jiří Schmitzer, Kamil Střihavka, Krausberry, Marsyas, MIG 21, Merlin, Mňága a Žďorp, No Name, Oceán, Petr Kolář, Support Lesbiens, Tomáš Klus, Turbo, Vilém Čok, Vitacit, Vypsaná fiXa, Walda Gang aj.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |