FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Historie festivalu Benátská noc

Historie festivalu Benátská noc
04. 03. 2008   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Když festival v roce 1993 začínal, tehdy ještě na místní Žluté plovárně v údolí obce Malá Skála v Českém Ráji., byl jeho průběh v mnoha směrech partyzánský. Podium bylo postaveno z lešenových trubek a zvuková aparatura přivázána lany ke stožárům veřejného osvětlení.
Program druhého ročníku v roce 1994 (ten z prvního se nedochoval) vznikl na kartonu na psacím stroji a ohlašoval „vyvrcholení maloskalského kulturního léta – Benátskou noc“.
Postupem doby začala Benátská noc, která se snaží udržet jak pravidelnost konání - vždy poslední víkend v červenci, tak harmonogram složení programu, bobtnat. Druhý a třetí ročník proběhl ještě na plovárně, čtvrtý a pátý se již přestěhoval na louky v „poříčí“ napříč údolím a od šestého se festival rozprostřel podél toku Jizery.

Rockový pátek, popovou sobotu a pop-folkovou neděli už od počátku doplňovaly sobotní neckyáda na řece Jizeře a utkání místních fotbalistů s mužstvem 1. RFC Spark, doprovodný program se postupem let rozšířil tak, že dnes probíhá prakticky po celé Malé Skále.

V roce 1999 se festival stává spolupořadatelem semifinále soutěže amatérských kapel Jim Beam Rock a v roce 2000 pořádá celostátní finále této soutěže. Každým rokem se zvyšuje počet účinkujících – zatímco jich v roce 1993 na 1 podiu vystoupilo 6, jubilejní 15. ročník představil 115 kapel na 4 pódiích. Každým rokem se zkvalitňuje zázemí pro účinkující i návštěvníky – vzniká tiskové centrum, V.I.P. zóna, kemp přímo u areálu, rozšiřují se pokladny, informační systém, přibývá zastřešených ploch.

Od roku 1992 proběhlo na festivalu více než 1 000 koncertů domácích i zahraničních kapel. Festival navštívily Anthrax, Die Happy s Martou Jandovou, The Gathering, Edguy, The 69Eyes, Black Majesty, Suzi Quatro a další. Významným byl rok 2006, kdy na festival přijíždí kapela Scorpions.

benatska noc

A co nás čeká v letošním roce?


Už v těchto dnech probíhají přípravy nadcházejícího 16. ročníku festivalu. Pořadatelé věnují, ostatně jako každý rok, maximální pozornost výběru jak českých, tak zahraničních interpretů, zároveň však pilně pracují na perfektním zabezpečení zázemí festivalu, služeb a servisu pro všechny návštěvníky.

Ty doznají několika vylepšení a zdokonalení. Areál festivalu bude rozšířen do celého údolí a kemp, který byl za areálem, se přestěhuje přes řeku Jizeru. Změnami projde také umístění jednotlivých scén, vybudována bude tribuna k sezení a dvoupatrová restaurace.
BENÁTSKÁ NOC

BENÁTSKÁ NOC

Pátek 25. 7. 2008 až Neděle 27. 7. 2008
Jednodenní 450 Kč, permanentka 850 Kč, Golden Ticket 2100 Kč
Vystupují:
Aleš Brichta Band, Alkehol, Another Way, Arakain, Argema, Blue effect, Blue sesion, Brutus, Coda, Čok Vilém, Debillheads, Debustrol, Die Happy /Ger/, Dirty game, Divokej Bill, Do řady!, Doctor PP, Doga, Drobný za bůra, Dukla vozovna, Dusilová Lenka, Dying Pasion, Eastpark, Elektr?ck Mann, Existence, Farná Ewa, Fast food orchestra, Fermata /SK/, Flattus, Fourth face, Fousatej hat, Gaia Mesiah, Gipsy.cz, Girlschool /GB/, Harlej, Hlas Ivan, Horkýžeslíže /SK/, Hrůza Michal, Chinaski, Interitus, Jaksi Taksi, Keks, Khoiba, Kohout plaší smrt, Kolář Petr, Koller David, Komunální odpad, Kraus David, Krleš, Krucipüsk, Kryptor, Last exit, Lordi /Fin/, Mandrage, Medvěd 009, MHD, Mig21, Mišík Vladimír, Mňága a Žďorp, Muk Petr, N.V.Ú., Neřež, Niceland, No Name /SK/, Nothingham, Olympic, Outcry, Parademarche, Peha /SK/, Plastic Shark Project /NL/, Prague Ska conspiracy, Riviera Playboyz, Rybičky 48, Salamandra, Satisfucktion, Schmitzer Jiří, Schodiště, Skyline, Slávek Janda Band, Snail, Sto zvířat, Suchý Jiří, Support Lesbiens, Škwor, T4, Tata Bojs, Temperamento, The Chancers, The Swan Bride /SK/, The Vibrators /GB/, Törr, Totální nasazení, Turbo, UDG, Uhlíř Vladimír, Už jsme doma, Vítkovo kvarteto, Volant, Vypsaná fixa, Walda Gang, Waltari /Fin/, Wohnout, Yo Yo Band, Žbirka Miro /SK/, Žlutý pes
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |