FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

JamRock je letos nabitý známými kapelami!

JamRock je letos nabitý známými kapelami!
23. 02. 2010   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Festival JamRock, o kterém se říká, že má magickou atmosféru, a který se mohl zatím vždy, vzhledem ke svému stáří, těšit rekordní návštěvnosti, je pro rok 2010 doslova „nabitý“ známými kapelami.
České skupiny jsou již zcela dořešeny. Dosud s největším úspěchem z českých kapel se setkal KRYŠTOF, který je tak výjimečně potřetí na „soupisce“ festivalu. Zanedlouho vychází jejich nová, netrpělivě očekávaná, deska resp. CD. Jako protiklad jejich jemné, takřka dámské muziky v tom dobrém slova smyslu, vystoupí klasika naší hudební nejen punkové scény - TŘI SESTRY v čele s oblíbeným LOU FANÁNKEM. Tři sestry předvedou svůj současný repertoár, který letos hrají v rámci svého každoročního jarního turné, ale i množství svých klasických songů. V Žamberku vystoupí poprvé a v podstatě zcela, vzhledem ke svojí pravidelné šňůře, výjimečně.

krystof

Kdo však nebude poprvé na JamRock 2010 je muzikant, který patří mezi osobnosti naší hudební scény s největším počtem opravdových hitů. Michal Hrůza má na svém kontě ohromné množství skladeb, které napsal nejen pro sebe a svojí skvělou kapelu Hrůzy, ale i další zpěváky, jako např. Anetu Langerovou apod. V Žamberku kromě svého repertoáru zahraje ve světové premiéře novinku, a to v podání s hostem, jen pro festival JamRock. O tom však později. Ženskou část hudebního světa zastoupí populární a mnoha cenami ověnčená Anna K, která se těší stále lepšímu zdraví a my uslyšíme také jejíněkteré úplné novinky.

Jeden z hlavních časů bude patřit vynikající formaci a dá se říci objevu roku, kapele Hashberry, která vás dostane upřímností svojí muziky, vynikajícím projevem zpěváka a skladbami, které si hrdě mohou říkat písnička a které ne náhodou vybaví posluchači legendární U2. Přitom však jsou jejich songy naprosto originální, bez potřeby kohokoliv napodobovat. Tahle parta bude velkým překvapením, o to více, že je domácí, avšak doma téměř neznámá.

jam rock

Klasické festivalové kapely zastoupí seskupení jako Sto Zvířat, Horkýže Slíže, Krucipusk, punková legenda Visací Zámek, skáčkoví FastFood Orchestra s bohatými mezinárodními zkušenostmi i uznáním, jejichž pecka Fire v USA vyhrála v Just Plain Folks Awards v kategorii píseň roku 2009!

Metalový čtvrtek bude zastoupen legendární Švédskou formací GRAVE, hrající snad to nejtvrdší z tvrdého a spolu s místní Žambereckou skvělou partičkou Shatter, která se může pyšnit mnohastovkovými návštěvnostmi na svých koncertech, uspokojí metalovou část publika JamRocku. Stejně tak i Hronovští Tortharry mají bohaté zkušenost z mnoha zemí Evropy a jejichž songy byly vydány i v USA.

JamRock však nabídne daleko víc, kapely, které budou pro mnohé objevem a o nichž se zatím příliš v českém hudebním rybníce neví, ale které kvalitou svojí produkce rozhodně nezaostávají za známými jmény. O těch však až příště, kdy už budou známy i zahraniční hvězdy „ ze zahraničních kapel nasadíme jen dvě kategorie – buď ty osvědčené, avšak zatím ne u nás přliš ohrané a nebo zcela nové pecky, aktuální superhvězdy, které teď současně letí ve světě. Je to dřina se dohodnout a v tomto směru mohu zcela bez ostychu říci, že jednání, která vedeme s manažery českých kapel, jsou o mnoho jednodušší a přímočařejší, než ty za hranicemi naší republiky (s výjimkou Slovenska, kde jsou taky naprosto v pohodě)“. Podrobnosti najdete na tradiční adrese www.jamrock.cz, které budou tento týden zcela inovovány.

Dodal: Veronika Ščudlová
COCA-COLA JAMROCK

COCA-COLA JAMROCK

Čtvrtek 3. 6. 2010 až Sobota 5. 6. 2010
330/380 Kč, na místě: 300 Kč ctvrtek, 350 Kč pátek a 400 Kč sobota
Vystupují:
Rattle, Bucket Shatter, Tortharry, Tři Sestry, Grave, No Heroes, Immodium, Olinwajt, Radeček O5, The Cell, Tleskač, Horkýže Slíže, The Roads, Michal Hrůza, Visací Zámek, Kryštof, Plexis, Kollerband, Zona A, Hentai corporation, Stand by, Toxique, Polemic, The Switch, Krucipusk Ponorka + Xindl, UDG/ Fastfood Orch., Sto Zvířat, Anna K, United Flavour, MIG 21, Hashbery, Kurtizány z 5.Avenue a Gaiah Mesiah
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |