FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Povaleč letos již popáté!

Festival Povaleč letos již popáté!
25. 07. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Stejně jako v minulých letech se během prvního srpnového víkendu, tedy 6.-8. 8., ve Valči u Karlových Varů uskuteční již legendární festival Povaleč. Kromě velice bohatého programu je festival jedinečný především krásným prostředím a osobitým přístupem organizátorů.
Barokní městečko Valeč leží asi 100km od Prahy směrem na na Karlovy Vary. Je to malá obec, za to ale velice bohatá na kulturní památky. Nejvýraznější z nich je bezesporu zámek s překrásným parkem, ale neméně zajimvé jsou i tři kostely, iluzorní brány, bývalá fara a spousta dalších krásných historických budov.

Hlavní stage se nachází ve vnejším areálu valečského zámku. Kromě nádherné přírody všude kolem jí nezaměnitelnou atmosféru dodávají právě iluzorní brány, které se nachází přímo za hlavním podiem. Druhá, klidnější, část areálu, kde je umístěno stanové městečko, čajovna a alternativní stage, je v krásném jabloňovém sadu, který kromě specifického rázu dodává i stín, abychom se měli kam schovat i před tím největším poledním žárem.

Dalším rysem, který dělá Povaleč Povalčem, je jeho přátelská a neodosobněná atmosféra. Organizační tým i jeho širší okolí pomocníků jsou kamarádi, kteří to všechno dělají protože je to baví a právě v takovém duchu se nese i celý festival. Areál není nijak ohraničen, vstupné je dobrovolné, strava domácí a na baru Vám s úsměvem natočí pivo klidně i v 7 ráno.

Celý festival se odehrává na 3 pódicíh a v jedné čajovně. Na hlavní, tedy A stage, je k vidění většina vystupujících kapel a to vždy od brzkých odpoledních hodin až přibližně do dvou do rána. B stage je výhradně Djská, spouští se o trochu později než Áčko a jede až do rána. Na C, tedy alternativní stagi v sadu se představí divadla, kapely, sólisté a další hudebně-dramatická tělesa. Céčko je ze všech tří hlavních stagí ta nejklidnější, program zde začíná už kolem poledne a nepřesahuje půlnoc, aby se v sousedním stanovém městečku dalo dobře vyspat. Čtvrtá stage v čajovně je chilloutová, nabízí posezení u čaje zpříjemněné hudbou Djs.
Všechny stage nabízejí plný program po všechny tři dny (včetně Neděle!), nonstop otevřený a plně zásobený bar – točené pivo a limo, víno, tvrdý alkohol, pochutiny... Dále se v areálu nacházejí stánky s jídlem, grilovanými masy, fairtradovou kávou, biokuchyně atd. Tradičním doprovodným programem jsou také sportovní klání na fotbalovém hřisti, které sousedí s areálem.

Kdo se na pátém Povalči představí?

Jako první v pořadí musíme určitě představit letošní festivalovou pecku a to Midi lidi. Experimentálně elektronická hudba v kombinaci s českými texty, obrazově doplněna Vjskou produkcí vytváří velice energickou show. Midilidi jsou na české hudební scéně raritou, která si získává čím dál tím větší pozornost. Další hvězdou letošního Povalče jsou tepličtí Už jsme doma. Kapela existuje již od roku 1985, stylově je velice obtížné ji zařadit, protože v ČR ani v zahraničí není nic podobného k nalezeni. Jejich hudba je avantgardní, punkově přímočará, přitom však velmi rafinovaně propracovaná po kompoziční i textové stránce. Opravdu se to slovy nedá vystihnout, jejich koncert musíte sami zažít!

midi lidi

Prvním zahraničním hostem jsou britští Alt Track, jedinečný projekt dvou mladých Britů, kteří mísí naživo drum'n'bass a electro silně ovlivněné punkem a dalšími styly. Ohromující kombinace dvou zpěvů, kytary, kláves a elektroniky oslovila široké publikum v rodné Británii a nyní kluci zavítají v rámci jejich letního evropského turné i k nám do Valče! Každého, kdo v sobě nezapře punkrockové kořeny a miluje sílu elektronické hudby, zajisté osloví jejich show plná energie. Další mladou avšak na české elektro-instrumentální taneční scéně již dobře zavedenou kapelou, která bude na Povalči k viděni, jsou pražští U-Prag. Svým originálním muzikantským přístupem a energií nabitými koncerty si tato pětičlenná pražská formace získala široký okruh publika i uznání od renomovaných hudebních časopisů. Téměř tradicí se stala povalečská vystoupeni kapely Bastafidel. Tento ska-šansonovo-balkánský nářez si za víc než pět let existence našel své místo na české hudební scéně a na Povalečském pódiu nesmí chybět!

Dále se můžete těšit na vystoupeni bezstarostně veselých Timudej, směsici popu funku a soulu v podání kapely Takin' Off, svižný thrash-rock´n´roll Hentai Corporation, legendárního písničkáře Sváťu Karáska, poprockove Real Groove, reggae, funk a rap v režii The Spankers, jedinečné a nezapomenutelné Unifiction, elektro-pop-punkovou formaci Lus3, dále se představí Kazety, Vyčůrat a spát, Vložte kočku, Papa noel, Veena, Model Bazar, Le C.U.L. (FR), Goodfellas, Drama Jacqua, Transwaggon, Ufajr, At Eye Level, She's The Katie a spousta dalších zajímavých kapel!

Hlavní Djskou hvězdou letošního Povalče jsou proslulí Backdraft z Velké Británie. Povaleč je úplně prvním místem, kam tento breakbeatový projekt přijede představit své dlouho očekávané album We know where you live! I na této desce si zachovávají svůj specifický sound s originální basovou linkou, nově se můžeme těšit i na jejich experimenty s dubstepem. Z domácích Djs jim jako support přijedou KapSak, Turtlesquad a Adelight za breakbeat.cz a liberečtí Dizlectic division. Dále se můžete těšit na desítky českých Djs všech možných stylů, kteří Vám zahrají breakbeat, dubstep, drum&bass, reggae, hiphop, house, electro aj.

Dodal: Janek Špinka
POVALEČ

POVALEČ

Pátek 6. 8. 2010 až Neděle 8. 8. 2010
Vystupují:
Midi Lidi, Už jsme doma, Alt Track (UK),U-Prag, Basta Fidel , Timudej, Takin' Off, Bug'n'Dub, Hentai Corporation, Kazety, Sváťa Karásek, Real Groove, The Spankers, Unifiction, LUS3, Vyčůrat a spát, Vložte kočku, Drama Jacqua, Papa noel, Veena, Model Bazaar, Le C.U.L. (FR), Transwaggon, Good Fellas, BT'n'J, Ufajr, At Eye Level, Bioorchestr, Půlnoční Marie, Schrödingerova kočka, Vrámci možností, Sketa syn, Mind Benders, Povětroň, Adolpho, Špuntkvaně, Ponožky pana semtamťuka, She's the Katie, Holden, Fidibus, Sedm zbytečných
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |