FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

První jména Mighty Sounds festivalu

První jména Mighty Sounds festivalu
08. 03. 2009   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) I když se to v těchto dnech může zdát, že léto je vzdálené několik světelných let, není tomu naštěstí tak. K létu patří festivaly a jedním z nejvýraznějších je již tradiční akce s názvem Mighty Sounds.
Mighty Sounds nepatří akcím, kde vám neservírují tradiční vepřo-knedlo dramaturgii omaštěnou nějakým tím zahraničním jménem. MS se snaží být festivalem, kde kvalitní zahraniční soubory dostávají široký prostor a kde se české kapely musí hodně snažit, aby v nabité konkurenci nezapadly. Na sedmi scénách se vystřídá téměř 150 kapel, cca 100 djs, velké množství divadel a pestrá paleta performerů či workshopů.

Přípravy na jubilejní 5. ročník jsou v plném proudu a potvrzené kapely se každou neděli v podvečer objevují v krátkých miniprofilech na festivalovém webu.

Přestože je Mighty Sounds, z velké míry o ska, už od počátků festivalu jsou nedílnou součástí dramaturgie soubory přísahající na punkrock, hardcore, rock’n’roll, reggae, dancehall, rockabilly, soul, ale i metal nebo hip hop. Tři djské scény obohacují dále program o drum'n' bass, breakbeat, jungle ad.

Festival proběhne jako tradičně na loukách u jihočeské vesničky Olší u Tábora ve dnech 17.-19. července. V loňském roce prošel prostor konání festivalu výrazným „faceliftem“, když bylo jádro areálu rozšířeno zhruba o čtvrtinu díky „připojení“ další louky a přibylo další velké parkoviště.

Z dosud zveřejněných kapel se návštěvníci mohou těšit na britskou punkrockovou legendu Buzzcocks, švédské rock´n´rollové hvězdy Backyard Babies nebo americkou dirty reggae formaci The Aggrolites. Britské ostrovy, které mají na MS vždy silné zastoupení, budou reprezentovat punkrockeři Deadline, ze země sýrů a kvalitních hodinek dorazí rockabilly trio The Peacocks, jih Evropy budou zastupovat italští ska rebelové Talco a jejich španělští kolegové La Gossa Sorda.

Milovníci netradičních zážitků jistě ocení punkrockový kabaret The World/Inferno Friendship Society nebo americké psychobilly matadory Koffin Kats.

Z první vlny potvrzených interpretů je třeba vyzdvihnout i švédskou 2tone legendu Liberator, holandskou ska stálici Mr. Review, rock´n´rollový masakr Peter Pan Speedrock a určitě i britsko holandskou legendu Mark Foggo´s Skasters.

Československou scénu budou reprezentovat stálice jako Polemic, Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Ska Conspiracy , NVÚ, Totální Nasazení a mnoho dalších
Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal nebo online přes web festivalu. Až do konce dubna pořídíte lístky za 580Kč včetně poplatků.

Dodal: František Švadlena, HPK-Productions
MIGHTY SOUNDS

MIGHTY SOUNDS

Pátek 17. 7. 2009 až Neděle 19. 7. 2009
Předprodej 580 Kč
Vystupují:
Buzzcocks, Backyard Babies, The Aggrolites, The Peacocks, La Gossa Sorda, The World/Inferno Friendship Society, Koffin Kats, Mr. Review, Peter Pan Speedrock, Mark Foggo´s Skasters, Polemic, Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Ska Conspiracy , NVÚ, Totální Nasazení a mnoho dalších
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |