FESTIVALY 2017

srpen
01
02

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

SLAVONICE FEST
03

TENTO DEN SE KONAJÍ 3 FESTIVALY

LET IT ROLL OPEN AIR
SÁZAVAFEST
SLAVONICE FEST
06

TENTO DEN SE KONAJÍ 2 FESTIVALY

SLAVONICE FEST
STARÝ DOBRÝ WESTERN
07
08
09

TENTO DEN SE KONAJÍ 3 FESTIVALY

BRUTAL ASSAULT
THE SUN DANCE
SZIGET
10

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

SZIGET
11

TENTO DEN SE KONAJÍ 3 FESTIVALY

ČESKÉ HRADY
STARÁK FEST
SZIGET
12

TENTO DEN SE KONAJÍ 3 FESTIVALY

ČESKÉ HRADY
STARÁK FEST
SZIGET
13

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

SZIGET
14

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

SZIGET
15

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

SZIGET
16

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

SZIGET
17

TENTO DEN SE KONÁ 1 FESTIVAL

HIP HOP KEMP
20
21
22
23
24
25

TENTO DEN SE KONAJÍ 2 FESTIVALY

ČESKÉ HRADY
ROCK FOR CHURCHILL
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
25.8. - 26.8.
25.8. - 26.8.
26.8. - 26.8.
26.8. - 26.8.
1.9. - 2.9.
2.9. - 2.9.
3.9. - 3.9.
8.9. - 9.9.
9.9. - 9.9.
23.9. - 23.9.
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Život a kariéra Carla Coxe

Život a kariéra Carla Coxe
20. 08. 2007   |   Autor: Jervin   |   Komentáře (6)
Carl Cox je výjimečnou postavou na poli taneční scény. Letos to bude od roku 2000 již pátá návštěva Česka. O Carlovi bylo napsáno mnoho, přesto jsme se rozhodli, u příležitosti jeho další návštěvy, věnovat této žijící legendě pozornost a připravit pár řádků, ve kterých jsme se zaměřili na jeho život a kariéru.
Kdo je Carl Cox?

Na úplný začátek by se možná slušelo představit o koho se jedná, to jen pro pořádek, pokud by čistě náhodou někdo nevěděl, o koho že to jde. Carl Cox se narodil 29. července roku 1962 v Barbadoském Lancashire přesněji v městečku Oldham, odkud se později přestěhoval s rodiči do Manchesteru. Už od mala, stejně jako většina djských hvězd, se s velkým zájmem zabývá hudbou, což vyústilo rokem 1989 v Brightonu, kdy mladý Carl naskakuje na vlnu tehdy začínajícího acid housu a díky své píli, která všemu předcházela se po čase stává žádanou osobou na všech větších parties. Rozruch navíc vzbuzuje tím, že hraje jako první dj hned ze tři gramofonů, namísto obvyklých dvou, což budí rozruch a velkou pozornost. V Carlovi se krom, mnoha hodin tvrdého trénování u mixáku a talířů gramofonů projevuje také jeho showmanská schopnost a jeho kariera jde strmě nahoru. Na počátku posledních deseti let minulého století se kolem tohoto dje začíná točit svět. V roce 1991 navštěvuje USA a rázem si je podmaňuje. V Tomto roce mu vychází i první počin na labelu Perfecto, nesoucí název I Want You (Forever). Získává hraní ve známých klubech jakou jsou Shelly's, Heaven, Angels či slavná Hacienda, zároveň otevírá vrátka „rychlému discu“ aneb hudebnímu stylu rave, což mu umožnilo hrát na rave parties Fantazia, Dreamscape, Amensia House. Speciálně pro obří party Fantazia v roce 1994 namíchal dvě kompilace. Poté co získal zkušenosti s kompilacemi, vzniká ta snad nejznámější. Světlo světa v roce 1995 spatřuje F.A.C.T. a ještě v témže roce si bere i svou stávající přítelkyni a navléká zásnubní prstýnek. Zakládá Worldwide Ultimatum Records (WUR), kde si v roce 1996 vydává první vlastní album At The End Of The cliché. Tímto se dostává na absolutní vrchol a jeho snaha je v roce 1996 oceněna titulem Světový dj roku a mnoha Evropskými i celosvětovými cenami. O další rok později na něm i vychází na (WUR) pokračování F.A.C.T. 2., které se dočkalo ještě pokračování v podobě F.A.C.T. Australia (1999) a v roce 2003 i druhého dílu, ale ještě před tím se stíhá po třech letech rozvést se svou ženou. Toď  jen velmi stručný úvod jeho života a tvorby. Ostatně pokud si chcete prohlédnout, co tento černoušek se škvírkou mezi zuby má ještě na svědomí přeskočte na chvíli zrakem o několik řádku dolu a udělejte si obrázek sami. Carl Cox není jen dj a showman. Je to zvláštní kapitolka, se kterou přišel světoznámý radiový pořad, celý festival, světoznámý label Intec a 23rd Century Records, které dnes světu nabízí spousty uznávaných djs a live actu na vinylech či cd. S nimi vznikly  spousty dalších sub labelů, do kterých „King“ svým způsobem taktéž zasáhl. Není to jen tvář mnoha komerčních značek, ale i filmová hvězda, když si zahrál například v legendárním anglickém filmečku Human Traffic (1999), kde ztvárnil drsného majitele klubu Pablo Hassana. Dále si ztvárnil i sám sebe ve filmu Better Living Through Circuitry a roličku si vystřihl i v Synergy: Visions of Vibe. Noční život, stres, neustálá hlasitá hudba si ovšem na Carlovi vybrala i svou daň a zdravotní problémy ho také dohnaly před brány nemocnice. Přesto tu pořád je a rozdává energii statisícům svých fanoušku po celém světě. To  jen ve zkratce o Carlovi, o kterém by se dala napsat minimálně kniha.

carl cox

Carl Cox v Česku

O Carlovi na internetu najdete opravdu mnoho informací a já se o tom přesvědčil, když jsem připravoval tento článek. Přemýšlel jsem o tom, jestli má cenu se znovu opakovat a psát, že se jedná o legendu, uznávaného dje, baviče atd. Pak jsem si řekl, že se přeci jen muže najít někdo, kdo nenavštívil ani jedno ze čtyř vystoupení v ČR. To první se datovalo k desátému listopadu roku 2000, kdy již neexistující agentura Lighthouse pozvala Carla na legendární party Lucky Poeple Center do Průmyslového Paláce v Praze. Podruhé se do Česka vrátil až 21. března roku 2003 a to opět do Prahy, ale tentokráte vyprodal výstavní halu v Letňanech, která se neukázala jako moc dobrá volba, když díky chladu venku a velkému počtu tanečníku uvnitř začalo, jak se říká, pršet ze stropu. Třetí vystoupení bylo pro mě asi nejlepším, které jsem měl možnost naživo slyšet. Carl dorazil do Brna. Kupodivu opět vyprodal celou halu, přesněji pavilon Z a od podia umístěného uprostřed haly, sypal na všechny okolo pozitivní energii. Posledním, čtvrtým vystoupením v ČR se presentoval pod otevřeným nebem. Stalo se tak, že Carl Cox uvádí The Festival a to v první den letních prázdnin. Letiště v Roudnici nad labem hned z úvodu zastihl slušný déšť. Festival přesto proběhl a ke slyšení byli téměř všichni vystupující. Mezi vyžádané hosty patřila tehdy i česká djane Lucca. Božský Carl, k nám zavítá pokaždé s téměř dvouletým intervalem a letos je to právě dva roky, kdy tu byl naposledy.

Carl Cox o pár let zpátky


Carl Cox jak ho známe dnes

 
Zkrácený přehled tvorby
Kompletní diskografie na www.discogs.com
 
Vlastní alba
1996 At The End Of The Cliche, Worldwide Ultimatum Records
1999 Phuture 2000'', Worldwide Ultimatum Records
2005 Second Sign, Play It Again Sam
 
Singly
1991 I Want You (Forever), Perfecto Records
1995 Two Paintings And A Drum, Worldwide Ultimatum Records
1996 Sensual Sophis-ti-cat, Worldwide Ultimatum Records
1996 Tribal Jedi, Worldwide Ultimatum Records
1998 Phuture 2000, Ebel Records
1999 Dr. Funk, Ebel Records
1999 The Latin Theme, Worldwide Ultimatum Records
2002 Club Traxx Vol.1, Trust The DJ
2003 Club Traxx Vol.2, Trust The DJ
2003 Dirty Bass, 23rd Century Records
2003 Space Calling, 23rd Century Records
2004 Give Me Your Love (Carl Cox Featuring Hannah Robinson), 23rd Century Records/Play It Again Sam
2006 That's The Bass (Carl Cox & Norman Cook), 23rd Century Records/Play It Again Sam
2007 Got What You Paid 4! (feat. Saffron)
 
Mixované kompilace
1994 Nonstopmix 1994, Liquid Rec.
1994 Fantazia III - Made in Heaven Remix, Fantazia
1994 Fantazia The DJ Collection Carl Cox, Fantazia
1995 F.A.C.T., React
1997 F.A.C.T. 2, Worldwide Ultimatum Records
1998 DJF 250, Sony Music Entertainment
1998 Non Stop 98/01, FFRR Records
1998 The Sound Of Ultimate B.A.S.E., Worldwide Ultimatum Records
1999 Non Stop 2000, FFRR Records
1999 F.A.C.T. Australia, X-Over Recordings
2000 Mixed Live Crobar Nightclub, Chicago, Moonshine Music
2002 Global, Play It Again Sam
2002 Mixed Live 2nd Session Area 2, Detroit, Moonshine Music
2003 F.A.C.T. Australia II, Warner Music Group
2003 U60311 Compilation Techno Division Vol. 3, V2 Records
2004 Back to Mine, DMC Publishing
2004 Pure Intec, Intec Records
2006 Intec 50 EP, Intec Records
2007 Global, Play It Again Sam
 
Remixy
1991 Art of Noise - Shades Of Paranoimia (Carl Cox Remix), China Records
1992 Eternal - Eternal (Carl Cox Remix), Underground Level Recordings
1992 Robert Owens - Gotta Work (Carl's Renaissance Remix), Freetown Inc.
1992 Patti Day - Hot Stuff (Carl Cox Remix), Starway Records
1992 DJ Phantasy - Jepron (Carl Cox Remix), Liquid Wax Recordings
1992 Sunscreem - Perfect Motion (Carl Cox's Rhythm's A Drug Remix), Sony BMG Music Entertainment
1993 Visa - Let Me See Ya Move (Carl Cox's Militant March Remix), MMR Productions
1993 Smooth But Hazzardous - Made You Dance (Carl Cox Remix), Sound Entity Records
1994 Laurent Garnier - Astral Dreams (Carl Cox's MMR Remix), F-Communications
1994 Trevor Rockcliffe Presents Glow - Break The Law (Carl's Reconstructed Remix), MMR Productions
1994 Quench - Hope (Carl Cox Remix), Infectious Records
1994 FKW - Jingo (Carl Cox Remix), PWL
1994 O.T.T. - Raw (Carl Cox Remix), Industrial Strength Records
1994 Aurora Borealis - Raz (Carl's MMR Remix), F-Communications
1994 English Muffin - The Blood Of An English Muffin (Carl Cox Remix), MMR Productions
1994 Lunatic Asylum - The Meltdown (Carl Cox & John Selway's Circular Cycle Remix), MMR Productins
1995 Jam & Spoon - Angel (Ladadi O-Heyo) (Carl Cox Remix), Epic Records
1995 The Stone Roses - Begging You (Cox's Ultimatum Remix), Geffen Records
1995 Yello - L'Hotel (Carl Cox's Hands On Yello Remix), Urban
1995 Dr. Fernando Stomach Substance (Carl Cox Remix), MMR Productions
1995 Infrequent Oscillation - Burning Phibes (Carl Cox Remix), MMR Productions
1995 Technohead - Get Stoned (Carl Cox Remix), Mokum Records
1995 AWeX - It's Our Future (Carl Cox's Ultimate Remix), Plastic City UK
1995 Slab - Rampant Prankster (Carl Cox's Jumper Remix), Hydrogen Dukebox
1995 Steve Mason & Tony Crooks - Shallow Grave (Carl Cox's After Hours Remix), Rain Forest Records
1995 Josh Abrahams - March Time (Carl Cox Remix), MMR Productions
1996 System 7 - Hangar 84 (Cox's W.W. Ultimatum Remix), Butterfly Records
1996 Electroliners - Loose Caboose (Carl Cox Remix), XL Recordings
1996 Barefoot Boys - Need No Man (Cox's Harder Remix), Stealth Records
1996 The Advent - Mad Dog (Carl Cox Remix), Internal
1996 JX - There's Nothing I Won't Do (Carl Cox's Full House Remix), FFRR Records
1996 Consolidated - This Is Fascism (Carl Cox's Burning Gold Remix), MC Projects
1996 Vernon - Vernon's Wonderland (Carl Cox's Full Remix), Eye Q
1996 Poltergeist - Vicious Circles (Carl Cox's MMR Remix), Manifesto
1997 DJ SS - DJs Anthem (Carl Cox Remix), Formation Records
1997 Tenth Chapter - Prologue (Carl Cox & Paul van Dyk Remix), Jackpot
1999 Needle Damage - That Zipper Track (Carl Cox Remix), Worldwide Ultimatum Records
1999 Grooverider - Where's Jack The Ripper (Carl Cox's Techno Radio Edit), Higher Ground Records
2000 Tony Moran Featuring Cindy Mizelle - Shine On (Carl Cox's Sweat Dub), Contagious Records
2001 Slam - Positive Education (Carl Cox's Intec Remix), VC Recordings
2001 Trevor Rockcliffe & Blake Baxter - Visions Of You (Carl Cox Remix), Intec Records
2001 Ramirez - Volcan De Passion (Carl Cox Remix), Terapia
2002 Cormano - Mangamana vs. Revenge (Carl Cox's Turntable Remix) 4 Play Records, Inc.
2003 Tomaz vs Filterheadz - Sunshine (Carl Cox Remix), Intec Records
2003 Bad Cabbage - You're Rude (Get Fucked) (Carl Cox's Not So Rude Remix), Mutant Disc
2004 Eric Powell - Don't Deny It (Carl Cox Remix), 23rd Century Records
2004 Johan Cyber - Natural Funk (Carl Cox Remix), 23rd Century Records
2004 Cohen vs Deluxe - Just Kick! (Carl Cox Remix), Intec Records
 

Kde bude Carl letos v létě ke slyšení?

Potom co v létě 2007 navštívil festivaly jako Nature One na raketové základně Pydna. Spolu s Jeffem Millsem se stali hlavními headlinery Electromind festivalu a svojí přítomností poctil i matičku festivalů v Evropě. Monstrózní festival Global Gathering na Long Marston Airfield, přijíždí tento legendární dj na zastávku k nám do Čech na Festival Mácháč 2007, odkud dále jeho cesta povede na legendární festival za kanál La Manche. Na originál Creamfields, které jsou největší ze všech konaných odnoží, kdy jeho návštěvnost se odhaduje na čtyřicet tisíc party poeple. 

25.8 2007 - Creamfields UK
Cheshire - Liverpool / Velká Británie

Djs: Carl Cox, Ferry Corsten, Eddie Halliwell, Sander Kleinenberg (DVJ Set), Hernan Cattaneo, Marco V, Yousef, Adam Sheridan, Gareth Wyn, Above & Beyond, Erick Morillo, David Guetta, Harry Romero, Tom Novy, Jose Nunez, Jorge Jaramillo, Swedish House Mafia, Steve Angello & Sebastian Ingrosso, Axwell, Sven Vath, Erol Alkan, Simian Mobile Disco, Annie Mac, MSTRKRFT, Claude Von Stroke, Tane, Freeform 5, 2ManyDJ’s, Dave Clarke, Tiga, Miss Kittin, Kissy Sell Out, Andy Mac, Ladytron, Justice, Beatdown, Pendulum Live, Mark Ronson, Andy C, DJ Yoda, Scratch Perverts, DJ Marky, DJ Hype, Evil Nine, Futurebound, No Fakin, Dynamite, MC:GQ, IC3, SAS, Edison Factor (Live), Tidy Boys, Lisa Pin Up, Rob Tissera, Mark EG, Andy Whitby, Kutski, Amber D, Nick Sentience, Alex Kid, Guyver, JP & Jukesy, the Colonel, Kim Ayres, Zombie Disco Squad, The Whip (Live), Black Ghosts (Live), Kris Bones, Cagedbaby (DJ), Uffie and Feadz, Sinden, Radioclit, Phil Faversham, David Dunne a další.

www.carlcox.com

MÁCHÁČ

MÁCHÁČ

Pátek 24. 8. 2007
Předprodej 399/499/599/699 Kč, na místě 799 Kč
Vystupují:
Carl Cox, Josh Wink, Lucca a Michal Pavlíček, Lee Dagger, Adventures Close to Home, Get Shakes, Gavyn Mitchell, Philipp Straub, Loutka, Martin Gredner, Kaisersoze, Formi, Tripmain, Skipworker, Chmiel , Marty Crow, Lafayette, Bon Finix
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
alena | 27. 06. 2015 | 12:55:28
hedám skladbu

Ahoj, doufám, že i když je článek z roku 2007, tak mi někdo odpoví :-) Hledám skladbu nebo mix, kterou Carl Cox udělal do roku 2000. Na začátku byla jakási pohřebí nebo vážná hudba, která postupně techničtěla, pak tam byly i zvuky železničního přejezdu. Víc si nepamatuji. Měla jsem to kdysi půjčené na kazetě, ale už to bohužel nemohu sehnat... Kdyby někdo věděl, budu za odpověď moc vděčná :-) Díky, Alena
emirates | 20. 01. 2009 | 03:32:20
nej dj na světe
achayo | 24. 08. 2007 | 11:36:17
Lucca & Michal Pavlíček

Pan Pavliček dost překvapil, když rozjel projekt s Luccou, ale kdyz jsem to slyšel poprve, byl jsem z toho dost rozpačitý. Nádá se to moc srovnávat s mixy, kdyz do podkladu nějaké kytarové hitovky někdo namíchá beaty, on si jen stoupne (když je vedro, tak si sedne:-)) a jede takové dlouhé kňourající sólo. Mám ho vážně rád (a i jeho sola v jeho pisničkach, kde nejsou prvoplanove) a považuji ho nejen za hlavní motor legendárního Výběru,ale i za jednoho z nejlepších bigbeat kytaristů evropy, ale tohle jejich spojení nemůžu rozhodně označit za nezapomenutelné...Jinak se desně těším a venku je krásně, bude to skvělej večírek, muhehe:-)
jan | 22. 08. 2007 | 01:02:46
nasty

machac byl vzdycky spis o poradne kalbe nez o hudbe.. ono to defacto s ofiko festivalem moc spolecneho nema. Cox urcite nebude hrat house :-) a lucca s pavlickem je livko gramce + kytara, ale tak cca na 20 minut, pak bude lucca hrat sama.
Nasty Schranzer | 22. 08. 2007 | 12:50:21
JAk na mácháči ?

Pročítám co jde a všude čtu něco o mácháči a house....bude tam teda vůbec nějaký pořádný techno...a co vůbec bude hrát Carl ....svoje techýnko jako tehdá v Roudnici nad Labem....a co Lucca má tam ssebou nějakýho toho Pavlíčka....ten je prej schopnej hrát i na kytaru....tak to by mě snad zabilo ? Tak jak to bude...je Mácháč i pro technaře...nebo je to je pro housáky a tech-housáky ?
David Valmont | 21. 08. 2007 | 08:14:51
peknej clanek Jervine

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |