FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Muffler: Čechy jsou otevřené všem formám DnB

Muffler: Čechy jsou otevřené všem formám DnB
29. 08. 2007   |   Autor: redakce   |   Komentáře (3)
Krátký rozhovor s headlinerem drum and bassové stage open airu Suncastle. Muffler vydává na labelech jako jsou Moving Shadow, TOV, Hospital, DSCI4, Formation, Commercial Suicide, Frequency, Outbreak, Urban Takeover, ale i na vlastním labelu SighCo Recordings, který vede spolu s Paulem Rae. Slyšet ho můžete už tento pátek na hradu Svojanov, rozhovor zde.
Muffler

muffler Vlastním jménem Konsta Tuomas Mikkonen, se narodil v Helsinkách v roce 1981. Drum‘n’bass produkuje už od dvanácti let. Mufflerova tvorba má charakteristické prvky - klidné pasáže gradující do našláplých nářezů, to vše protkáno originálními motivy. Svoje tracky vydává jak na předních labelech jako jsou Moving Shadow, TOV, Hospital, DSCI4, Formation, Commercial Suicide, Frequency, Outbreak, Urban Takeover, tak i na vlastním labelu SighCo Recordings, který vede spolu s Paulem Rae. Velký úspěch zaznamenaly především jeho releasy na britském labelu Urban Takeover, kde vydal i úspěšné cd album "Soundz Of The Future", které s nadšením přijala světová d‘n’b scéna .Své pohodovější věci vydává pod pseudonymem Konsta, několik opravdu tvrdých tracků vydal pod pseudonymem Axis of Evil. Nedávno předvedl i několik jump-upově laděných věcí. Jeho tvorbu hrají i takový velikáni jako Andy C, Pendulum, Grooverider, Fresh, Ed Rush&Optical, Mickey Finn, nebo třeba High Contrast. S většinou z těchto umělců si už měl možnost i zahrát. Pravidelně vystupuje v UK, Dánsku, Estonsku, Německu, Španělsku, Rusku, Rakousku, Švýcarsku, Norsku, Polsku, Chorvatsku, Švédsku, Slovensku a samozřejmě rodném Finsku. Za sebou má turné po USA, několikrát jsme měli možnost slyšet ho i v České republice, nezapomenutelné je určitě jeho vystoupení na párty Let It Roll v Praze.

Po roční pauze se vrátíš do české republiky, těšíš se? Jak na tebe zapůsobilo české publikum při tvých předchozích návštěvách?

Na další hraní v České republice se moc těším. Je to jedna z mých nejoblíbenějších zemí, kde jsem vystupoval. Ať už kvůli vstřícnému publiku, které je otevřené všem formám d'n'b, tak kvůli skvělým lidem které jsem poznal osobně.

Při pohledu na tvou diskografii je jasné, že nejsi žádný lenoch. Co se právě vaří ve tvé „elektronické kuchyni“?
Právě jsem vydal desku "Mermaids / Waves Breaking" u labelu Hospital. Další na řadě bude "Super MC (featuring Ingenious Music I Cue & TC Izlam) / What's The Deal (Super MC Dub)"na mé značce SighCo Recordings. K té druhé jmenované jsme navíc natočili i klip, těšte se. Příští měsíc navíc vyjde ještě mé mixované cd "SighCo Show", které se bude prodávat za budgetovou cenu. Na něm najdete 15 mých exkluzivních tracků a pár remixů které jsem letos udělal. Na podzim chystám release u labelu Formation - "The Game / Floor Rocker", a "Demons / Defeat The Evil" na Freak Records.

Vydáváš na spoustě labelů, jak funguje vaše spolupráce? Můžeš si například vybírat, u jakého vydavatelství který track vyjde?
Z žádným labelem nemám exkluzivní smlouvu, takže si můžu svobodně vybrat. Takhle mi to vyhovuje a chci aby to tak i zůstalo.

Které své nahrávky si nejvíc vážíš a proč?
Dost těžko bych vybral jedinou desku, ale velmi mě potěšila podpora mé zatím poslední, ještě nevydané desky Super MC / What's The Deal ze strany top d'n'b DJs.

Podle tvého kalendáře se zdá, že jsi stále v jednom kole, kde na to bereš energii?

To je jednoduché, já Djing prostě miluju! Kdyby ne, tak už dávno dělám něco jiného. Taky mě baví poznávat nové lidi nějak zapojené do d'n'b scény a cestovat po místech kam bych se jinak nejspíš nepodíval.

Nyní se nejčastěji pohybuješ mezi rodným Finskem a Velkou Británií, proč? Které místo je ti teď bližší?
Právě jsem se vrátil z Velké Británie a i přesto, že mi dnes už Londýn připadá jako můj druhý domov, mám pořád radši Helsinki. Nejspíš se do Anglie vrátím až přísští rok, zase na pár měsíců.

Festival, na který jsme tě pozvali se uskuteční na gotickém hradě. Jsi zvědavý, jak to bude vypadat? Navštívil jsi už někdy podobnou akci, třeba v tvém rodném Finsku?
Jasně, jsem moc zvědavý! Je super hrát v odlišných prostředích a na hradě jsem zatím nehrál. Taky mám moc rád parties na lodi.

Při hraní prý nyní používáš pouze CD playery. Má to i jiný důvod, než je nejrychlejší cesta k hraní nevydaných tracků? Hrál jsi vůbec někdy z vinylů?

Když jsem začínal, hrál jsem jen z vinylů a dubplatů, po klubech nebylo moc dobrých CD přehrávačů. Vinyl mám pořád nejradši, ale protože doba pokročila, přijde mi už zbytečné vyřezávat dubplaty abych mohl hrát nejnovější věci. Spousta Djů přešla na Serato a Final Scratch aby mohli hrát mp3 a wavy z počítače, ale já počítačům nevěřím natolik abych si je bral s sebou na vystoupení. Přehrávač Pioneer CDJ 1000 je podle mě už hodně blízko gramofonu, takže mi nevadí hrát "ještě horké" věci z CD. Podle mě je hlavními měřítky Djingu dobrá show a hlavně dobrá hudba!

Co od tebe můžou návštěvníci čekat?

Určitě spoustu novinek! Uslyší ukázky z mého mix alba"SighCo Show" a dubplaty od lidí jako Concord Dawn, Gridlok, Limewax, High Contrast, SKC, Matrix & Futurebound, Evol
Intent, v podstatě tedy všechny odnože d'n'b, smícháné dohromady.

Co budeš ke svému vystoupení určitě potřebovat?
Dva Technicse, dva Pioneer CDJe, mixák, odposlechy a publikum připravené na prvotřídní d'n'b selekci. Jo, a taky svůj record bag :o)

 
SEMTEX SUNCASTLE

SEMTEX SUNCASTLE

Pátek 31. 8. 2007
Předprodej 199 Kč
Vystupují:
Jacek Sienkiewicz live (PL), Muffler (FIN), Loutka, Toky (SK), No Money, Machine Funck, Pixie, Milosh + Skank aka Milkshake (SK), X.Morph, Hydrophonic, Subsist, Elektrabel, Reverb, Clara Bailar, Blulajta, Joshek, Flower, Voodoo Piet + Sven Lucious live, e-li a Mc myussa, Trick vs Funk Halen, Petr Eco, Axiom, Czermis, Ambient drift, Oci, Newmi live, Ixer, Carl King, Rivendel, Tin Tin, Devyb
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
adampickard | 13. 09. 2007 | 08:32:11
to achayo

to jen diky tomu, že jsme mu zaplatili letenku
Rishule | 01. 09. 2007 | 03:10:34
Pan Muffler

po poslechu na SunCastle... mi zní v hlavě jen jediná věc a to Suomi! Suomi! Suomi! byl prostě krutej :)
achayo | 31. 08. 2007 | 03:12:21
Meeting x Suncastle

hlavně bude roztačet i na REGGAE MEETINGU, všichni se na něj těšíme, jabadabadůůůů!!!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |