FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Dreadzone vévodili festivalu SmíchOff Summer

Dreadzone vévodili festivalu SmíchOff Summer
15. 09. 2008   |   Autor: YannD   |   Komentáře (25)
V sobotu 13.září proběhl 2. ročník festivalu SmíchOff Summer. Přilákal spoustu milovníků zlatavého moku a díky svému programu i hudby chtivé návštěvníky. Programu krom českých stálic Kryštof, Vypsaná Fixa, Tata Bojs či Skyline, vévodila jména N.O.H.A. a Dreadzone.
A to už stojí za pozornost. Doporučuji otevřít si jednu dobře vychlazenou láhev a pustit se do čtení o tom, kterak prostory pivovaru ožily nevídaným způsobem.

Chcete-li někoho přesvědčit, že to co děláte, děláte dobře, nejspíš jej pozvete domů, aby nahlédl takříkajíc pod pokličku a přesvědčil se sám. Podobně zřejmě uvažovalo vedení pivovaru Staropramen, když posvětilo myšlenku uspořádání festivalu přímo v areálu pivovaru. V dnešní době to není nic neobvyklého, přesto si tato myšlenka zachovává punc netradiční záležitosti. Důkazem budiž hojná návštěvnost. Na první pohled po vstupu, jež proběhl bez výrazných komplikací, byť v první chvíli strašil příchozí frontou, bylo zřejmé, že návštěvníci se dají vcelku jednoduše selektovat na ty co přišli za hudbou a ty co přišli na pivo a klobásu. Faktem je že kritériem úspěšnosti na akci tohoto typu je dobrá nálada, nehledě na to, že druhá skupina čítala mnohem menší základnu.

smichoff sumer

Celý areál nabízel několik míst, která sloužila jako zastávky na pouti tímto industriálním prostorem, jemuž vévodil vysoký komín a za ním vlající plošina na jeřábu s názvem Skybar. První atrakci máme na světě. Kdo si chtěl pivo vychutnat jinak anebo vidět Prahu z pohledu kroužících opeřenců, měl jedinečnou možnost. A ten kdo by snad měl strach z výšek, rovněž nepřišel zkrátka. Stačilo navštívit Styling zone a odejít s novou vizáží či si předplatit vlastní CoolKeg a ukojovat své pivní choutky 40 vychlazenými pivy ve vlastním vyhrazeném prostoru. Tou hlavní atrakcí však byla hudební produkce, která probíhala na celkem čtyřech scénách.

Sympatický název Bejbypank Stejdž měl stan určený především dětem, a který byl plně v režii kapely Kašpárek v Rohlíku. K tomu nějaké to divadlo, Mardoschův set a o dětech ani nevíme. Pokukujeme-li po dvanáctce, jedná se o ideální situaci. Druhou menší stageí byl United Music Lounge prostor, kde za poslechu beatů z dílny DJů Martina Franka či Tripmaina a dalších bylo možno užít si chill atmosféry. Hlavní pozornost na sebe ale strhávaly dvě hlavní scény, a to Óčko stage a Tosivypijes.cz stage.

smichoff sumer

Prvně jmenovaná oplývala větším prostorem a menší scénou. Ta patřila mimo jiné kapelám Temperamento, 100°C či kapele Skyline. Právě na této akci jsem měl tu čest slyšet Skyline poprvé v nové sestavě a ač Skylini nebyli nikdy mou srdeční záležitostí, přesto mě mrzí, že musím napsat, že zvěsti nesoucí se téměř ze všech stran, hovořící o jejich úpadku, jsou bohužel oprávněné. Kapela stále oplývá energií, Marka Rybin alespoň pohybově zapadla dokonale, ale to co dělalo Skyline originálními, je pryč. Ten pomyslný ostrůvek, jež clubber plující od akce k akci vždy rád navštívil, se připojil k pevnině zvané jistota. Jistota úspěchu u průměrného konzumního obecenstva, jistota výdělku, jistota komerčního úspěchu. Jistota jednodušší a přímočařejší cesty. O to více potěšilo následující vystoupení kapely N.O.H.A. – projekt pražského rodáka Filipa Nohy, který se saxofonem v ruce rozráží stojaté vody hudebního světa, vydal loni album Dive in your Life a Skylinům jakoby ukázali jakým směrem je záhodno se vydat. Jejich směs jazzu, popu, breakbeatu, postavená na svižném rytmu ze škatulky drum & bass rozhýbala definitivně přihlížející a po loňském koncertu v Paláci Akropolis, ukázala, že zde není rozhodně naposledy. Zejména song Tu cafe doporučuji k dalšímu poslechu, ostatně jako celé album Dive in your Life.

 smichoff sumer

Tosivypijes.cz stage se pokoušela v úzkém prostoru lákat zprvu na české stálice, po té na legendu z UK Dreadzone. Jako první předvedla svůj cirkus havířovská kapela Kryštof. A Kryštof jako takový netřeba představovat.. Richarda Krajča je beztak všude plno. V hudebním průmyslu, v televizi i v divadle. To ovšem nemění nic na tom, že má dar napsat hit v tom pravém smyslu slova. Přihlížející si je jistě zanotovali, zatímco já obcházel areál s úmyslem zachytit jeho podobu, abych ji mohl posléze přenést do písemné podoby. Co vše jsem minul, počínaje Sky barem, přes Styling Zone, konče Óčko stage jste četli výše, takže teď se můžeme ničím nerušeni ponořit do hudby produkované hlavní scénou celého festivalu.

První koncert jež jsem zaslechl celý, bylo speciální vystoupení kapely Vypsaná Fixa. Konzumní posluchači jistě ostrouhali, čekajíce nářez jak ho znají, ostatní byli mile překvapeni kombinací sedící Vypsané Fixy s členy souborů Posmrtné zkušenosti a Obří Broskev. Prezentované skladby získaly zcela nový háv a tím co by se dalo, a taky že se vytkne, byl zvuk. Kolik toho ubral na kvalitě snad ani nemá cenu spekulovat. Já si i přes tuto komplikaci vychutnal zejména skladby Snídaně z Elektřiny a Samurajské Meče. Po Fixe nastoupili Tata Bojs a ač jsem je slyšel letos již popáté, stále mě baví. Jejich styl je za odehrané roky vyšperkovaný takřka k dokonalosti a je-li něco takřka dokonalé, těžko se vám to ohraje. Částečně k tomu přispělo i tvrzení Bublajse, o tom, že toto je na delší dobu poslední koncert. Jakoby vzkázal – užijte si nás – a přítomní si užívali. Já zejména u skladeb Šťastnější, Schovka, Elišce, Trilobeat a tak dále.

I přesto, že výše zmíněné kapely předvedly svůj standard, působily stále jako předzvěst toho hlavního. Kapela Dreadzone patří k legendám a jako takové se i těšili hojné pozornosti. Pořadatel vcelku logicky zasáhnul do programu, kdy hrozilo, že N.O.H.A. a Dreadzone se budou krýt. Nestalo se tak a Dreadzone se stali vrcholem večera. Měl jsem trochu strach, že koncert bude spíše v pomalejším tempu, očekávání byla všelijaká. Zvláště po té, co smrt kytaristy Stevea Robertse na čas utnula veškeré koncerty. Dreadzone ovšem nezklamali a předvedli, že prostě umí. A když někdo opravdu umí a nehraje si na to, že umí, tak je to pak jízda. A taky že byla. Jamajské prvky v zajetí elektroniky způsobily kolaps na hlavní pivovarské ulici, která se proměnila v jedno velké hýbající se těleso. Ono taky hrají-li vám klasiky typu Once Upon A Time, Iron Shirt, Return Of The Dread či Little Britain, není se čemu divit. Jejich hudba zkrátka nabízí jiskřivý náboj a energii v jednom, což v srdci pivovaru, kde pivo teklo proudem není a nebylo vůbec od věci.
SMÍCHOFF SUMMER

SMÍCHOFF SUMMER

Sobota 13. 9. 2008
Předprodej 200 Kč, na místě 250 kč\
Vystupují:
Kryštof, Sunshine, Vypsaná fixa, Tata Bojs, Dreadzone, Egotrip, Temperamento, 100C, Skyline, N.O.H.A., DJ Kasphaarek, Kašpárek v rohlíku, Buchty&houby, Migell, Martin Frank, Béla N, Elite, Tripmain
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Tomas | 25. 09. 2008 | 09:32:16
Dreadzone nuda, Tatabojs fajn

No Dreadzone byly pro me vice dnem nez vrcholem; bubenik, ktery pusobil jako by si hral na fotbaloveho hooligana, bubny napul nazivo, napul z notebooku, zpevak vypadal, ze uz se tesi, az bude mit splneno a bude moci domu. Naproti tomu Tatabojs byli strhujici - uzivali si to, hrai si a ja s nimi.
acid | 18. 09. 2008 | 04:33:10
obcese

hehe, ze by?

btw co takhle "Ponoř se do života"? :D

----------------
Listening to: http://www.foxytunes.com/artist/-/track/2007-11-25+-+john+digweed%2c+richie +hawtin+-+dance+department+-+mixesdb.com 2007 - 2007-11-25 - John Digweed, Richie Hawtin - Dance Department
Obcese | 18. 09. 2008 | 02:26:33
založíme si lingvistický kroužek? : :smile52:
hany bany | 18. 09. 2008 | 01:04:08
to marwo

no název "Dive in Your Life" určitě neznamená "div ve tvém životě":-)))
"dive" znamená totiž přesně v překladu "skočit střemhlav/po hlavě/šipku"
Takže volně asi "Vnoř se do života" nebo tak něco....divy jsou všude kolem, v názvu albe určitě ne:-)
BART | 16. 09. 2008 | 03:10:18
Super!

Já jako jeden z výčepních jsem si akci neužil tak jako bězný návštěvník ... ale nadruhou stranu nutno říct že jsem se hodně bavil i za výčepem ... supr lidi a atmosféra ... asi tomu pomohl ten granátek :) všichni docela luxusně nakvašení :D
Oblaf | 16. 09. 2008 | 12:40:16
Se nic neděje. Ono se to už komolí od Rock for people kde to bylo napsaný v programu, a na Smíchově samozřejmě taky. Každopádně N.O.H.A byla pro mně zlatej hřeb večera ať si říká kdo co chce.
YannD | 16. 09. 2008 | 09:30:47
marwo

Ty voe dík - vypadlo mi jedno písmeno... Popojedem:-)
marwo | 16. 09. 2008 | 07:08:22
pokracovani

Tady mas i booklet k albu

[img: http://i7.tinypic.com/48xs1sg.jpg[/img:
marwo | 16. 09. 2008 | 07:06:28
spatne pojmenovani

Doporucuji redaktorovi co psal tento clanek at se koukne nebo treba prelozi ten nazev alba urcite to neni "smrt ve tvem zivote" jak pises ty, ale je to "div ve tvem zivote" DIVE ne DIE ! :-D Ale jinak pekny report... :-)
YannD | 14. 09. 2008 | 11:52:26
Takovej sestřih aneb ať žije promo video Ale co už, třeba se tam někdo najde :D
http://www.youtube.com/watch?v=Eyi3kPPkS4A
Strady | 14. 09. 2008 | 11:43:19
to djsidewalker

jojo máš pravdu. Trochu jsem se potom pídil... Není to Jitka asi ani nebude!?!
Anonymni | 14. 09. 2008 | 07:27:12
skybar

skybar byl uplne luxusni!! me se libilo moc!! tohle je fakt dobra akce a uz se tesim na dalsi rocnik, ktery rozhodne nevynecham!!
drobex | 14. 09. 2008 | 02:39:37
United Music stan rullez

TAK PRIZNAM SE ZE JSEM TOHO MOC NEVIDEL, ŠEL JSEM PRIMO NA UM STAN A TAM JSEM ZKEJSNUL SKORO AZ DO KONCE. VELKÁ ŠKODA ŽE UM NEDOSTALI LUKRATIVNĚJŠI MÍSTO A ŽE JEJICH MINISTAGE BYLA TAK ZASTRČENÁ A DOKONCE NA NÍ NEBYL ANI ŽÁDNEJ UKAZATEL, ALE KDO CHTĚL, DOKÁZAL JÍ NAJÍT. NO A MARTIN FRANK, E-LITE A TRIPMAIN TO TAM SKVĚLE ROZJELI. BELA N. SE NA TO VYKASLAL A VE SVÉM AVÍZOVANÉM ČASE NEDORAZIL COŽ MI VŮBEC NEVADILO, NAOPAK. A K VEČERU SE TO TAM FAKT PĚKNĚ ROZJELO A NA TRIPMAINA UZ TAM PAR LIDÍ PĚKNĚ PAŘILO. JINAK STAN BYL FAKT LUXUSNÍ. UM OPĚT NEZKLAMALA.

CO SE TÝKÁ CELÝHO AREALU A AKCE, NECHÁPU JAK PIVOVAR MŮŽE MÍT PIVNÍ SLAVNOSTI A NALEJVAT DO KELÍMKŮ DYŤ TEN PLAST TU CHUŤ PĚKNĚ KAZÍ. NO A CELKEM HODNĚ MÁLO TOALET. MYSLIM ŽE TO TECHNICKY NEBYLO ZVLÁDNUTO. A CEDULKA TOITOI NA BUDCE S AKREDITACEMA MĚ OPRAVDU POBAVILA )))))
ozzby | 13. 09. 2008 | 09:58:12
moc povedena akce.. produkcne skvele zvladnuta a to vcetne hudebni volby.. souhlas, ze nej byla noha..

pro me asi takhle..

noha
tata bojs
vypsana fixa
djsidewalker | 13. 09. 2008 | 08:43:28
nová zpěvačka Skyline je , pokud vím , Marka Rybín z Gaia Mesaiah
Strady | 13. 09. 2008 | 08:35:43
Paráda

Moc dobrý!!!! Povedená akce!!! Nejlepší byla N.O.H.A!!!!!! Jejich zpěvačka je hlasově dokonalá což se nedá říct o nové zpěvačce Skyline. Slečna bude muset na sobě zapracovat......
Kreeky | 13. 09. 2008 | 11:12:27
United Music Lounge... že by?
klára | 13. 09. 2008 | 11:11:58
Minulý ročník byl parádní ..jen doufám, že se to nerozkřikne zase až moc, aby se dalo v areálu hnout, což občas na menších festivalech problém :/ ...ale už se těším! :)
Hustey | 13. 09. 2008 | 11:11:31
afterparty?

a co takhle pokracovani v noci v podobnem stylu jako minule? nebude? :)
honza | 13. 09. 2008 | 11:10:53
no reknu vam, ze se uz pekne tesim!!!
djsidewalker | 06. 09. 2008 | 02:10:31
tak to se omlouvám , to je dobrá haluz ode mě . Jsem na to koukal jako blbej , takovej line-up za 2 kila ale s křížkem po funuse
madman | 06. 09. 2008 | 12:58:17
letos to bude vypadat takhle
[b: TOSIVYPIJES.CZ stage[/b:
21:00-22:00 DREADZONE /UK/
19:20-20:10 TATA BOJS
17:50-18:40 VYPSANÁ FIXA
16:20-17:10 SUNSHINE
14:50-15:40 KRYŠTOF

OCKO stage
21:00-22:00 N.O.H.A. /D/
18:30-19:20 SKYLINE
17:00-17:50 100°C
15:30-16:20 TEMPERAMENTO
14:10-15:00 vítězná kapela z Bandzone.cz, hlasuj na smichoff.bandzone.cz

KASPAREK V ROHLIKU
18:30-19:30 BUCHTY&LOUTKY/PŘEDSTAVENÍ ROCKY
17:15-18:00 DIVADLO/SEŠLI SE TŘI A STALO SE....
15:00-15:45 DJ KASPHAAREK/MARDOSCHŮV SET
16:15-17:15 KAŠPÁREK V ROHLÍKU/JHČ DIVADLO

UNITED MUSIC LOUNGE
20:00-22:00 TRIPMAIN
18:30-20:00 ELITE
17:00-18:30 BÉLA N
15:30-17:00 MARTIN FRANK
14:00-15:30 MIGELL

zdroj: staropramen.cz
vstup: predprodej 200,- a na miste 250,-
acid | 06. 09. 2008 | 12:54:05
hehe

no tak to hodne _, ([ ) _, :D letos bohuzel zadnej after neni :(

[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/6_KV_1.jpg[/img:



----------------
Listening to: http://www.foxytunes.com/artist/sven+vath/track/dj+in+session+20-01-08 Sven Vath - DJ In Session 20-01-08
madman | 06. 09. 2008 | 12:51:48
[img: http://www.poslouchej.net/forum/userpix/427_735_1.jpg[/img:

2 djsidewalker: myslim ze trochu nedorozumeni, to, co si zkopiroval do prispevku nize se odehralo minuly rok...????
djsidewalker | 06. 09. 2008 | 12:22:17
SMÍCHOFF SUMMER

V sobotu 22. září 2007 od 13 hodin vypukne v areálu pivovaru Staropramen festival SMÍCHOFF SUMMER, který představí několik zahraničních a domácích kapel jako Hooverphonic /be/, La Phaze /fr/, Support Lesbiens, Gipsy.cz, a další.

Druhá část festivalu se odehraje ve vinohradském klubu Retro Music Hall, kde od 22.00 hodin vystoupí několik slavných djských hvězd, které pro Staropramen přiváží agentura United Music.

První z nich bude holandský dj a producent Benjamin Bates. Tenhle sympatický holanďan patří mezi novou generaci djů, kteří začínají dobývat svět. Jeho kariéra se začala budovat v okamžiku, kdy mu nabídl spolupráci jeho dlouholetý vzor Marco V. Společně začali produkovat pod různými pseudonymy, a následně vznikly jeho první skladby a autorské album. Benjamin Bates je společně se jmény jako Tiesto, Paul van Dyk, Marco V či Maxi Jazz, ambasadorem charitativního projektu Dance4Life.

Jednou z největších hvězd večera bude bezesporu italský dj a Giuseppe Ottaviani. Tento talentovaný umělec nejprve působil v dvojčlenném projektu Nu-NRG, a v posledních dvou letech se vydal na úspěšnou sólovou dráhu. Produkuje skvělé skladby a remixy, které vydává na labelu Vandit světové jedničky Paul van Dyka. Právě s ním spolupracoval na dvou skladbách – Far Away a Dolce Vita, které PvD zařadil na své nové album. Aktuálně se Giuseppe Ottaviani věnuje novým produkcím a „Live“ vystoupením po celém světě. Právě jeho živé vystoupení v Retro Music Hall bude díky Staropramenu pro domácí fanoušky velkou a dlouho očekávanou českou premiérou.

Dalším lákadlem bude bezpochyby německé duo Cosmic Gate, které tvoří djové a producenti Nic Chagall a DJ Bossi. Na svém kontě mají desítky úspěšných skladeb a remixů pro největší jména elektronické scény, tři autorská alba, a stovky vystoupení na největších tanečních událostech po celém světě.

Hvězdnou noc uzavře vystoupení dje, který si říká Bon Finix, a kterého můžete pravidelně vídat na nejvýznamnějších domácích klubových akcích či festivalech.

Vstupenky na SmíchOff Summer v ceně 200 Kč pro areál pivovaru Staropramen (13-22 h) a v ceně 200 Kč pro areál Retro Music Hall (22:00-5:30) jsou k dispozici v obvyklých předprodejních sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportál. Kapacita obou areálů je omezena, změna programu vyhrazena.

co vy na to ?

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |