FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Novinky na United Islands of Prague

Novinky na United Islands of Prague
03. 04. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Pátý jubilejní ročník pražského hudebního festivalu United Islands of Prague 2008 slibuje několik příjemných překvapení. Festival zakotví tradičně 21. června na ostrovech a navíc se rozšíří o další atraktivní část v historickém centru Prahy.
„Přesunuli jsme do parku jazzovou scénu, kterou jsme v minulých letech provozovali na Slovanském ostrově. Ten je letos v termínu našeho festivalu uzavřen pro VIP akci jiného organizátora. Prostředí parku Kampa považujeme adekvátní pro prestižní mezinárodně obsazený jazzový program stejně tak, jako bylo povznášející prostředí Slovanského ostrova“, vysvětluje důvody, které vedly k přesunu části festivalu na Kampu organizátor festivalu David Gaydečka. „Rozhodli jsme se vyhovět žádosti pořadatelů festivalu United Islands of Prague o využití prostranství parku. Vedly nás k tomu tři hlavní důvody.

united islands of prague

Festival se koná letos pátým rokem a v minulých letech potvrdil svým programovým zaměřením a ohlasy na něj, že dělá Praze 1 dobré jméno. Na festival se nevybírá vstupné a neomezuje tak v pohybu obyvatele centrální části hlavního města. Naopak je zve na program, který akce poskytuje zdarma. A co se obavy o zachování kvality prostředí parku týká, tak záhy po skončení festivalu začnou v parku práce týkající se plánované revitalizace a to nám dává výjimečnou možnost pustit do parku pořadatele festivalu.“ vysvětluje rozhodnutí městské část Martin Skála, radní pro kulturu Praha 1.

Přípravy na festival jsou již v plném proudu. Třídenní program bude zahájen ve čtvrtek 19. června svátkem hudby a talentu v pražských klubech, pokračovat 20. června oficiálním zahájením festivalu premiérovým koncertem v Meet Factory a vyvrcholí 21. června, kdy programem na hlavní, Etno& Folk , Jazz & Blues a Hip Hop scéně ožije celé centrum Prahy. Dojde k symbolickému propojení všech lokalit, což umožní příjemnější cirkulaci hudebních fanoušků. Z Janáčkova nábřeží se naopak stane zóna klidu s nabídkou specialit i pro náročné gurmány. Afterparty se letos přesune na Smíchov do centra současného umění Meet Factory.

V rámci festivalu se představí více než stovka zahraničních a domácích interpretů, celá řada divadelních souborů, tanečních skupin, sportovních exhibic a dalších performerů. Tento bohatý program má možnost shlédnout každý opět zcela zdarma!
UNITED ISLANDS OF PRAGUE

UNITED ISLANDS OF PRAGUE

Čtvrtek 19. 6. 2008 až Sobota 21. 6. 2008
zdarma
Vystupují:
La Shica, noJAZZ, Bauchklang, Quimby, No Blues, Phisbacher, Bratři Orffové, 100°C, Docuku, David Dorůžka, Ondřej Pivec, Organic Quartet, Toxique
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
petra | 03. 05. 2008 | 01:56:14
United islands kopíruje nebo vykrádá?

Dobrý den,
mám z vašeho festivalu vážně pocit totálního zmatku. Můj dojem, že nevíte pořádně co chcete sílí rok od roku. A co mě ještě více mrzí, že tak trochu vykrádáte projekty, které bud již existují nebo se dlouhodobě připravují. Proč nezustanete u svého prvního záměru a proč vybíráte nápady druhých to nechápu, když rozměr 1. ročníku byl v jistém smyslu velmi originální. Nic naplat , kdo dluží peníze je pravděpodobně schopen čehokoli. 10 tisíc návštěvníků to si děláte legraci? nebo 20 tisíc nebylo jich náhodou sotva 2?
Jste velmi podivná parta, pardon , že to tak říkám. To se takhle Gaydečka dojede podívat do Budapešti a ejhle mají tady festival na ostrovech, co kdyby náhodou se to dalo překopírovat do Prahy? Vstup zdarma? to si tipuju, že z jeho hlavy jistě nebude a propojit ostrovy ? Ok, tak to jediný vnímám jako invenci pana Gaydečky, který nedluží jen peníze, ale i něco cenějšího a tím jsou nápady druhých. No nic, kdo chce hrát jako Stouni musí být Stoun, zkrátka talent nelze okopírovat. Proto se domnívám, že ani letos to nebude lepší. Pardon za můj připomínkový pohled.Přitom mám doejm, že kdyby se chtělo tak by se něco v tý hlavě vlastního krom pruseru všeho druhu zrodit mohlo Zdraví Petra

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |