FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Summer of Love očima naší redakce

Summer of Love očima naší redakce
18. 08. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Na Summer of Love jezdíme už pár let v úctyhodném počtu a tak i letos jsme sepsali krátké pocity a dojmy z festivalu očima lidí z naší crew. Jak moc se naše názory slučují s těmi vašimi zjistíte v článku.
Jervin: Na Summer of Love se každoročně těším, stejně tak jako mnoho českých party poeple. Co se týká organizace, nemohu si stěžovat, mohlo to dopadnout mnohem hůře. Festival má svou úroveň nastavenou, z mého pohledu byl zvládnutý. Faktem je, že hledat chyby jsem se snad ani nepokoušel vzhledem k obrovskému počtu známých, kteří opět dorazili. Je to prostě tradice. Co se týká hudby, tak rozhodně jsem se nejvíce těšil na duo M.A.N.D.Y. Opět mě příjemně potěšili svým vystoupením i skladbou hraných tracků, včetně hitovek. Druhým zážitkem pro mě byli Stereo MCs, jež jsem měl možnost slyšet poprvé živě. Zcela otevřeně mohu říci, že jsem se letos více bavil a užíval si, než sledoval, co se kde přesně děje. Na main stagei jsem zaskočil ještě na vystoupení Apparata, dlouho v ČR nevystoupivšího ScanX a nejvýstižnějším slovem je spokojenost. Méně mě už oslovili Dj Rush, Felix Kroecher & Eric Sneo, které jsem slyšel týden před SOL a tak jsme nebyl moc zapálený. Ještě mou pozornost upoutala UM trance stage, a to především vzhled. Nejsem vyznavačem trance, ale musím uznat, že dojem tahle stage udělala, a to nakonec i hudebně. Pokud nenastanou nějaké okolnosti, které by zamezily konání festivalu, nebo můj příjezd na něj, vypravím se za rok znovu.

YannD: Letošní Summer of Love pro mě byla první zastávka na tomto vyhlášeném mejdanu. Dobrá pověst je bezesporu ku prospěchu věci a poskytuje tak určitý obraz toho, co dokázali pořadatelé vytvořit a v praxi rovněž přitáhnout pár set váhajících či zvědavých lidí navíc. Má však jednu potencionální chybu. Na jejím základě si člověk chystajíc se na tento festival může vytvořit až příliš dokonalou představu. A přesně to byl můj případ. Ona představa se rozplynula ihned po vstupu. Že si musím jít vyměnit Solary, s tím jsem počítal, ale že nebude na stánku pivo a o kus dál ani další propriety pro přípravu drinků přesto, že festival byl již zahájen, to mě opravdu na největším mejdanu léta nenapadlo. A to pomíjím fakt, že areál byl z pochopitelných důvodů otevřen o hodinu později. Toto nemilé startovní překvápko naštěstí vyžehlila evidentní snaha dát dohromady rozmáčený prostor před jednotlivými stagemi, a tak jsem začal pomalu ale jistě propadat hudebnímu zkoumání. Velmi mě potěšilo duo Klika boys Subsist a Ala. Lepší start si neumím představit. Po té následoval vrchol celého festivalu. A musím říci, že překvapivý. V line-upu se dalo najít několik jmen, jež jsem měl tu čest slyšet poprvé. Cestou do Pardubic jsem tipoval, kdo mě asi tak nejvíce položí na lopatky, ale že to bude někdo, koho jsem již slyšel, to mě nenapadlo. A byl jím Marky. Drum and Bass už dávno není mou alfou a omegou a přesto mě tento pán svým naprosto přirozeným vystoupením opět dostal. A na paty mu dle očekávání šlapal Gregor Tresher a především M.A.N.D.Y. Apparata jsem bohužel prošvihnul a Stereo MC´s byť se snažili bohužel příliš nenadchli. Možná se mi pár hudebních zážitků v hlavě ještě přeskupí, ale základ je jasný :-D Organizace sice nebyla ideální a docela mě mrzí, že to musím napsat, nicméně hudebně to bylo na České poměry nadprůměrné a snad díky tomu nakonec hodnotím Summer Of Love 2008 spíše pozitivně. Záměrně jsem nezmínil počasí – nakonec bylo OK a ranní sluníčko byla nádhera. Akorát ten Rush do toho bušil až příliš, ale proti gustu…

ozzby: Tak předem musím vyjádřit velký respekt pořadatelům za odvedenou praci. Ono když pomyslím, kolik je na takovém projektu jako je Summer of Love za celý rok práce, kolik stresu kolem toho je a odměnou jim budiž finanční prodělek, tak jsem velmi rád, že zde někdo takový stále je. Já bych na to zcela jistě neměl. Ale teď už pojďme hodnotit. Summer of Love 2008 byl mokrý festival, jak ho již dlouhá léta neznáme. Všechno zlé ale může být k něčemu dobré, a tak jsme mohli zažít rozšířený doprovodný program o zápasy v bahně, zajímavé efekty při laser show v dobe deště okolo deváté hodiny večerní a další podobné vymoženosti. Co mě dostalo, byla United Music Stage. Byla to originální pastva pro oči, kterou by nám mohl závidět i nejeden holanďan. A hudba na ni? Tvrdne to tvrdne, což je samozřejmě jenom dobře. Naopak Solary nepotěšily a s žetonovým systémem to moc společného nemělo. Měnit si Českou měnu za měnu virtuální opravdu postrádá smysl a přivádí tak návštěvníky festivalu na ruzné podezření vůči pořadateli. Toto by pro příště chtělo dopilovat. Nepotěšila mě ani pestrost sortimentu na barech a stahování alkoholu na afterparty. Názory typu - alkohol stahujeme, aby lidi na afterparty střízlivěli, považuju za nesmysl. Na to by měl mít každý svůj vlastní rozum. Hudbu hodnotit nehodlám, na to má každý svůj názor. Bylo to skvělý, za rok naviděnou.

Obsession: Lepší začátek než v režii Subsista a Aly jsem si ani nemohla přát. Navzdory vytrvalému dešti se podařilo uvést areál do schůdného stavu a možná se mi to líbilo víc, než teplotní extrémy rok minulý. Chtěla jsem si na památku nechat jeden solar, mno zbylo mi jich 11 :o) a tak doufám že příští rok zůstaneme nefungujícího žetonového systému ušetřeni. Vytknout by se dala omezená nabídka drinků a špatná informovanost o změnách v line-upu, jenže na výčet plusů by mi už nestačil formát této rubriky. Ale jen pro pořádek: Ozzbyho narozeniny, Apparat! nabídka jídla, nový materiál Midi Lidí! zdomácnělí Jonty a Fidelity, M.A.N.D.Y, nejvtipnější ranní Xmag Zóna a hlavně příležitost vidět spoustu přátel a známých s příbuzným přístupem k hudbě za lahůdkového hudebního doprovodu. Byl to skvělý mejdan!

Darkina: Summer of Love a za deště? Znělo to neuvěřitelně, protože předešlým ročníkům se déšť zázrakem vyhýbal, ale opak byl pravdou. Sobotní počasí bylo opravdu deštivé a proto nezbývalo nic jiného, něž zajít do sklepa, vytáhnout staré holinky a vyrazit směr Pardubice. U vchodu do areálu jsme si museli vystát dlouhou frontu u stánku s akreditacemi, který byl jak pro novináře, hosty, tak i pro návštěvníky, kteří si zakoupili V.I.P. vstupenku. Příště bych doporučila rozdělit akreditace do dvou stanovišť, aby se předešlo dlouhým frontám. Po vstupu do areálu a shlédnutí všech stagí, musím uznat, že pořadatelé se ze všech sil snažili zabránit bahenním lázním, které mohly nastat, pokud by dodatečně neupravili areál. Takže velké plus. Bohužel další mínus bude následovat a to v podobě Solarů a občerstvení vůbec. Jsem velký zastánce žetonových systémů, hlavně z důvodů jednoduchosti a ulehčení práce barmanům i návštěvníkům. Bohužel papírové Solary nebyla ta pravá volba, bylo to směnění festivalových peněz za Kč. Nejen, že si vystojíte frontu na nakoupení Solarů v kurzu 13Kč za jeden, ale pak na baru zase stejně vytahujete bankovky(teď už Solary) a koukáte jakou mají hodnotu, abyste mohli řádně zaplatit. Barmani Vám zase musí vracet, pokud máte Solary ve vyšší hodnotě něž Váš drink stojí. Tím se podle mě nic nevyřešilo. Další věc byla ta, že pokud zavedu na festivalu žetonový systém, měli by se jím řídit všechny občerstvovaní stánky, i ty s jídlem. Poslední co bych vytkla je to, že nikde nebyla informace do kdy je možné Solary směnit zpět za koruny. Bohužel jsem tuto dobu asi prošvihla, takže mi zase nějaké zůstaly v kapse. Hudebně jsem si festival užila, line up byl velmi pestrý a já nevěděla kam dřív. Nejvíce mě zaujali svým vystoupením Stereo MC´S za jejichž přivezení pořadatelům děkuji.

Wajdak: Poručíme větru dešti... A nebo jsme měli všichni opět štěstí na počasí, protože ačkoliv to vypadalo s festivalem hodně bledě, poměrně brzy se počasí uklidnilo a až do konce celé party ustaly veškeré dešťové aktivity. Main stage a trancová stage letos dostaly zbrusu nový a nutno říci vylepšený kabát, na druhou stranu zůstaly zbylé stage trochu pozadu. Nejvíce jsem tento rozdíl zaznamenal kde jinde než na techno stagi, kde sound nebyl zrovna jeden z nejlepších a ani vizuální technikou se neplýtvalo. Djs byli trochu "utopení" na patrové stagi, hlavně díky širokému pultu. Spatřit někoho z djs vyžadovalo notný odstup od přední řady. Lidí bylo požehnaně, žetonový systém i přes počáteční nevoli něktěrých návštěvníků zafungoval, po organizační stránce prostě a jednoduše patří SOL mezi špičky. Občas mě sice nemile překvapila obsluha za barem, ale vážně nemá cenu se vztekat nad takovými maličkostmi. V lineupu si určitě každý našel to svoje a tak mohli být ve finále všichni spokojeni. SOL se opět vyvedlo a troufám si říci, že u nás se težko najde rovnocenný soupeř na poli festivalů elektronické hudby.

Jirka: Na pardubickém hipodromu jsem byl poprvé a Summer of Love je z mého pohledu jednoznačně nejlepší festival tohoto léta! Výborně připravená akce, kterou špatné počasí nemohlo nijak více ohrozit. Z hudby mě zaujali hlavně Dj Marky a MC Stamina, nebo Apparat. Naopak nejočekávanější Stereo MC´s předvedli asi nejslabší show, jakou jsem od nich kdy viděl. Na jejich hitovkách i novinkách z Double Bubble se toho sice nedá moc zkazit, ale celá kapela na mě působila vyloženě unaveným dojmem.

Acid: Na letošní Summer of Love jsem se těšil i přes nepříznivé odhady počasí, které festivalu předcházely. Docela mě bavilo ještě v sobotu odpoledne sledovat fórum, kde začala najednou spousta lidí prodávat vstupenky až o polovinu levněji, než na místě. Že by se všichni báli deště, anebo toho, že pořadatel situaci nezvládne? Naše crew se naštěstí nebála, i když v Praze pršelo už od rána, a bez obav jsme vyrazili tradičně vlakem směr Pardubice. První dobrá zpráva byla, že se cestou z Prahy spravilo počasí a v Pardubicích bylo "jen" zataženo. A to byl asi bohužel ten důvod, že jsme po cestě nepotkávali tolik partypeople, jako v předchozích letech. Ale ani to nás neodradilo a po vyřízení akreditací směřujeme dovnitř areálu. Docela mě potěšilo, že okolo 19 h to vevnitř už docela slušně žilo, a to navzdory tomu, že bylo otevření areálu posunuto až na 17 hodinu. A protože jsem po cestě dostal hlad, běžel jsem k prvnímu stánku, koupit si jídlo. Čekalo mě překvapení, protože po mě chtěli 80,- Kč a ne dopředu avizované Sollary, kterými se mělo vevnitř platit, a kterými se ve finále platilo jen pití. Po jídle první pivo a jdeme na první poznávací obchůzku. Areál byl v rámci možností upravený, na hlavní stagei žádné bahno, tak zde zůstáváme a začínáme se bavit. Bohužel následujících pár hodin počasí přece jenom zradilo a začíná pršet a mrholit. Začínám přemýšlet nad tím, proč jsem si nezval pláštěnku, ale naštěstí se okamžitě odněkud vyrojili lidičky v oranžových pláštěnkách, které rozdávali všem okolo. A to jsem ani nemusel opustit rozjařený dav na hlavní stagei, na které mě nejvíc pobavil Apparat a M.A.N.D.Y. Mimo hlavní stage se mi hodně líbil tranceový United Music hrad, ale ne už tak terén, na kterém se před ním pařilo. Ale na druhou stranu nejsme z cukru, se zhoršeným počasím se počítalo, a všem muselo být jasné do jakých podmínek se vydávají. Poté, co přestalo pršet, se i docela oteplilo a nic už nebránilo skvělé zábavě až do rána. Celkově bych ohodnotil letošní SoL na výbornou a příští rok to bude určitě zase jeden z mála českých tanečních festivalů, které o prázdninách určitě navštívím.

B2lik: Letos je to snad poprvé, co jsi pamatuji, že by se nad Pardubicemi v době festivalu SOL zatáhla mračna a pršelo. Kdo chtěl, ten přišel a kdo přišel neprohloupil! Můj příchod nepatrně zbrzdila fronta u akreditací. Slečnám to sice šlo od ruky, ale fronta byla nekonečna a nezbývalo nic než vyčkat. Po příchodu následovalo projít si festiva, kde co je a jak co funguje. Co mě hned na začátku trochu vyvedlo z míry bylo to když jsem si vyměnil peníze na Solary, chtěl jsem si koupit jídlo a chtěli po mě normální koruny. Nejen já,ale i všudepřítomní lidi řešili stejný problém. Příšte buď všude za Solary a nebo nikde. Co zamrzelo asi nejvíc čekání na výměnu peněz ze Soláků na koruny - jen jedna směnárna a nekonečně dlouhá doba. Hudebně jsem si to užil až do časných ranních hodin. Pohyboval jsem se mezi UM stage a Red Zonem. Michael Burian a jeho doprovodné live vystoupení zahřálo na srdci a lahodilo uším. Marca V a Richarda Duranda jsem si také užil a odnesl jsem si parádní zížitek. V Red Zoune kralovali Jonty Skruff & Fiddelity Kastrow a Moguai. Rád bych stihl víc vystoupení, ale nešlo to. Na hlavní stage jsem se dostal až ráno, kdy začínal DJ Rush. Poospalá atmosféra potřebovala probudit a Rush se toho zhostil na vybornou. Lidé jako by se probrali z mrákot. To poslední co mé maličkosti vadilo nejméně, byl déšť. Organizátoři to zvládli. Tak příští rok ahoj.

Keepsmile:
Letošní léto lásky vypadalo ze začátku hodně špatně co se počasí týče, ale nakonec se žádný extra velký déšť nekonal, v noci zima nebyla, počasí vyšlo a trochu bláta člověk skousne. Kladně hodnotím zejména perfektní line-up všech scén, skvělý zvuk a kvalitně udělanou UM stage. Hudebně jsem toho nejen díky velké koncentraci všemožných známých/neznámých hodně nestihl. Největším zážitkem pro mě byl brazilec Marky spolu s MC či projekt M.A.N.D.Y. Druzí jmenovaní ale moc lidí v kotli neměli - bohužel. Naopak plno bylo ráno - s vycházejícím sluncem začal diktát pana RUSHe. Peklo! Celý festival jsem ale "pendloval" z jedné stage na druhou a dohromady jsem se nikde na dlouho nezastavil :-( Záporně hodnotím žetonový systém (hlavně systém vracení nazpět za horší kurz), málo zásobené bary, zdálo se mi že se i světly dost šetřilo a v neposlední řadě bych rád apeloval na čistku mezi security - většina je OK, ale sem tam se najde opravdu bezmozek který hledá jakoukoliv záminku aby mohl někomu nandat. Sečteno podtrženo - super ročník a pro mě nej zážitek léta. Nikdy jsem na Summeru nevydržel až do odpoledne :o)

Honzin: Summer Of UM DJ Stage. Tak nějak bych viděl osobně mou účast na letošním dvanáctém ročníku tohoto legendárního festivalu. Žádná jiná stage na této akci mě natolik neoslovila, a tak jsem ani neměl potřebu vyhledávat něco jiného, neboť UM DJ Stage splňovala přesně to co jsem na českém festivalu dlouho očekával. Koncept stage byl postaven dle holandského vzoru. Stavba sama o sobě už vzbuzovala dojem, že právě zde se bude něco odehrávat, a taky že se tak tento večer dělo. Hudba linoucí se z výborně vyvážené zvukové aparatury potěšila nejednoho návštěvníka a vizualizace vše zmíněné jen příjemně doplňovala. Všichni umělci odehráli své sety na výbornou s vyznamenáním a ten kdo vydržel do ranních hodin si užil i příjemného rozbřesku za doprovodu svitu slunce. Podtrženo sečteno, pastva nejen pro uši ale i pro oči. Prostě letošní ročník Summer Of Love se na UM DJ Stage vyvedl na výbornou.

Slamky: Na prvé, čo som sobotnajšie ráno pozrel, bola nepriaznivo zamračena a upršaná obloha . Viac by mi vadil ale hurikán. Rohodol som sa , že pojdem skor ako plánovala väčšina milovníkov hudby do areálu a tak to vyšlo že pivo na ktorom som plánoval zostať doplňať tekutiny bolo o niekoľko hodín neskôr. Myslím, že sa ukázalo ešte pred 18:00 . Tak neak som sa potuloval po okolí a oficiálne som začínal nasávať atmosféru v Red Zone. Moguai sa na nás musel tešiť, nakoľko nebolo tak veľa hodín a ľudia v stane už boli tesne pred explóziou seba. Veruže ma svojím hraním naladil aby som sám nevybuchol tak som siahol po zlatej švestke a podme ďalej. Zašiel som na hlavnú stage, na Apparat live. Wau ... Atmosféra , hranie ma udržalo až do nasledujúceho projektu M.A.N.D.Y. , kde som už ale odskočil na Midi Lidi do O2 Bubble zone. Aj oni hrali úžasne a dostali od nás vynikajúci potlesk ako poďakovanie za eufóriu do ktorej nás vmiešali. Bol som sa síce pozriet na R.Cohena pred všetkými spominanými, technarmi milovanými Space dj´s . No túto etapu z všade-plyšákama som radšej odložil na neurčito ... dobre priznam sa , až do konca ... Vtedy na mňa doľahla pivovo-švestková daň, tak som ju bol uložiť do Poslouchej.net vipka, do ležiacej polohy. Toto ráno mi už vykúzlilo úsmev na tvári slniečko. To už bol ale taký postupný čas, že sme našli už len posledný otvorený bar kde hral Tráva. Noc bola pre mňa krátka a hodnotenie je tým pádom ešte naročnejšie. Napriek počasiu, nad ktorým sa švetci tak modlili bolo pre mňa dostatočne nato, aby som, ked pôjdem okolo na budúci rok, sa zastavil a povedal " blato a dažď, nie sú prekažkami ".

Jedi: SOL s letopočtem 2008 je za námi. Co se změnilo a kam se po roce nejoblíbenější český elektronický festival posunul? Toto se mi snad podaří trochu naťuknout níže, ale hned na začátku bych chtěl poděkovat Tomáši Zilvarovi za velké úsilí s krumpáčem v ruce, při vytváření odtokového kanálku ze Semtex Live stage, AB musím pokárat za nedůsledné meditace při odhánění dešťových mraků. ;o)

Po minulém, skvělou hudbou našlapaném, ročníku, bych byl tentokrát trochu zdrženlivější, co se týče výběru vystupujících. Každopádně i tak byl program více než zajímavý. DJ Marky se Staminou už v osm hodin na hlavním znamenalo, jednu věc - zaplněný prostor pod tímto podiem pařícími lidmi. Nevím sice proč Marky sázel jednu hitku za druhou až jsem si kazil představu o dobrém dnb, nicméně fanoušci to kvitovali, takže OK.

Gregor Tresher na techno scéně je pro mě docela nové jméno. Musím ocenit jeho výběr desek, ale jeho "tří vteřinové" mixy a postávání za pultem už ne. Stereo MCs asi v pohodě, ale můj šálek čaje to není. Apparat kvalita, ale slyšel jsem bohužel jen kousek, jelikož jsem měl více chuť se zahřát, a tak moje kroky směřovaly vstříc těm dvoum šílencům z Anglie, co tu mají pověst a lá "Rozsekáme každého, kdo přijde, na malinkatý kousíčky." Space DJz zahráli svoje typické techno, při kterém člověk nezamrzne ani neusne a po těch letech si jich pořád cením hodně vysoko. Navzdory tomu, jak jsou zde profláklí a návštěvníci je znají skoro nazpaměť, nenechali se zvyklat minimalovou vlnou ani tranceovými trendy. A na to já nezapomínám.

MANDY jsou výteční hudebníci, ale čekal bych vzhledem k času ve kterém vystupovali přeci jen svižnější porci pravidelných beatů, což bylo také vidět na poloprázdném placu před podiem.

Moc se mi líbilo vystoupení zpěvačky Gabriely s Elektrabelem v Xmag stanu. Bylo to příjemné na poslech a i dost taneční. Pěknou jízdu jsem zažil na DnB podiu, v době hraní Tebeeho s Calyxem - výborná atmosféra. Zaslechl jsem na chvíli i Erica Snea s Felixem Kroecherem a bylo to hutné techno, tak jak ho mají mnozí technaři opravdu rádi. Scan X mě nikdy vyloženě neuchvátil, a to samé se dělo i tentokrát. Vzhledem k blížící se páté hodině raní to na hlavní stage začalo pěkně houstnout a nemohlo být pochyb o tom, proč je najednou všude tak málo místa. DJ Rush s menším zpožděním začal raní rozcvičku, tak jak jsme na to zvyklí, tedy žádný prostor k odpočinku nebo dokonce spaní. Řízné salvy basů v jeho podání udělaly radost opravdu požehnanému množství lidí včetně mě. Sluníčko sice jen prosvítalo zpoza mračen, ale nálada ke snídani byla znamenitá. Bohužel jsem si jí však odpustil, a to z důvodu, který rozeberu o odstavec níže. Kolem osmé hodiny jsem se odebral na místní nádraží a s převážně dobrým pocitem jsem o pár hodin později ulehl v postel.

Na festivalu mě vadily a nejen mě (jak jsem se doslechl) 2 věci. Rád bych věděl, kdo zajišťoval stánky s jídlem a rovněž bych se s radostí dočkal vyjádření člověka - zřejmě "Originálního myslitele", který měl co do činění se Solary. S jídlem to bylo asi takhle.. Někdy uprostřed noci jsem dostal chuť na Gyros, a tak se nezdálo být nic jednoduššího, než jít si ho koupit na tzv. hlavní třídu festivalu do stánku s velkým nápisem Gyros :o). Po vystání několikaminutové fronty, jsem se nejprve zeptal, kolik stojí ten slavný Gyros neb ceník, který by mi to prozradil nikde.. Dostal jsem lehce omračující odpověď - 80,- kč. Bylo to velké váhání, ale nakonec jsem podlehl tlaku mých chuťových pohárků, a tak jsem kývl na souhlas, že OK. Po chvilce se mi do ruky dostal skutečně Gyros resp. Gyrosek, velikost opravdu neodpovídala výši částky. Pro srovnání v EU na západ od nás koupíte Gyros v této hodnotě minimálně 2x tak velký. Proto jsem ráno před snídaní vyhlížel další stánky již s určitými obavami a obavy se samozřejmě také naplnily. Po zjištění smutného faktu, že snídaně se odkládá, jsem ještě chvíli pěnil, ale jsem rád, že rozum tentokrát zvítězil a rozhodnutí nekupovat předražené jídlo bylo správné.

O Solarech a ráno uzavřených stáncích už jen v bodech.
a) Ráno cca od 5-6 hod. funguje již jen jeden stánek s pivem - fronta byla dlouhá
b) Totéž se stánky na výměnu bumbrlíků (Solarů), ráno mazec fronty
c) Stánek na výměnu kč za bumbrlíky pro odcházející - kapitola sama pro sebe (Ta 30 minutová fronta předpokládám nebyla záměrem pořadatele.)

ad1) Na co vůbec bumbrlíky..?!
ad2) Fuck of Solar!

Celkově byl Summer Of Love 2008 pozitivní i přes déšť asi až do půlnoci. Hudebně pestrý, lidmi akorát zaplněný, s kvalitním zvukem, opravdu hezky postavenými pódii (především originálními UM stage a Techno arénou). Ačkoliv jsem UM scénu navštívil jen sporadicky, je jasné, že trance je zatím tím stylem, který hýbe s davy a jistě se nemalou měrou podílí na návštěvnosti Léta lásky. Všeobecně stále velmi dobře frčí davy také drum&bass, jen si říkám, kdy se to zvrhne v opravdu velkou komerci, jako před lety s technem. Jinak pozoruji menší ústup minimalu a dalším hledáním čehosi nového. Jen mě mrzí, že těch experimentátorů tady v Pardubicích moc nebylo.

Sonja: Letošní SoL začal trochu nešťastně vzhledem k počasí, ale naštěstí se během akce vše v dobré obrátilo a nezmokli jsme. Nejvíce času jsem strávila na Mentos This Is Techno Stage, kde můj program odstartoval Gregor Tresher svým výborným setem - pro mě jednoznačně už od samotného začátku vítěz celého eventu. Trochu mě zklamal následující Renato Cohen, čekala jsem od něj přece jen našláplejší a zábavnější techno sound. Vše završilo duo Felix Kröcher & Eric Sneo svým tříhodinovým setem, který bavil od začátku až do konce. Samozřejmě nesmím zapomenout zmínit výborný Apparatův live act a velmi mě oslovil Scan X live set. No a závěr v podobě Rushe prostě neměl chybu! Menší kritiku bych směřovala k nekonečné frontě u akreditací a k placení formou tzv. „solarů“. Jejich výměna ke konci akce za pravé peníze byla možná opět ve strašně dlouhé frontě, tak jsme si naše peníze nechali radši propadnout. Jinak byl pro mě SoL jednoznačně nejlepší mejdan letošního „českého“ festivalového léta, bezkonkurenčně!
SUMMER OF LOVE

SUMMER OF LOVE

Sobota 16. 8. 2008
Předprodej 825/910 Kč, VIP za 1499 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, M.A.N.D.Y., Apparat, Dj Rush Gregor Tresher, Felix Köcher & Eric Sneo, Space Djz, Scan X, Ed Rush & MC Ryme Tyme, Noisia (NL) Dj Marky & MC StaminaTeebee & Calyx, Break, Blank & Jones, Menno de Jong, Matthew Dekay, Renato Cohen, Lynx a MC Kem, Richard Durand, Daho & Ginger, Reznyk & Dialect, Agent,Dj Jerry a další jména již brzy.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |