FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pavel Tesař: Jde nám o spojení střední Evropy

Pavel Tesař: Jde nám o spojení střední Evropy
25. 09. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (50)
(aktualizováno) Několik zásadních otázek kolem velkého návratu festivalu Creamfields do České republiky zodpověděl sám promotér, Pavel Tesař. V rozhovoru Pavel také prozradil okruh možných headlinerů festivalu Creamfields Central Europe 2008.
Festival Creamfields byl založen v Liverpoolu v roce 1998 a za 10 let existence se stal vedle Glastonbury, Readingu a V Festivalu jedním z největších festivalů ve Velké Británii. Je to největší taneční událost léta v Anglii a každý rok jej zde navštíví téměř 40000 lidí. Na 8-10 stageích se každý rok představí široké spektrum umělců světové elektronické scény od legend po nejaktuálnější jména. Současně se zde představují nejvýznamnější britské klubové značky – Subliminal Sessions, Hed Kandi, Chibuku, Pacha, Bugged Out !, Global Underground, Hacienda, Beatdown, Frantic & Nukleuz, Sunday Best a další. Na live stagi každoročně vystupují nejznámější elektronické kapely jako The Prodigy, Massive Attack, Faithless, Chemical Brothers, Underworld, Goldfrapp ale i kytarovky jako Zutones, Placebo, Primal Scream, Scissor Sisters a další.

Od roku 2000 festival úspěšně expanduje do mnoha zemí světa – do jižní Ameriky, Polska, Španělska, Irska, Portugalska, Česka a Belgie. S návštěvností 60000 lidí na Creamfields Argentina se festival stal největším tanečním festivalem na jihoamerickém kontinentu.

Festival Creamfields posouvá hranice vnímání populární hudby novým směrem a stává se pro statisíce mladých lidí významným fenoménem.

V České Republice se festival konal 3 x a stal se jednou z nejvýznamnějších hudebních událostí české hudební scény. Po čtyřleté pauze se festival vrací na české území, tentokrát však na jih Moravy na letiště v Břeclavi. Místo konání je důležitým dopravním uzlem a leží na hranicích 4 okolních zemí. Břeclav je snadno dostupná z Prahy (250 km),z Bratislavy (90 km), z Vídně (110 km) i z Budapešti (260 km). Festival Creamfields Central Europe je tedy věnován publiku zejména z Česka, Slovenska, Rakouska a Maďarska, ale navštíví jej také tisíce lidí z ostatních evropských zemí.

Kapacita festivalu je 30000 lidí a akce má všechny předpoklady stát se nejvýznamnější událostí léta 2008 ve středoevropském regionu. Na Creamfields Central Europe se představí na 7 stageích přes 30 umělců a skupin z celého světa a dalších 30 umělců a skupin z Česka, Rakouska, Maďarska a ze Slovenska.

Vstupenky na akci stojí 750 Kč do konce roku 2007, 850 Kč do 30.5., 950 Kč do 11.7. a 1200 Kč na místě. Pořadatelé : Mersey Agency a Applaus Music Production

creamfields


Rozhovor s Pavlem Tesařem


Jak byste Vy sám jako promotér dvou nejvýraznějších akcí jihomoravského hudebního dění popsal fenomén Creamfields?

Na Creamfields jsem byl v Česku,v Polsku a v Anglii. Je to nejvýznamnější světový festival a to proto, že monitoruje nejnovější směry hudby a oslovuje publikum dvou světadílů – Evropy a Jižní Ameriky. Koná se totiž v Anglii,Polsku,Španělsku,Portugalsku, ale také v Chile,Brazílii a v Argentině. Průměrná návštěva je 30-40.000 lidí.V Česku byl festival 3 x a i přes neúspěch posledního dílu, to byla zatím nejdokonalejší akce v tuzemsku.

Jednání s Břeclaví se rozjíždí. Jaké čekáte podmínky ze strany města?
Máme zatím maximální podporu města i aeroklubu, takže na 99% akce bude na letišti u obce Ladná.Máme velký zájem na tom aby se akce obešla bez negativních průvodních jevů, byla ohleduplná k životnímu prostředí a znamenala přínos pro místní podnikatelskou sféru.

S jakým konceptem před město předstupujete? Kdo je plánovanými hlavními headlinery, jakou čekáte účast. Co "nabízíte" městu jako výhodu, když odklepne konání?

V prvé řadě bych tu chtěl říci, že nám nejde o nějakou povrchní megalomanii a komerční akci. Jde nám o spojení střední Evropy – proto se akce bude jmenovat Creamfields Central Europe.My, Rakušané, Slováci a Maďaři zde žijeme v bezprostřední blízkosti a přitom o sobě (mimo Slováky) moc nevíme.Jde nám také o to, aby se nejbližší země prezentovali na festivalu řekněme „národními“ podii, které představí jejich hudební scénu.
Slováci zde budou mít také jeden stan, jehož programu se ujme slovenská agentura Slovakiapromotion.

Příští týden nás čeká cesta do Maďarska, kde chceme kontaktovat místní promotéry a media. Z velkých zahraničních jmen jsou v užším výběru jména jako Beastie Boys, Paul Van Dyk, Fatboy Slim, US3, Brand New Heavies, Chemical Brothers, Nine Inch Nails, Missy Elliot, Lady Sovereign, Wu-tang Clan, Richie Hawtin, ze širšího výběru pak vybereme 4 skutečné headlinery.

Pro Břeclav znamená konání festivalu obrovské zviditelnění v celoevropském kontextu. Podtrhne se význam města jako důležíté středoevropské dopravní i kulturní křižovatky.Zviditelní se také přírodní krásy břeclavska a mikulovska.Pro mě coby jihomoravského patriota znamená práce na takovémto projektu hodně.

Představme si, že Břeclavští radní odsouhlasí konání festivalu na letišti, co to pro organizátory - tedy především Vás - znamená? Jaký postup v byrokratickém kolečku a shánění sponzorů?
Jednání se sponzory probíhají již od jara a projekt je pro ně velmi zajímavý. Vytváříme takové koncepce aby se zůčastněné firmy mohly na této mezinárodní akci dobře zviditelnit. Pokud by někdo další měl zájem, může se nám ozvat na firemní mail mersey@volny.cz.

Jak dlouho potrvají přípravy?
Přípravy již začaly a potrvají až do července. Týden před akcí začne výstavba podií.

Kolik bude odhadem festival stát korun (pokuste se prosím v poměru vyjádřit náklady na pronájem prostoru, účinkující, ochranky, jídlo, apod.) - alespoň rámcově.

Rozpočet takovéto akce může přesáhnout i 20 milionů korun.Honoráře účinkujících tvoří zhruba polovinu, velkou část tvoří propagační kampaň, která zároveň propaguje sponzory a partnery akce.Nákup licence přijde na 2 miliony korun.

Poslední ročník Creamfields v Česku je považovaný za propadák. V čem vidíte hlavní příčiny, a jak byste se jim rádi vyvarovali?
Poslední ročník rozhodně nebyl propadák, jak se tu některá media snažila hysterizovat situaci. Navštívilo jej dle mých informací téměř 8000 lidí a i to je úspěch.Neúspěch podledního ročníku vidím v tom, že pořadatelská agentura JPA tehdy těch projektů organizovala mnoho a prostě neměli na přípravu Creamfields 3 dostatek času.Tomu se chceme vyvarovat a proto na projektu pracuje náš tým již od teď většinu pracovního času.


Vstupenky jsou již v prodeji za 750 Kč
CREAMFIELDS CENTRAL EU

CREAMFIELDS CENTRAL EU

Sobota 12. 7. 2008
Předprodej 850/890/930/970 Kč, na místě 1100 Kč
Vystupují:
Gus Gus, Coldcut (UK), Sasha (UK), John Digweed (UK), Ferry Corsten (NL), Booka Shade live (GER), Bridgeheads (SK), Andy C + Mc GQ (UK), Sébastien Léger (FR), Michel De Hey, Kasey Taylor, Smokin Jo (UK), Funk D Void (UK), Lexicon Avenue (UK), Lucca (CZ). Corvin Dalek (HU), Markantonio, Preach (CAN), Monkey Business (CZ), Hot X (HU), Wehbba (CZ), Chriss of The Quassar (HU), Ladida (CZ), Navigators (CZ), Elio (CZ), Lakeside X (CZ), Inina Gap (AT), Felipe (AT), Orbith (CZ), Javy Union (ESP), DisaZt (AT), Javas (CZ), Jerry (CZ), Dandy (HU), Kühl (HU), Michal Poliak (CZ), Agent (CZ), Chris Sadler (CZ), Katcha (CZ), Sayko live (CZ), Hyde (CZ), Texx (CZ), Crazy Sonic (AT), Breeth (SK), Pappi (SK), Monoriders live (CZ), Bela En (CZ), Enrico (CZ), Martin Hloch (CZ), The Fakes (CZ), Holy (CZ), Josef Sedloň (CZ), Coyote (HU), Michael C (CZ), Dan Cooley (CZ), Roman Rai (CZ), Kaisersoze (CZ), Javas, Michal Poliak, Stepan Bruck, Michael C, Antena (SK) a Drinkteam (SK)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Foogie | 20. 01. 2008 | 08:53:59
Chci Wu Tang!!!

Wu tang!!! su z mikulova su vysmaty mam to blizko;) P.S: prazaci at radsi nejezdi pac nepotrebuju posluchat to jejich HELE;)
stand.art | 08. 01. 2008 | 12:03:13
breaks

chris carter___cena akorát, ale show k nezaplacení ! prosím !
SPLIT | 07. 01. 2008 | 01:55:33
Fatboy Slim, nebo alespoň Daft Punk a fofruju pro lupeny...
v4nd4L | 08. 10. 2007 | 03:47:35
wu- tang

predtim sem jel na wu tang do prahy a tet to mam za rohem budu tam aj kdybi prselo peace
kiki | 07. 10. 2007 | 10:03:29
minimal ne a hip hop největší blbost!!!
max | 06. 10. 2007 | 11:23:10
for: martin

ja nevim jestli jsi videl lineup letosnich creamfields v anglii... byl zalozeny prave na tech novych a neokoukanych jmenech, coz bych v cechach rovnez uvital, kdyby byl lineup podobny... mstrkrft, ladytron,justice ,tiga,lcd soundsystem,NYPC atd...
santiago | 05. 10. 2007 | 08:41:34
minimál neeeeeeeeeeeeeeeeeee! a hip hop kurwa co to je za výmysl.
Eliška | 05. 10. 2007 | 11:01:34
TIGA

1.joooo pan TIGA to je taky múj idol..... toho bych si přála ze všech nejvíc..
2.Daft Punk..
hassi | 05. 10. 2007 | 10:57:48
TIGA....
Martin | 05. 10. 2007 | 10:11:55
Zalezi na situaci

2 Pavel Tesar: Pavle kazdopadne si myslim, ze by jsi jako poradatel mel dat sanci novym a "neoposlouchanym djs" a ne z tech ceskych vybrat jmena jako je Burian, Lucca, Orbith. Co se tyce zahranicnich hvezd. tak bych pozval urcite. the chemical brothers, the killers, pet shop boys, underworld. proste neco z toho, udelat z creamu neco jako je cream v anglii. snad Vam to vyjde. Cus Martin
Tomas | 05. 10. 2007 | 09:26:45
Hlavne poradnou hudbu

Dobre by bylo zabookovat The Chemical Brothers, Corvin Dalek, Jakub Mildner, atp. a hlavne poradnej mejdan
vector | 04. 10. 2007 | 10:17:09
pro P.T.

chtěl bych si splnit sen a vidět kapelu mého mládí a to Beastie Boys,ale za Daft Punk,Faithless.. bych se taky nezlobil.Jinak minimal je výborný směr a mám ho moc rád,je to hodně silný.
A ještě pro všechny lenochy:když je někdo pohodlnej a línej nenaděláš nic.Mě cestování baví a rád si zajedu i do Břeclavi.vector(34)
santiago | 04. 10. 2007 | 08:30:35
Hlavne ne hip hop a minimál
jo | 04. 10. 2007 | 06:13:38
kdyby to udělali třeba v praze na císaři tak by tam podle mě přišlo třeba i 50 000 lidí a všichni kdo bydlej na nábřežích by měli doma mejdlo jak sviň :D
b3nd3r | 04. 10. 2007 | 05:13:56
no kuwa to budu mit nakonec z prahy nejdal... stejne jako z pesti :(... widen kousek, blawa kousek... to je napad delat to v breclawi... to jsem fuckt zwedavej, kolik lidi z ciziny prijede, kdyz se to kvuli nim dela v takovej riti
Alonso | 04. 10. 2007 | 05:03:43
to:rasty

že Daft Punk už moc nehrajou jo??? seš asi trochu vedle.. jedny z největších akcí a party people právě táhnou oni...
a do sraček jdeš možná ty ...
Daft Punk-Rulezzzzzz
layo | 04. 10. 2007 | 03:07:18
GG

Ja bych byl pro GUS GUS. Podle me jeden z nejlepsich zivych dance projektu... diky .-) Jinak jmena jako Brand New Heavies a Wutang Clan se podle me na tanecni festak nehodi...alespon nee jako hlavni stars...
orbith | 04. 10. 2007 | 02:39:53
bracha

HLAVNE DJ JERRY!
snooze | 04. 10. 2007 | 12:54:30
GROOVE ARMADU!
Kapoun | 04. 10. 2007 | 12:44:51
to chce klid :D
...... | 04. 10. 2007 | 12:29:15
SHIT PRAHA

for kapoun:debile!a co delame my z břeclavi když se tahnem do prahy???aby ses neposral!!
Kapoun | 04. 10. 2007 | 12:01:14
CHCEME F A I T H L E S S !!!

for Pavel Tesař:

Fakt to bude JEN NA 1 DEN jo ???!!! To jste se asi pomátli... nevim jestli pojedu z prahy abych se druhej den ráno musel táhnou zase nazpátek... kvůli jednomu dni, a myslim že takovejch jako já bude dost...
achayo | 04. 10. 2007 | 11:08:55
2 Pavel Tesař

To zní sice hezky a všichni Vám určitě držíme palce a Vaše upřímnost je zářivá jak baletka mezi Mecca security, ale nezávidím ti tvoje postavení, jelikož ty jsi šéf a tak si tenhle luxus "jde mi o kvalitní program..." asi moc nemůžeš dovolit, bohužel jde o velký prachy a v otázce Creamfield (a zániku české mutace) je to dvakrát aktuální, jak si všichni pamatujeme. Pokud se Vám podaří propočítat pro první rok Break point na těch 12 000, tak je to paráda! I přes to všechno je fajn, že areál je připraven do budoucna a nehrozí každoroční putování a popravdě si myslím, že letošní SOL přesně ukázal, jak se dá udělat parádní program velkého festu v našich podmínkách. K tomu přihodit dvě tři velká jména (FAT BOY, GROOVE A.) a prostě to musí klapnout, držím palce!
rasty | 04. 10. 2007 | 09:26:26
Faithless byl bych pro ne,Daft Punk nevin,nevim kho by pritahli stejne asi uz moc nehrajou a jdou do sracek..
Alonso | 04. 10. 2007 | 09:14:50
to: Pavel Tesař

moc přeju at se to vydaří. Daft Punk by byly to nejlepší,tak at se investoři ukážou.. Minimal-Rulez.
Ale když bude někdo z trojce Tiga,Daft Punk,Fat Boy Slim,, tak i tak to bude Very GOOD.
Manack | 04. 10. 2007 | 12:18:27
No myslim, ze ve vyberu chybi Groove Armada. Pak bych prosil Justice, Soulwax, Digitalism. A hlavně ty brejky!!!
Pavel Tesař | 03. 10. 2007 | 11:30:52
to Achayo

Souhlas, jsou to PR řeči. Podobně jako když naše české festivaly hlásí 15000 lidí a mají tam 7000. Prostě žijeme v době, kdy se všechno zveličuje a pokud bys napsal - chystáme precizně připravený festival se zajímavým line upem pro 12000 lidí - vypadáš jako lůzr. Prostě je to tu tak nastavené, že musíš věci zveličovat. Na druhé straně pevně věřím, že se behem 3 let podaří vytvořit takovou tradici, že 25000 dosáhneme.
Mě osobně nejde o čísla ale aby tam byl co nejkvalitnější program a vše klaplo.
Čus.Pavel
Pavel Tesař | 03. 10. 2007 | 11:27:31
Daftpunk

Daftpunk stojí 300000 eur.Uvidíme.Vše zavisí na našich investorech.
max | 03. 10. 2007 | 11:14:16
re:alonso

daftpunk nebudou ani nahodou. Pokud creamfields central europe pocitaji s deseti miliony na honrare, zaplatili by jenom daftpunk.....krome toho pochybuju ze dp budou pristi rok koncertovat...
max | 03. 10. 2007 | 11:12:15
minimal je kvalitka....to ze te to nebavi(coz pozoruji u vetsiuny cechu, je to dano nasi povahou)znamena ze ta hudba je spatna?me toho nebavi 99% co se v cechach hraje....a rikam pouze ze me to nebavi... mohl by jsi mi rict CO konkretne jsi(myslim jmena) slysel? hlavni problem bude ve tvem pristupu, myslim...
smetanak | 03. 10. 2007 | 10:51:05
a tak když sem přismahly tak si dam pořadny schranzdance!ale celou noc??je to vyplach!!!!
khokot | 03. 10. 2007 | 08:13:57
jooo??
?!%=*/§ | 03. 10. 2007 | 04:03:00
smetanaku !!!

tak techno by si chtěl a schranz ti nevoní jo... tak to si trošku na hlavu nééé
smetanak | 03. 10. 2007 | 03:24:31
SMAŽBA BUDE!!

nevim o co se hadate?s toho seznamu se vyberou jen 4 djs!zbytek bude určite tež dobry!!hlavně at je tam pořadna techno stage když je to na jižní moravě,když řikam techno tak myslim techno,ne skurveny schranzzz!!a taky dnb!!!
Alonso | 03. 10. 2007 | 02:09:01
DAFT PUNK......
achayo | 03. 10. 2007 | 11:55:00
Kapacita

Až teď jsem v PR řečičkách k téhle akci našel plánovanou kapacitu festivalu, na Břeclavském betonu se počítá s 30 000 návštěvníky...Tak tohle zavání nějakou pikantní sázkou, co vy na to, pane pořadatel? :-)
FrantaLopata | 03. 10. 2007 | 10:10:09
max

možná to je tím jak říkáš že to co se sem vozí není kvalita... (to co sem měl možnost slyšet stálo za hovno)
ale není to třeba tím proto že je to právě minimal???
kuba | 02. 10. 2007 | 09:16:11
no je fakt ze na jeden den je to teda pekny shit... nechapu co je to za napad delat festak na jednu noc... ale nejsu poradatel abych to resil... jen by me to teda pekne nasralo..
max | 02. 10. 2007 | 08:54:57
muzes mi rict co z minimalu jsi mel moznost zatim slyset kdyz na nej takhle bezduse nadavas? to co se vozi z minimalu do cech neni vubec kvalita....
FrantaLopata | 02. 10. 2007 | 12:22:37
a klidně se smějte fetky
FrantaLopata | 02. 10. 2007 | 12:22:01
jen ne minimal... prosím ne... už na to nemám nervy... ani uši...
rapy | 02. 10. 2007 | 10:41:28
line up

kazdopadne Fatboy slim..nadhera...ale hlavne drumNbass stage...borci typu Counterstrike,Dylan,Zinc,Noisia...to by bylo very good..:)
Fany | 01. 10. 2007 | 11:09:14
Jsou tam hranice se slovenskem a rakouskem,myslím že je to dobrej tah.Tak at Vám to klapne
max | 01. 10. 2007 | 07:47:27
for.:rishule

to je dalsi vec...ta bezduchost se kterou cesi na hudbu chodej.... huuu cokoliv, jenom at je to poradne rychly a poradne tvrdy:D a vyhodit prachy za festival kde neni nic zajimavyho. to ti prijde normalni???
Rishule | 30. 09. 2007 | 10:14:50
:)

mládeži, ať tam bude kdokoli, stejně se tam všichni sejdem :)) a tyden potom Almighty Pohoda yeah
Kondor | 30. 09. 2007 | 07:29:15
Na Hawtina přilítla na summeru plastová láhev proto se mu sem nechce. Češi budou pařit na minimal tak za 3-4 roky tady je vždycky vechno zpožděně a pak budou dělat hrdiny!!!
m i n i m a l | 30. 09. 2007 | 03:42:52
s minimalem jděte už do háje
Lucky Luck | 30. 09. 2007 | 01:40:11
FATBOY SLIM !!!!!!!
mk | 30. 09. 2007 | 11:44:14
S Hawtinem a VIlalobosem naprosto souhlasím..hawtin rozhodně u nás ohranej není! a Vilalobos tady nikdy nebyl!!
santiago | 29. 09. 2007 | 10:37:17
No ale jestli tady chce ničit techno minimálem tak at si tam zůstane.
Minimál=zabiják tanečních akcí v ČR
SOUVISEJÍCÍ SOUTĚŽ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |