FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

M.A.N.D.Y: SOL bude skvělý festival!

M.A.N.D.Y: SOL bude skvělý festival!
09. 08. 2008   |   Autor: Sonja   |   Komentáře (0)
Elektronické duo z Berlína, které má za sebou takové kousky jako je Body Language a mnoho dalších úspěšných tracků. Cestují po celém světe a poprvé si udělají zástavku i u nás, na festivalu Summer of love. Náš web dostal exkluzivně možnost vyzpovídat Philippa Junga.
Zdravím Tě Philippe, tuhle otázku jste už asi s Patrickem zodpovídali několikrát, ale přesto se Tě zeptám: proč se jmenujete zrovna M.A.N.D.Y? Pátrala jsem po původu vašeho názvu na internetu, ale přesto jsem význam slova M.A.N.D.Y. nikde nenašla.
To je velmi jednoduché: M.e AND Y.ou. Tedy Patrick a já, nebo publikum a my, atd.

Žijete v Berlíně, jak byste popsali pár slovy tamní život? Co máte na Berlíně rádi a co ne?

To je samozřejmě velmi těžké, takové město popsat jenom pár slovy. Především je to náš domov. Žijí tu naši přátele a celková atmosféra je zde neopakovatelná, velmi svobodná a kreativní.

Ještě zůstanu u Berlína. Který klub podle Vás v Berlíně patří mezi nejlepší a proč? Kde hrajete rádi a kam se vždycky rádi vracíte?
Těžko říct, záleží na vkusu každého. Pro nás je to určitě Watergate. Máme rádi tamní sound a celou Watergate crew. Vždycky když tam hrajeme, cítíme se tam jako doma, vládne tam totiž neuvěřitelná rodinná atmosféra.

Patrick je ekonom, ty jsi studoval cestovní ruch, jak jste se vlastně dostali k muzice, jaké byly vaše začátky? Slyšela jsem, že jsi hrál na keybord a Patrick zase maloval. Ovlivnily tyhle aktivity vaší budoucí hudební produkci?
My jsme hudbu vždycky milovali a už od patnácti jsme si vzájemně vyměňovali nahrávky různých hudebních žánrů. Dříve to byl hlavně rock. A v devatenácti nám učarovala elektronická hudba. Začali jsme si kupovat vinyly a dělat vlastní party. Ale nikdy jsme neplánovali, že by se to stalo i našim povoláním. Deset let na to jsme ale zjistili, že bychom z toho už mohli pomalu začít žít. Takže tohle všechno se vlastně stalo díky tomu, že jsme náš vztah k hudbě nikdy nevzdali a vždycky se jí věnovali celým svým srdcem.

Co Vy a minimal? V Berlíně je už nějakou dobu tenhle styl číslo jedna. Ptám se záměrně, protože v Čechách má tenhle styl stale mnoho odpůrců, ale i obdivovatelů zároveň. Jak to je s minimalem v Německu a co si o něm vlastně myslíte?
Myslím si, že je to všude vesměs podobné. Ale nakonec jde jen o to, jestli je hudba dobrá, nebo špatná. Máme rádi některé minimalové věci, ale většina tracků je už většinou staršího data. Podle mě je největším měřítkem kvality jakéhokoliv stylu komunikace a reakce publika, která vypovídá o dobré kvalitě tracků a naopak.

Jak byste popsali svůj styl, do jaké škatulky byste ho zařadili?

Je velmi těžké, zařadit svoji vlastní produkci do nějaké škatulky. My zkrátka sedíme ve studiu a skládáme, pak z toho něco vyleze a ve výsledku to může znít jakkoliv. Když pracuješ jako tým, tvůj styl se stale mění, nezůstává stejný a záleží na každém z nás, kdo jaký hudební směr zrovna preferuje.



Kdo je váš hudební vzor, koho obdivujete?

Mnoho lidí, kteří udělali dlouhou kariéru bez jakýchkoliv kompromisů: David Bowie, Arthur Russel, Thom Yorke, Coco Rosie a mnoho dalších…

Co vy a cestování? Na jaká místa vzpomínáte nejraději, kam byste se znovu rádi vrátili?
Na naši báječné planetě je tolik neuvěřitelně krásných míst, že by byl jejich seznam minimálně 30 stran dlouhý. Jezdíme rádi tam, kde jsme ještě nebyli, mezi takové země patří např. Libanon, Čína, Izrael. Vždycky je fantastické poznávat nové lidi, zvyky a novou zemi. Ale také jezdíme rádi tam, kde máme hromadu přátel, se kterými se můžeme vydatně najíst a zapařit s nimi, jako např. v Londýně, Paříži, nebo NYC.

Máte nějaký zážitek z vašich cest, na který často vzpomínáte?

Určitě máme plno úsměvných a zajímavých zážitků. Hlavně když cestuješ ve dvou, stávají se o to zajímavější situace. Ale ty nejsou bohužel mládeži přístupné a vyprávím je teprve po jednom, nebo dvou pivech :-)

Jak vzpomínáte na vaše dřívější soukromé party, které jste pořádali? Děláte je občas i nyní, nebo už je to jenom minulost?

Bohužel už na ně nemáme čas. Ale byly to báječné časy. Všechno pro nás bylo nové a my jsme byli plni entusiasmu. Veškerý náš volný čas jsme obětovali organizacím našich privátních parties. Byly to opravdu neobyčejné akce, ale teď jsme taky spokojeni. Jak jinak také.

Get Physical – Váš domovský label – co plánujete, na jaké nové releasy se můžeme těšit?

Zrovna jsme ve studiu s Booka Shade a děláme na jednom tracku, který by měl vyjít v zimě. Kromě toho děláme jeden exkluzivní song pro náš nový label Get Digital. A pak spolupracujeme na pár nových tracích s Lopazz (Stefan Eichinger z Get Physical, pozn. aut.), které by měly být hotové koncem roku, doufejme …

Slyšeli jste už někdy o festivalu Summer of Love? Co říkáte line-upu a jak se těšíte na vaše první hraní v České republice?
Velmi se těšíme na hraní v Čechách. Už jsme byli několikrát kontaktováni, abychom u vás hráli, ale bohužel to do teď  zatím nikdy nedopadlo. Takže teď se konečně sejdeme s našimi českými fanoušky na tomhle výborném festivalu, což je fantastické. Už se těším, až se tam potkám s některými svými přáteli. Určitě to bude skvělý festival!

Můžeme se 16. 8. 2008 v Pardubicích těšit na váš velmi dobře známý remix Body Language, který jste produkovali společně s Booka Shade? Neleze vám to už na nervy, hrát ho pořád dokola? :-)
Vůbec ne. Máme tento remix velmi rádi a nedáme na něj dopustit. Díky němu jsme získali spoustu nových příznivců. Ale nehrajeme ho pokaždé, jenom když vidíme a cítíme, že publikum ho od nás opravdu chce slyšet, teprve pak ho zahrajeme.

Jak trávíte vaši dovolenou? Kdy vlastně máte opravdovou dovolenou?
Většinou si ponecháme záměrně celý leden volný. Snažíme si odpočinout na místě, kde hrajeme 31. 12., a tam pak zůstáváme celý měsíc. Loni to byl Nový Zéland, předtím Costa Rica, ještě před tím Mexiko. A mezitím se podíváme ještě na pár dní na Ibizu. Je to fajn relax.

Díky za rozhovor!
Taky mnohokrát děkujeme a brzo na viděnou!
SUMMER OF LOVE

SUMMER OF LOVE

Sobota 16. 8. 2008
Předprodej 825/910 Kč, VIP za 1499 Kč
Vystupují:
Stereo MCs, M.A.N.D.Y., Apparat, Dj Rush Gregor Tresher, Felix Köcher & Eric Sneo, Space Djz, Scan X, Ed Rush & MC Ryme Tyme, Noisia (NL) Dj Marky & MC StaminaTeebee & Calyx, Break, Blank & Jones, Menno de Jong, Matthew Dekay, Renato Cohen, Lynx a MC Kem, Richard Durand, Daho & Ginger, Reznyk & Dialect, Agent,Dj Jerry a další jména již brzy.
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |