FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Bauchklang a další na United Islands of Prague

Bauchklang a další na United Islands of Prague
12. 05. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Ve dnech 19.-21. června se v Praze odehraje již popáté tradiční mezinárodní multižánrový hudební festival United Islands of Prague. Pořadatelé festivalu potvrdili, že letos opakují úspěšný koncept festivalu, na který se nevybírá vstupné.
„Umožníme opět divákům přístup na koncerty zdarma. Loňská strategie se osvědčila. Pro akci je důležité, že nám náš záměr umožňuje představit hudební projekty, které jinde v Čechách neuslyšíte ani neuvidíte,“ vysvětluje strategii jeden z organizátorů David Gaydečka.

Festival letos představí vycházející španělskou hvězdu La Shica. Prahu roztančí také Francouzi noJAZZ, kteří fúzují jazz s prvky funky, moderního soulu a hip-hopu. Z Rakouska přijedou nejúspěšnější evropští beatboxeři Bauchklang. Hlavní program bude v sobotu 21. června probíhat na čtyřech scénách umístěných na Střeleckém ostrově, Dětském ostrově a v parku na Kampě. „Máme velkou radost, že se nám letos podařilo rozšířit festivalový areál o Kampu. Chystáme se otevřít pro návštěvníky festivalu i další netradiční místa. Ve spolupráci s Magistrátem a městskými částmi tak pro diváky oživíme Janáčkovo a Malostranské nábřeží, a nově polovinu Mostu Legií. Vzniká nám tak poprvé skutečný kompaktní areál, ve kterém se mohou diváci bezpečně přesouvat mezi jednotlivými scénami,“ doplňuje informace k letošním ostrovům druhý z organizátorů Martin Voňka. Jednou ze zvláštností, kterou hodlají diváky pořadatelé letos překvapit, bude nový ostrov na Vltavě. „Ibiza island“ oživí akci plážovou atmosférou. Přístupný bude lávkou, která ho spojí se Střeleckým ostrovem.

Na festivalovém programu čítajícím stovku kapel z jedenácti zemí světa se objevují další výjimečné projekty jako např. rockeři Quimby z Maďarska, jeden z nejzajímavějších současných world music bandů No Blues z Nizozemí, americký jazzman rakouského původu Phisbacher, ale i desítky českých interpretů jako např. taneční 100°C, moderní písničkáři Bratři Orffové, folklorní Docuku, jazzmani David Dorůžka nebo Ondřej Pivec s Organic Quartet, funkoví Toxique.

Vedle toho festival United Islands slibuje i bohatý doprovodný program. V pražském centru budou probíhat divadelní představení, filmové projekce, happeningy, taneční performance a další aktivity. „5. ročník pro nás znamená první významné jubileum a doufáme, že si Pražané najdou čas, aby ho s námi v centru oslavili. To, že se festival koná opět zdarma, je možné samozřejmě pouze díky podpoře našich partnerů,“ Láká na festival David Gaydečka.

„Praha festival podporuje od prvního ročníku. Akce v posledním červnovém víkendu oživuje každoročně centrum města. Díky výjimečné mezinárodní dramaturgii zviditelňuje metropoli nejen v Čechách ale i v zahraničí. Vítáme také, že si organizátoři hledají finanční zdroje i jinde, a proto se magistrát podílí jen na částečné úhradě nákladů,“ vysvětluje důvody, které vedly hlavní město k podpoře akce jeho primátor MUDr. Pavel Bém. Festivalu se letos podařilo poprvé získat smlouvu s generálním partnerem SEAT. „Rozhodli jsme se akci podpořit nejen kvůli vysoké návštěvnosti, která nám umožní představit premiérově náš nový vůz SEAT Ibiza v Praze, ale také kvůli tomu, že jako v minulých letech se značka SEAT v souladu s mottem „auto emoción“ spojí s letními hudebními festivaly a dalšími kulturními akcemi. Do areálu festivalu tak například umístíme „Ibiza Island“ nebo výtvarná díla vytvořená studenty Akademie výtvarných umění v Praze v rámci soutěže Arte Emocion II z 3 vozů SEAT Ibiza ,“ vysvětluje partnerství ředitel marketingu divize SEAT Filip Stoulil.

Organizátoři festivalu myslí nejen na hudební příznivce. Letos zónu na Janáčkově nábřeží zpestří bohatým doprovodným programem. „Rádi bychom po vzoru některých městských festivalů v západoevropských metropolích dokázali oživit celé město. Pro ty, co nepřijdou výhradně kvůli muzice, stavíme zónu s tradiční i exotickou kuchyní, s kavárnami, čajovnami apod. Ti, co si budou chtít užít festival se vším všudy, si dají pozor a přijdou z domova s prázdnými žaludky,” láká a upozorňuje na festivalový gastro-servis jeho šéf Petr Čiverný.
UNITED ISLANDS OF PRAGUE

UNITED ISLANDS OF PRAGUE

Čtvrtek 19. 6. 2008 až Sobota 21. 6. 2008
zdarma
Vystupují:
La Shica, noJAZZ, Bauchklang, Quimby, No Blues, Phisbacher, Bratři Orffové, 100°C, Docuku, David Dorůžka, Ondřej Pivec, Organic Quartet, Toxique
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |