FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na SázavaFestu jsme vydali 22.000 pásek

Na SázavaFestu jsme vydali 22.000 pásek
06. 08. 2007   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (41)
Ředitel Sázavafestu Pavel Kloupar se vrátil po 14 dnech z Kácova a než si stihl vybalit, nechal se ode mě přemluvit ke krátkému rozhovoru u piva a vy tak máte možnost přečíst si momentálně jediný pofestivalový rozhovor s ním, který není nejdelší, ale já mu za něj moc děkuji.
Jak jsi ty sám spokojený s letošním festivalem?
Z pěti variant vyšla ta nejoptimističtější, takže spokojenost maximální.

Kolik přibližně navštívilo festival během těch několika dní lidí?
15 tisíc návštěvníků a 22 tisíc vydaných pásek – což jsou navíc interpreti, produkce a podobně.

Velká část návštěvníků si stěžovala na nedostatek pitné vody, sprch a záchodků, máte v plánu pro příští rok zvýšit jejich počty?
Nemyslím si, že by to byla velká část, máme víceméně pozitivní ohlasy. Co se týče vody, v Kácově není vodovod, pouze studny.

Neuvažuješ o změně oficiálního piva festivalu, kterou vyžaduje hlas lidu?
Pokud ho hlas lidu zaplatí, nemám s tím problém, jedná se o částku nad půl milionu.

Co bys rád oproti letošnímu roku v Kácově změnil či vylepšil?
Čas na toto hodnocení nastane v září a říjnu letošního roku.

Byl ses během těch několika dní taky alespoň trochu bavit, nebo si jen pracoval a hlídal, aby vše klapalo podle plánu?
Hlídat se musí  Samozřejmě jsem ale některé své miláčky viděl (Skye, Kosheen, Bárta, Wievegh a mnoho dalších.

Kolik se vybralo na kácovský zámek? Setkala se tahle záchranná akce se zájmem návštěvníků?
Zájem opravdu byl, vybralo se přes 40 tisíc korun (bylo to 39 tis, tak jsem přihodil dva tisíce, aby to vypadalo lépe :-)

Jak vám vyhovoval nový areál?
Perfektní.

Příští rok bude Sázavafest opět v Kácově?
Samozřejmě.

Byly v souvislosti s letošním ročníkem nějaké nepříjemnosti nebo problémy?
Nebyly, protože nepršelo :-)

Myslíš si jako pořadatel, že je možné nějak chránit návštěvníky před vykrádáním stanů?
Jak? Nelze zjistit, zda ten či onen leze do správného stanu.

S čím si naopak nejvíc spokojený?
Že vyšlo počasí.



Závěrečná zpráva k festivalu SázavaFest

Letošní O2 Sázavafest se dočkal nebývalé přízně návštěvníků a nakonec i počasí. Na festivalu se vystřídalo 22 tisíc lidí, tedy včetně hostů, partnerů, novinářů a interpretů. Nový areál v Kácově prokázal schopnost kapacitně pojmout rekordní počet posluchačů bez problémů. Během festivalu došlo k několika zraněním, konkrétně v 739 případech, ale všechna se nakonec obešla bez zásahu Rychlé záchranné služby.

Úspěch slavil i zámek na Náměstí Kněžny Toskánské v Kácově. Do kasičky, jejíž výtěžek je určen na rekonstrukci této architektonické památky, kolemjdoucí nastřádali více než 40 tisíc korun. „Jsme rádi, že se festival v Kácově uskutečnil a že vše proběhlo bez vážnějších problémů. Již teď se těšíme na další ročník,“ dodal starosta Kácova Jaroslav Buchal.

Hvězdy O2 Sázavafestu, Skye i Kosheen si diváky získaly téměř okamžitě a jejich vystoupení byla odměněna bujarým skandováním. Skye nevynechala avizovaný cover Feel Good Inc. nebo singl Love Show. Přišlo i na hity Morcheeby, jež zpívala celá aréna před O2 main stage. Kosheen samozřejmě nevynechali radiové hity Catch nebo Hide U a publikum roztančili na pokraj fyzických možností. I trojkoalice Dana Bárty & Illustratosphere, J.A.R. a Monkey Business se svou unikátní jam session nezklamala. Diváci tak byli svědky doslova celovečerního koncertu plného napětí a překvapení. Roman Holý vyjádřil sice před vystoupením obavy, že „Udržet na scéně patnáct lidí jamovat, je trochu něco jiného, než když to rozjedou tři jazzmani v klubu.“ Kdo však jam viděl, musí potvrdit, že šlo o neopakovatelný zážitek.

Užívali si nejen milovníci muziky, ale i her a soutěží. Jen v extra zóně Bubble, kterou pro návštěvníky festivalu připravil titulární partner festivalu společnost Telefónica O2, se rozdalo neuvěřitelných 5000 dárků. Vyhrát bylo možné tašky, křesílka, žabky, sluneční brýle, houpací sítě, termosky a především vstup na večerní VIP O2 Party, která začínala v zóně Bubble vždy ve 22 hodin. Asi největší úspěch slavil páteční The Reggea Sound, při němž vystoupila formace Peeni Walli Sound System a Cocoman, v sobotu pak všech 200 návštěvníků party roztančila partička The Penguins.

Celý tým O2 Sázavafestu se těší nashledanou už začátkem listopadu, kdy se v pražském klubu Abaton uskuteční dvoudenní podzimní O2 Sázavafest.

 
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Čtvrtek 2. 8. 2007 až Neděle 5. 8. 2007
online předprodej 600 Kč
Vystupují:
Kosheen, Skye, J.A.R., Southpaw, PSH, Supercrooo, Xavier Baumaxa, Pio Squaw, La4, Věc, Anima Sound Systém, Skye, Tata Bojs, Vladimir Mišík & Blue Effect, Moimir Papalescu & The Nihilists, Sunshine, Švihadlo, The Prostitutes, Skyline, Vypsaná Fixa
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Martin.SF | 09. 08. 2007 | 01:21:57
Ahoj, zdravim Vas y madarskeho Szigetu. Chci rici toliko, vim ze pres celkovy uspech se na Sazavafestu objevily i veci, ktere se ne zcela povedly. Pokud chcete stejne jako ja,aby pristi Sazavafest byl zase o kus lepsi nez ten letosni, poslete mi, prosim, namety na Martin.Sazavafest@seznam.cz
Na zaver chci rici, ze problemy se najdou vzdycky a je v nasem zajmu,problemova mista do budoucna vykryt. Jen pro zajimavost uvadim, ze i na megafestivalu Sziget se vcera objevily veci, nad kterymi byste kroutili hlavou. Vcera vecer vypadla elektrina na polovine stage a proste se nehralo. Napr. Salif Keita / ikona world music / hrajici primo v case proti Manu Chao! proste nehral, kdyz zacal s pulhodinovym zpozdenim zacal hrat, vypadla v prvni pisnicce ynovu elektina. Nad deseti TOI u hlavni areny pro osmdesat tisic lidi,byste asi taky nejasali. O tunach prachu z nekropenych cest by vam moje plice mohli lecos vypravet, tedy spis vykaslat. Syiget je samozrejme mnohem vetsi mejdan, nechci nic bagatelizovat, proste chyby se u akci podobneho vetsiho rozmeru objevi vzdy. Na nas je jen vse spravne vyhodnotit a pripravit pro Vas pristi rocnik na vyssi urovni. Diky za pozitivni i negativni reakce. Pokud vam nejde jen o prvoplanove nadavani, poslete namety a pripominky na muj mail. Diky Martin, nejproduktivnejsi produkcni O2 Sazavafest
marthaa | 09. 08. 2007 | 10:37:04
ten festak byl v poho! a ty negativni ohlasy kolem vody mi prijdou smesny. myslela bych, ze tam lidi jedou kvuli muzice a 4 dni vydrzi v bojovych podminkach... kritizovat umi kazdej. ja radsi chvalim, takze chvalim sazavafest
kokon | 08. 08. 2007 | 06:14:06
hele, vsechno je jen byznys... pekne klouparovi a spol sypejte prachy! za 900 bych videl daleko lepsi show.. a to, ze lidi z ameby prelepujou plakaty s oznamkou SAZAVAFEST ZRUSENO ... to je nesmysl... sama ameba, pokud dobre vim, organizatorum sazavy ze zacatku pomahala ... rock for people byl za ty prachy daleko daleko lepsi... nazdar
petr | 08. 08. 2007 | 05:18:55
tak ještě jednou a opravdu naposled

nijak nezpochybňuju, že pan Kloupar dělá festival sedmý rok a že to asi musí umět. Když jsem si četl vyjádření jeho kolegy Martina, říkal jsem si - fajn, něco nevyšlo, příští rok se to zlepší. Nemám nic proti tomu, ať na festivalu vydělají co nejvíc, třeba ty peníze příští rok vrazí do úpravy areálu. Ale když slíbí - Stanové městečko je umístěno v areálu kynologického klubu a přilehlých pozemcích, takže přímo navazuje na festivalové parkoviště, celý objekt bude oplocen, osvětlen a hlídán. Ve stanovém městečku bude kompletní občerstvovací servis, hygienické centrum obsahující mobilní WC a sprchy. - Parkoviště bude osvětlené, oplocené a po celou dobu konání festivalu hlídané. - Na festivalu bude k dispozici dostatečný počet mobilních WC, které budou rovnoměrně rozloženy po celém areálu festivalu včetně stanového městečka. V areálu festivalu budou k dispozici umývárny, koryta s pitnou vodu a ve stanovém městečku mobilní sprchy (zdroj těchto informací jsou www stránky festivalu, můžete si to tam najít), tak očekávám, že to taky bude - jistě, můžeme diskutovat o počtu a rozmístění, ale to, že v celém festivalovém areálu nebyl jediný zdroj vody, natož pitné, že areál stanového městečka oplocený nebyl a hlídaný už teprve ne - o tom diskutovat nemusíme. Dokážu pochopit, že tolik lidí nečekali a že se jich ubytovalo víc. Ale pokud se k tomu někdo staví tak, že ohlasy jsou víceméně pozitivní, pak mě to vytáčí. Přitom stačilo napsat - ano byly nedostatky, příští rok je odstraníme.
PS: A to, že já mám štěstí, jsem zdravej, můžu se koupat v řece atd. neznamená, že jsou na tom stejně i ostatní.
piko | 08. 08. 2007 | 12:38:33
sorry, má tam být 50 Kč a pak 120 Kč
piko to If | 08. 08. 2007 | 12:37:35
Jako nevím co máš proti Rock for people, ale já tam letos byla a myslím si že to tam bylo o dost lepší! A navíc nevim, proč tu píšeš, že organizátoři na rock for people na fesťáku chcou jenom vydělat?! A myslíš si že tihle jako ne??? HAHAHA! JO jen tak pro informaci, na RfP stálo stanový městečko Kč a byla tam voda i sprachy naprosto v pohodě, na Sázavě stálo stanový městečko Kč a nebylo tam nic funkčního!
Tak a teď počítej, kdo na tom asi teda víc vydělal co?!
Alča | 08. 08. 2007 | 11:39:57
Potlesk pro Lejlu, naprosto souhlasim, to je slovo na zaver, kazdy musi uznat ze mas pravdu! :)
Alča | 08. 08. 2007 | 11:35:09
Je fajn upozornovat na nedostatky, ale tomuhle uz nerikam upozornovani! Pan Kloupar uz porada sedmy rocnik, takze rict o nem ze neumi poradat festivaly je trochu drzost. Kdyby to nezvladal, skoncil by u prvniho rocniku. Asi bylo hodne narocny najit nove misto, ktere hledat musel a nemel na vyber, predpokladam ze vybral to nejlepsi co mohl, tak budte za to radi. Navic nejsem asi sama kdo si mysli, ze se celkove festival velice vyvedl, poradatele mohou byt spokojeni pravem, tak jim tu prece nebudeme nadavat ne? Security to byl kus od kusu, byli zmateni, to ano, ale jsou to proste taky jen lidi holt a myslim, ze takove problemy jsou bezne i jinde. Mne nic tak hroznyho neudelali, abych si na ne stezovala, ze jeden rikal, ze do arealu muzeme pred 11, dalsi ze ne, mi bylo proste fuk, jen jsem se tomu zasmala. Taky mam pocit, ze sprchy nejsou povinnost spis "nadstandart" a tech 120 KC v mestecku se urcite neplatilo za ne, ale proste za flek, jak uz to v kempech chodi. zadna prevratna suma to neni. Delate tu z komaru velbloudy misto abyste vzpominali na to pekny.
Lejla | 08. 08. 2007 | 10:27:52
No paráda!!!!

Hele lidi, myslím, že to co je psaný nahoře, mám na mysli ten rozhovor s ředitelem festivalu .... já beru to co pan Kloupar napsal...myslím, že o nedostatcích ví, určitě to řešit budou...nedělají fesťák poprvé. nejdřív musí všechno co nebylo úplně ok dát dohromady, sednout si nad tím a pak to zhodnotit. To že napsal, že je spokojen myslel asi tak, že celkově se to povedlo. Vždyť všechny kapely přijely, všichni odehráli co měli, nikdo se nezranil, svítilo sluníčko, areál to přežil, město taky, lidi se usmívali, bylo co pít, co jíst, prostě až na tu vodu to klaplo a on MUSÍ být spokojený,...když se povede akce takhle je to super...tak přece nebude remcat, že to bylo blbý a že spokojenej není...neprodělal, vyšlo mu to...tak co???? No ne????
hele zkusme se jet podívat za rok, jestli vychytaj drobný chybičky a pak je kritizujme, jsou poprvý v novým prostředí, dejme jim šanci. Přestěhovat se jinam znamená vlastně začít znovu...a to není sranda.
Verča | 08. 08. 2007 | 09:23:19
To Lejla

Když o tom tak přemýšlím, tak máš pravdu...četla jsem i ostatní diskuze a nechala jsem se tim asi až moc pohltit....můj první dojem když jsem odjížděla z fesťáku byl super....žážitek.....kapely jsem si moc užila a atmosféra byla skvělá....užila jsem si to!!!! jako asi všichni ostatní...Počasí super, muzika.....co víc si přát....to ostatní je jen malá část toho jaký mám z toho pocit...Vyzkoušela jsem si horolezeckou stěnu, která byla fakt úžasná...rozhodně nelituju že jsem tam jela!!!
Ziki | 08. 08. 2007 | 09:15:33
To Lejla

Díky. Jasně že to není jednoduchý...s vodou je to težký vždycky. Když máte u areálu řeku a máte kam vlítnout, tak to beru, rozumím tomu, že se voda neřeší, proč taky...???????? . Horší je, když jste na letišti (Rock for People,) a voda široko daleko není, tak je jasný, že to prostě zajistit musíte...už ti to dochází ty hlavo? (Veronika)
Verča | 08. 08. 2007 | 09:15:17
To Ziki

prosim tě....co se rozčiluješ??? na tvoje urážky tu není nikdo zvědavý....každý má svůj rozdílný názor....jako je to určitě těžký tohle organizovat....ale když ten frajer nahoře napíše že je stím spokojenej tak mě to pěkně vytočilo....kdyby aspoň přiznal ty nedostatky...ale on prostě ignorantsky napíše tyhle plky....!!!! dokonce když si i lidi ve stanovým městečku stěžovali tak sekurity jen pokrčily rameny....že to není jejich problém...místo toho aby věci řešili...prostě organizace nahovno....To že je fesťák jinde a vše se takhle zařídilo je úctyhodny....ale nedostačující....proto by se vedení mělo zamyslet nad tím co tu lidi píšou aby se z těchto názorů poučili....ne???
Lejla | 08. 08. 2007 | 09:13:29
bylo to fajn:-)

fakt se bavim! Verča je je vážně mimo mísu, souhlasím s If, taky se Zikim. Jste nemožný. Nchtěli by jste třeba aby vám tam organizátoři navezli šampáňo, pohodlnný postele a černochy co vás budou ovívat? byli jste na festivalu, venku v přírodě, tak se proberte!!!! Nehledě na to, že vás nikdo nenutí aby jste tam jezdili. Loni to v tomhle ohledu (sprchy...voda..)bylo v podstatě stejný....a stížnosti nebyly, tak co to sem cpete teď? (sice do toho nevidím, ale asi to nebude prdel sehnat vodu a zajistit komfort, protože všechno ostatní fungovalo, nevěřím, že by se na to organizátoři vyflákli a zbytek měli vymakanej do puntíku...prostě cejtím, že to není tak jednoduchý ...nevim) Bavte se radši o tom, jestli byla dobrá muzika...protože o tom fesťák je...vody bylo dost všude kolem v řece. Mně se to líbilo, zatím jelepší zážitek z festivalu u nás.
Ziki | 08. 08. 2007 | 09:08:10
ještě dodatek...pro Verču

...z tvý reakce mám pocit, jako bys dělala minimálně fesťák pro dvacet tisíc lidí a měla maximální zkušenosti....radši se do diskuze nezapojuj...nemáš páru co za tím všechno je...blbě kecat umíš...to je teda fakt...
Ziki | 08. 08. 2007 | 09:06:06
To Verča

hele ty chytrá horákyně...můžu vědět co děláš? myslím zaměstnání...protože mě ty tvý kecy fakt zvedaj ze židle. napsat o někom, že neumí dělat festival...to je fakt vrchol. jak si tohle můžeš dovolit? Jasně diskutujeme...ale ty seš tak nemožná, že bych tě rád poznal...vážně....Souhlasím s If, protože se v prostředí kolem muziky pohybuju, vím moc dobře, co to obnáší a panu Klouparovi fakt smekám...letošní Sázava se jim neuvěřitelně povedla. Přestěhovat se jinam, zmáknout všechny provozní věci, poprat se s problémy...zvládli to skvěle. Co bys chtěla, aby ti ještě utírali zadnici, ne?
Verča | 08. 08. 2007 | 08:54:28
Když na to někdo nemá organizovat takovou akci tak ať to NEDĚLÁ !!!!! Každý má nárok na vodu a ta se prostě nějak nedostavila...když pořádáš právě takovou velkou akci tak je to kord důležitý!!!rejpat umí každej ale tady se píšou jen názory!!!! tak to ostatním neberte!!!!
Verča | 08. 08. 2007 | 08:49:36
Souhlasím s Petrem...To co jsem tu psala už na začátku bych nepsala, kdyby mě tady ten pán co tu píše nahoře tak nenamích....Taky jsem nebyla vykradená, koupala jsem se jednou...v podstatě mi nic nevadilo...dalo se to přežít, ale když čtu takový plky co tu píše pan Kloupar..Tak mě to celkem dost vytočilo...a vy ho tu ještě omlouváte!!! že jsme citlivky....to fakt nechápu!!!
Fest byl jinak super a žážitek s kapelama.....a ta atmosféra....ale skupiny a sociálky to jsou prostě odlišné věci na který má každý svůj názor....Takže mě opravdu tady dokážou nasrat lidi tím že tu akorát kritizují lidi, kteří na ty nedostatky poukazují aby se z nich vedení poučilo....je taky rozdíl když tam byl někdo jen na jednu noc a rozdíl na včechny dny.....to se na to pak člověk kouká jinak!!!!
If | 08. 08. 2007 | 08:32:03
REJPAT UMÍ KAŽDEJ!!!!!

Vážení rejpalové!
Taky jsem byla na Sázavafestu. A po tom, co jsem si tady přečetla diskuzi, musím reagovat.
Je strašně jednoduchý rejpat, navážet se do někoho, vyčítat a remcat...jenže dokáže si někdo z vás negativců představit, co taková příprava fesťáku obnáší? Celoroční nervy, domlouvání, shánění, zařizování??? A to všechno pro VÁS!!!!!!
Areál v Kácově je naprosto luxusní místo pro festival. Organizátoři si nemohli vybrat líp. To že je tam problém s vodovodem bych zase až tak neřešila. Kdo jezdí na fesťáky, tak neočekává luxusní apartmány se sprchou, ale uvědomuje si, že se spí pod stanem, a že to je svým způsobem dobrodrůžo. Jestli se dva nebo třy dny nemejete...a co? To k tomu patří. Jestli to někomu vadí, tak má jezdit ne na fesťáky, ale do KONTÍKU.
Muzika byla vybírána s naprostým citem, jednotlivý stage se navzájem nerušily, všechno mělo svý místo...nikde jsem nezažila fronty, žádný tlačení lidí se v davu...krásná příroda, řeka Sázava a nezapomenutelný pivovar:-) To, že člověk nachodí pár kiláků? To je jen plus. Po cestě jsem si dala pivko, prošla stánky a vypotila bramboráky, kterýma jsem se ládovala celou dobu.
Sázavafest se naprosto v klidu může srovnat s evropskou špičkou . Tam taky nabízí hiodně muziky na velký ploše, nachodíte taky spoustu kiláků a nikdo si nestěžuje, proč se tlačit na malým prostoru, dejchat je skvělý!!!! . Pořád chcete víc muziky a víc možností a víc všeho....teď jste to dostali a pořád máte plnou hubu keců. Fakt nechápu.
Byli jste někdy na Pohodě na Slovensku? Nebo na Shigetu v Maďarsku? Velký fesťáky, na obrovský ploše, ....Sázavafest prostě patří mezi špičku, o tom není pochyb. jsou rok od roku lepší a za to jim patří velý dík. Je vidět, že fesťák dělaj pro lidi a s láskou...ne jako Rock for People, kteří jen ždímou prachy a vy se tam necítíte dvakrát dobře....tak jak tomu bylo letos...mizerná atmosféra, divný lidi...špatnej zvuk...hudební výběr nic moc....
To, že se na fesťácích krade je fakt, jenže za to organizátoři nemůžou. Kradou zase jen LIDI a to je problém obecně. Ohlídat to není možný a nezbývá nic jinýho než s touhle věcí počítat...Bohužel...:-(
Když to shrnuu. Byl to nejvydařenější českej fesťák letošního roku a to jsem je prolezla všechny - ještě mě čeká Trutnov...ale tam nic moc nečekám, je to každej rok stejný a už mě to moc neba.
Děkuju za bezvadnou atmosféru, za super přírodu, za vlak co několikrát denně projížděl kolem, za vynikající kácovský pivko, za Skye i Kosheen, za Mekyho Žbirku....za lezeckou stěnu, za brod na řece:-) za milej přístup a perfektní čisto v areálu. A že jsem se tři dny nemyla - teda byla jsem si zaplavat v řece:-))) brrrr....sprchy jsou to posledníco bych řešila.... fakt.
Díky, díky, díky! Příští rok mě zase čekejte, protože nechat si ujít nejlepší festival v Čechách vážně nehodlám.
Pane řediteli jste mimořádně dobrý!!!!!!
P.S.: Petře jste fakt trouba.
Andrea | 08. 08. 2007 | 08:09:11
Zda se mi teda divny ze si stezujes, kdyz zrovna tys mel stesti, nevykradli te, k zachodkum si mel blizko a koupal ses v rece. To mohli udelat vsichni, je dost velka myslim :)
petr | 08. 08. 2007 | 07:52:44
to andrea

Nevím, jestli netrpíš funkční negramotností - otázka se týkala pitné vody, sprch a záchodů. Pozitivní ohlasy se týkají muziky - z té jsem taky nadšený. Ale najdeš pozitivní ohlasy na hygienu, vodu a ostrahu? Možná pár čuňat, co jsou šťastný, že se 4 dny nemyjou. Já jsem měl štěstí, k záchodům jsem měl relativně blízko a naštěstí je moc nepotřeboval, okoupal jsem se párkrát v Sázavě, nevykradli mě, v Chill-out zóně jsem objevil výbornou bezinkovou šťávu. Ale jiní takový štěstí neměli a reagovat na jejich stížnosti tím, že vlastně bylo všechno OK je arogance nejvyššího stupně. A navíc ta úžasně odborná odpověď - není vodovod, pouze studny - ten chlapec musí mít ale IQ.
Ale možná jsem trouba já a opravdu si v diskuzi 95% lidí pochvaluje dostatek pitné vody v areálu, dostupnost záchodů ve stanovém městečku, možnost umýt si po použití WC ruce, dostatek sprch a ostrahu, která zabránila krádežím. V tom případě se omlouvám, asi trpím negramotností já.
Andrea | 08. 08. 2007 | 02:48:46
Na ofic. stránkach je 95% pozitivních ohlasu, nevim petre z ceho soudis to co pises.
Click Joe | 08. 08. 2007 | 12:41:51
tak tam nemate jezdit ne? vubec nechapu, v cem vam prijde super festival s kosheen a skye coby headlinery a ceskym supportem, ktery ma taky hodne malo spolecneho s necim, co by bylo nejak extra.. proste dalsi cesky festival, co bude tocit ta sama jmena, dokud nepadnou nebo je nezakazou :-/
petr | 07. 08. 2007 | 10:15:21
celkem hustý

až doteď jsem byl spokojenej a nedostatky omlouval nezkušeností, ale tenhle arogantní buran mě nadzvedl - z čeho ten hňup vyhleděl "víceméně pozitivní ohlasy" (to znamená více nebo méně?)? Už si přečetl pokec na oficiálních stránkách? Aspoň že ten Martin.sázavafest není takovej ubožák a hodlá se z nedostatků poučit. Slibovat něco lidem (a nechat je za to zaplatit) - vodu, osvětlení, hlídání - a pak to nesplnit, je obyčejnej PODVOD. A nechat je v areálu bez vody je ZLODĚJINA.
Joe | 07. 08. 2007 | 10:11:32
Spokojenej

Tam ten magůrek pořadatel asi vůbec nebyl.A s tim pivem běž do hajzlu "rádoby byznysmene"
Hlava | 07. 08. 2007 | 09:29:36
Sprcha

Na glastu sme byli 6 dni a sprchu sme fakt nepotrebovali, nepocitam-li vydatne deste. Staci navlhcene kapesnicky a jednou denne vycistit zuby.
martyx | 07. 08. 2007 | 08:56:11
Lidi

Je mi jasný že se to spoustě lidem nelíbilo anebo líbilo s výhradama. Kouám že vojna a přežití Vám nic neříká, myslím si že člověk vzdrží víc než jen týden bez koupele, je to sice hnus ale jsou fakt mnohem horší věci než tyhle, chtěl bych Vás vidět kdyby zapršelo. těšim se na příští rok a doufám že vyjde počasí stejně jako letos
Adéla | 07. 08. 2007 | 08:30:13
Aby z toho nebyla bitka jak na CZtekku :)
Hlava | 07. 08. 2007 | 08:21:14
Policie CR

Na to se staci domluvit s Policii CR, urcite se radi zapoji x potirani kriminalni cinnosti a jeste se radi poperou s ucastniky festivalu....hihi
Adéla | 07. 08. 2007 | 07:46:29
Na takovym festivalu na to asi mají finance ale.
Hlava | 07. 08. 2007 | 07:39:19
Glasto07

co se tyce stanu tak mala zkusenost ze zahranici. na letosnim glastonbury poradatele ve spolupraci s britskou policii nastrazili na lapky specialni stany. pri otevreni a vniknuti do stanu vyfotila kamera zlodeje a jeho portret byl automaticky poslan do centraly festivalove policie a ihned rozeslan hlidkujicim policistum a vrtulniku. podle festivalovych novin se system celkem osvedcl, meli stejny pocet vykradenych stanu (asi 150??) jako v roce 2005 pricemz tento rok prislo o cca 60000 lidi vice.
Adéla | 07. 08. 2007 | 07:23:12
Proč vám tam vadil vlak? Pro lidi kteří vlakem přijeli bylo idealni ze ho maji blizko a snad jsme dospelí a nenechame se prejet ne?
Blair Witch | 07. 08. 2007 | 07:19:56
Problem nebyl jen se sprchama. Pro me byl hlavni problem pristup k arealu. Ja na festivalu vystupoval a ctvrtek vecer byla organizace velmi amaterska. Abych se dostal do arealu, musel jsem pres most siroky jen na jedno auto. Kdyz pak jela auta z arealu pryc a nebylo jich zrovna malo, bylo skoro nemozne jet na druhou stranu. Pristupova cesta pro ucinkujici byla tak spatna, ze jsem tam malem nechal vyfuk. Oznaceni cest a parkingu tam sice bylo, ale v noci je nebylo vubec videt. Akreditaci jsem ani nenasel. Na konec jsem musel parkovat 15 minut od podia, kde jsem vystupoval a zbytek cesty jit s tezkou taskou pesky. Byl jsem tam i druhy den (patek) - to uz nas nepustili ani na parkoviste pro ucinkujici ale na VIP parking. Jenze ten byl ve stejnem miste jako parking pro navstevniky - to znamena, ze se muselo cekat ve fronte aut se vsemi navstevniky a clovek s kterym jsem tam byl, malem nestihl svoje vystoupeni.
O tom, ze z parkingu nebo z kempu do arealu se muselo chodit pres koleje ani nemluve. Sorry, ale tenhle areal opravdu neni vhodny na takovou akci. Tohle neni jenom kritika - vystoupal jsem uz na mnoho festivalech a mel jsem tedy moznost srovnavat. Malokdy funguje vsechno na stopro (i kdyz je to dosazitelny), ale at si potom ten promoter, alespon uvedomi nedostatky.
piko | 07. 08. 2007 | 06:47:53
Kecy kecy kecy

Myslím že by se měl pan Kloupar zamyslet, protože jestli napíše, že je s festem maximálně spokojenej, tak si ani nedokážu představit, jak by to tam vypadalo, kdyby byl spokojenej třeba jen polovičně! To by tam třeba vůbec nebyla voda ani záchody co!?! Ano, já beru že na fesťáky se jezdí především kvůli hudbě, ale to jaká byla ve stanovým městečku hygiena, to se fakt přehlížet nedá! No jo no, to se to někomu kecá, myslím si že kdyby jenom viděl ty sprchy 3. den že by taky mluvil jinak!
Areál mi taky nepřišel zrovna nejlepší, zbytečně roztahaný, špatný terén,...OK, kapely byly dobrý, ale když jsem chtěla nějakou vidět od začátku, musela sem si vyjít tak o hoďku napřed!
Jo možná si řeknete že jenom kritizuju, ale já byla letos už na 5-ti fesťácích, takže mám s čím srovnávat a takový podmínky sem teda ještě nezažila! A myslím si, že by se pořadatelé měli docela zamyslet, když jim tu polovina lidí píše podobný věci jak já a ne všude tvrdit jak byl fest vydařenej a podobně!!!!!!
kačka | 07. 08. 2007 | 05:52:17
Sprchy a korýtka pro mytí se prostě nepovedly je to sice jediný ale je to spatný, lidi co tohle zarizujou nejsou nováčci už maj zkusenosti jak zajistit tyhle veci pro 20 tisíc lidí a když je na stránkách festu napsáno ze bude sociální zázemí tak pak jde i o princip ze si reknete ok tak to tam nejako zvladnu celejch pet dni a pak si cisti zuby aquilloz:-) jako prezít se to dá ale jde o princip. A fakt nesnášim řeči o "českym národu" tohle škatulkování 10milionu lidí do jednoho pytle je na prd. Jinak byl fest super vse se povedlo ale sami organizatori chteli slyset co se nam nelibilo at to muzou priste vylepsit ...
krysicka | 07. 08. 2007 | 05:29:26
To mi připomíná mojí mámu, za pětku ve škole jsem dostala na prdel a jednicka byla samozrejmost, za tu mi nerekla ani ň :)))
muhehe | 07. 08. 2007 | 04:56:44
jj

clovek se fakt nezavdeci,ze jo.. Pokud byly sprchy tak sileny, nemuseli jste do nich chodit -nikdo Vas snad nenutil,ne? Reka Vam byla malo? Hmm,zkuste se teda priste ubytovat v hotelu a ne v kempu!;-) Ze zkusenosti vim, ze se chyby snazili organizatori odstranovat -samozrejme prednost mely akutnejsi a pro chod festivalu dulezitejsi veci ("problemy" s kapelama apod.) TAKZE misto remcani nad vecma, ktery nesly na sto procent byste mohli ocenit veci, ktery sly -nebo ne??;-) Btw ale takovej je uz hold ceskej narod -joo,neco funguje a je fajn, to je klasika, o tom se nemluvi, ale jakmile neco nefunguje podle predstav,tak se o tom mele porad dokola a vykrikuje se to do sveta, ze...
Adéla | 07. 08. 2007 | 04:47:09
Já si tam přivezla několik lahvi dobrych vod a stacilo mi to k piti, cisteni zubu, myti rukou a i když mi koupel v nedeli udelala fakt dobre, prezila jsem ty tri dny bez vody naprosto s klidem. Komu to vadilo a neumí fungovat pod stanem ve narocnejsich podminkach, mohl si preci sjednat ubytovani, na strankach sazavafest.cz bylo vypsano spousta penzionu apod.
andy | 07. 08. 2007 | 04:44:59
at žije kritika

lidi, vy si neumíte než stěžovat....nedostatky to mělo. to ví každý...ale až si zkusíte pořádat akci pro 20 000 lidí, včetně ubytka & sociálky, tak potom začněte kokotovat tohle...& pokud jste se přijeli do kácova vysprchovat, maj tam řeku, pokud se nemýlím ;)) pokud, jedu na fest, mám s sebou kartáček na zuby, spacák & čistý ponožky, protože vim, že tam jedu za hudbou...až budu chtít all inclusive týden, nepojedu na fest. těšim se za rok. čau :))
ezop | 07. 08. 2007 | 04:04:52
Je to možný?

V Kácově není vodovod jen studny tak na fesťáku prostě nebude voda? To snad ani nemohl vypustit z úst.
Verča | 07. 08. 2007 | 03:59:30
To snad NE ????????????

Nevím jestli pan Kloupar zaregistroval, že první den večer pršelo. To jen pro začátek s tím počasím. Také nevím jestli se byl podívat do sprch, protože to bylo opravdu nechutné. Člověk by se bál, že tam na něj něco z toho ucpanýho koryta a sprch vyskočí. Opravdu humus. Na dvě stanová městečka tak málo sprch - nestačí..Voda ledová jako na Sibiři a fronta na 2hodiny..Opravdu se mi zdá, že tam pan ředitel nebyl...Takový podmínky!!!! záchody na začátku stanovýho městečka, který je dlouhý skoro 1km to abych vycházela s předstihem 20minut, abych to vůbec stihla.. Toto místo se mi zdálo úplně nevyhovující a špatně zorganizované na stanování..Nehledně na vzádlenosti mezi stagemi. To se nedalo stíhat!! když jsme chtěli na jednu kapelu na O2 a pak hned na Radio 1, tak abysme odcházeli od kapeli s předstihem...Chtělo by to ještě vychytat hodně nedostatků....Zdá se mi tento rozhovor s panem Klouparem velmi nepřehledný a lživý!!!!!!A aby to nebyla jen kritika, tak musim říct že kapely byli moc super a nějaký mě i překvapily...
Blair Witch | 07. 08. 2007 | 01:46:04
Perfektni areal???

Ze novy areal v Kacove byl perfektni? Ehm... pan promoter byl nekde jinde nez my? Horsi misto na festival jsem v zivote nevidel - strasny pristup, spatny povrch a jak pan promoter sam rika, v Kacove neni ani vodovod. Perfetni teda vypada ponekud jinak!

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |