FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Co nabídne Musicfest Přeštěnice?

Co nabídne Musicfest Přeštěnice?
29. 04. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Rockoví mágové The Rasmus se v létě vrátí do České republiky! Jejich pevné fanouškovské jádro a další čeští nadšenci se mají na co těšit. Ve svém červencovém programu jim totiž privilegované místo vyhradil jihočeský Open Air Musicfest Přeštěnice
Dalo by se říci, že kam se The Rasmus vrtnou, tam mají jednoznačný úspěch. A to zaslouženě díky své melodické, ale kytarově tvrdé rockové muzice, která naprosto dostává fanoušky po celém světě. Nejen v rodném Finsku, ale po celém světě - například i v Brazílii nebo na Ukrajině - se kapela v čele s charismatickým zpěvákem Lauri Ylönenem již po několik let zdržuje výhradně v čelech hudebních žebříčků. Úspěch evropského formátu potkal kapelu po vydání alba Into v roce 2001, úspěch celosvětový je pak zastihl s dalším albem Dead Letters, které do světa vypustilo jeden z nejznámějších songů In The Shadows. A zastihl je zcela připravené k vydávání dalších neméně kvalitních alb i ke koncertování po celém světě.

Po vydání posledního alba Black Roses na konci loňského září se letos kapela vydala na širokopásmové turné, v rámci kterého díky přeštěnickému festivalu již podruhé zavítá do Česka. Zde mají vybudované pevné fanouškovské základy, což dokazují nejen přední příčky hudebních a videoklipových hitparád, ale také nedávný, téměř vyprodaný pražský koncert. Ten tak byl slibnou předzvěstí podobného kotle v jižních Čechách v areálu přeštěnického festivalu. Navzdory „temným“ názvům svých alb, i ponurým atmosférám v jednotlivých klipech, které ke kapele neopomenutelně patří, jsou jejich koncerty dokonalou ukázkou nadšené a pozitivní energie, která celé finské čtyřce opravdu nechybí. Poslední dobou odkrývají The Rasmus svou veselejší stránku, což ale rozhodně neubírá muzice na ráznosti, ani na temnosti jejich předchozí produkce.

Jedna z nejúspěšnějších finských kapel, která má v životopise zapsanou spolupráci s Apocalypticou nebo rovněž finskými HIM, míří se svými hity opět k nám, tentokrát na jih Čech. S úctou k fanouškům, ale také díky radosti z dobře odvedené práce se ve studiu The Rasmus rodí hity jako Justify nebo Livin‘ In A World Without You. Není divu, když za nimi kromě švédských producentů stál při vzniku nové desky také muž jménem Desmond Child, který má na kontě nemálo podařených kousků mimo jiné třeba kapel Bon Jovi nebo Aerosmith. Show, kterou má kapela v záloze, si nemůže nechat ujít žádný vyznavač zadumaných myšlenek, ale ani ctitel klenuté rockové muziky. Kdo se ocitne před pódiem obsazeným formací The Rasmus, bude – stejně jako oni – ronit černé slzy. Budou to ovšem slzy extáze.

Open Air Musicfest Přeštěnice se letos tradičně koná pět kilometrů od Milevska, a to již po deváté. Kromě The Rasmus najdete v jeho line-upu i německá jména – kapely Jerx nebo Transtimitter, a jméno italské – gothic metalovou Godyvu. Z českých interpretů zazní komba Wohnoutů, Divokýho Billa nebo skupiny Chinaski, ale zajímavá budou také nová a neokoukaná jména, která se na festivalu ohřejí díky jeho spolupráci s hudebním serverem Bandzone.cz. Všechny tři stage – Rock Rádio Stage, Rockzone 105,9 Stage a Bandzone.cz Stage – nabídnou svá hudební pohoštění během 9. -11. července. Ve čtvrtek v rámci warm-up dne se můžete rozkoukat na festivalu zadarmo, vstupenka na celý víkend pak od prvního května stojí 790 korun. Předprodej probíhá tradičně v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal.

www.prestenice.cz


Dodal: Josef Kašpar, Musicfest Přeštěnice
MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

MUSICFEST PŘEŠTĚNICE

Čtvrtek 9. 7. 2009 až Sobota 11. 7. 2009
Předprodej 790 Kč
Vystupují:
the Rasmus, Jerx, Godyva, Divokej Bill, Chinaski, UDG, Jaksi Taksi, Rybičky48, Sto zvířat, Už jsme doma, Znouzectnost, Pavel J.Ryba, Xindl X, Atari Terror a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |