FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Pavel Kloupar: Letos máme 5 základních scén

Pavel Kloupar: Letos máme 5 základních scén
23. 07. 2007   |   Autor: krysicka   |   Komentáře (5)
Pokračujeme v sérií rozhovorů s pořadateli festivalů a tentokrát jsme si vzali na mušku promotéra Pavla Kloupara, který stojí za festivalem Sázava Fest. Jaká je historie festivalu a jak to bude vypadat letos a další zajímavé odpovědi se dočtete v tomto rozhovoru.
Než začneme o hlavním tématu našeho rozhovoru, který je Sázavafest, zajímá mě kdy vznikla agentura In Promotion, kolik sdružuje lidí a čím vším se zabývá.
Zárodky agentury vznikly v roce 2000 jako podnikání fyzické osoby, které se postupně přirozeným vývojem posunulo až do podoby s.r.o. s tím, že každá činnost má svého specialistu, tím myslím například techniku, produkci, grafiku, promotion, web, partneři a podobně. Základní team je 8 lidí, který se samozřejmě ve vypjatých situacích zvedá až do trojciferného čísla.

V popisu práce máte také booking, koho bookujete a jak se pod vaši agenturu dostali?
Toto byla opět dost spontánní záležitost, kamarádské vztahy s muzikanty přerostly v chuť napomoci jim někam se posunout ale tady jsme opravdu na začátku, kapelky jsou to kvalitní ale málo známé… nejdále jsou džezem načichlí Madfinger, naděje vkládám i v ostatní: Veronika Padilla je písničkářka se švédskými kořeny, Panama a Living Room atakují současnou britskou kytarovou scénu, kluci z Far Crap zase hrají na kytary spíše Redhotovsky a Sly Rabbits mají za sebou roli předskokana na turné Monkey Business. Nejvýraznější osobností je však Honza Ponocný, (zakladatel Cirkusu Praha, kytarista např. Anny K, nyní Mekyho Žbirky) který se ukrývá pod projektem Cirkus Ponorka, což je one man show s průřezem celé jeho tvorby.

Letošní ročník Sázavafestu je už sedmý, mě by však zajímalo jaký byl ten první. Kdo na něm vystoupil, pro kolik byl lidí, jaká byla v té době cena vstupného?
Konal se v Týnci nad Sázavou a kolik lidí přijde se vůbec nedalo odhadovat, nakonec jsme ho smrskli na jednodenní akci a krásná zahrada místního kulturáku byla naplněna po okraj, přišlo asi 1.800 lidí. O zábavu se postarali tehdy čerstvě narození Monkey Business dále Tata Bojs a slovenští Polemic, prostě svou tvář festival udržuje po celou dobu trvání.

Jaký byl rekordní počet návštěvníků za těch sedm let? Víme, že teď už se Sázavafest rozrostl na několik podií a je vícedenní.
Rekordní návštěva byla předloni, kdy se celkový počet vyšplhal na cca 12 tisíc, loňské deštivé počasí nám nějakou tu tisícovku ubralo.

Čím to, že udržíte cenu vstupenky relativně nízko (váš třídenní festival vyjde cenově levněji, než některé jednodenní).
Nepřijde mi ta cena zas tak nízká… i když náklady na festival jsou samozřejmě nemalé, pomáhají nám k tomu partneři a taky snaha nebýt „nenažraní“ a myslet na návštěvníky, já jsem každým rokem taky návštěvníkem mnoha akcí takže se do této role ani nemusím moc vciťovat.

Od roku 2004 najdeme Sázavafest v kalendáři hned třikrát (klasický „letní“, zbylé dva ale nesou název opravdu podle ročního období (jarní a podzimní). Čí to byl nápad? Jeden Sázafavest ročně vám už je málo? 
Přesně tak, přišlo mi to málo :-) Nápad vzešel z hlasu lidu. Jde o udržení kontinuity, být neustále v kontaktu jak s muzikanty tak i s návštěvníky. Bylo to moc dlouhé čekání na to, že se „něco děje“.

Kde probíhá Jarní a Podzimní Sázavafest?

Tradičním místem se stal pražský prostor Abaton, který splňuje všechny potřeby pro vytvoření atmosféry festivalu přeneseného do uzavřeného prostředí. Letos na podzim bude tato akce poprvé dvoudenní.

Agentura In Promotion zajišťuje hudební produkci v několika hudebních stylech (rock, pop, jazz, funky…), postrádám tu však taneční hudbu. Je to tím, že k ní nemáš vztah?
Ševče drž se svého kopyta. Mám moc rád skupiny ovlivněné taneční hudbou jako Skyline avšak na festival tanečního ražení si fakt netroufám, na to jsou specializované agentury, s kterými spolupracujeme pokud jde o to téma. Největší taková spolupráce proběhne příští léto, připravujeme na Sázavafest obří taneční stan s výraznými DJ osobnostmi.

Na Sázavafestu je ale možné taneční hudbu slyšet, to má na „svědomí“ tedy kdo?
Taneční stany jsou produkty našich partnerů, pro které program zajišťuje profesionální agentura.

Hlavními headlinery tohoto ročníku jsou jaká jména a v které dny vystoupí?

První, hodně milý headliner je již ve čtvrtek, zpěvačka Skye, bývalá frontmanka skupiny Morcheeba nás provede průřezem tvorby této skupiny (moje hodně oblíbená záležitost) a své sólové dráhy. Pátek nepochybně ovládnou britští Kosheen, těším se i na nový projekt Kamila Střihavky a virtuózní „cigánku“ Ronu Partner. V sobotu bych naopak vyzdvihnul trojblok Dan Bárta – MB – J.A.R. a rozhodně celý zahraniční program na world music stage.

Na kolika pódiích se letos bude hrát a jaký počet umělců vystoupí?

Letos máme 5 základních scén, z toho jedna na zámku, kde každý může na jeho záchranu přispět vsunutím bankovek do připravené truhlice. Taneční stany a oživlé stánky jsou dalšími místy setkávání. Letos překročíme dozajista hranici 200 umělců ale bilancoval bych raději až po skončení.

Kterých kapel či zpěváků si za celých sedm let ceníš, že zahráli na Sázavafestu, myšleno tak, že se ti podařilo je zabookovat a bylo to například víc než náročné?
Nejvíc si asi cením celého tohoto aktuálního ročníku, protože to všechno bylo hodně náročné a nastaví to parametry pro léta budoucí.

A do budoucna máš nějaké tajné touhy? Koho bys rád přivezl?
Touhy se odvinou právě od tohoto, jak letošní ročník dopadne. Navíc jak říkáš správně, jsou tajné. Mám dost hudebních oblíbenců ale jejich finanční požadavky nelze unést…. Odtajnitelnou touhou je chuť vybudovat v Kácově celosezónní letní scénu.

Proč vlastně došlo ke změně místa konání?

Dost často kladená otázka. Změnily se majetkové poměry v Sázavě, což byl finální impuls ke změně v situaci kdy stejně dimenze pro Sázavafest byly tam přečerpány. V Kácově už chceme zakořenit a ve spolupráci s městečkem budovat tradici a zlepšovat prostředí nejen přímo na festivalu.

Letošní Sázavafest začíná už ve čtvrtek, nemohu se nezeptat, jaké je hygienické zázemí (přecijen téměř čtyři dny bez vody si někteří z nás dovedou těžko představit).
Záchodků není nikdy dost. Budeme operativně reagovat na situaci jak v areálu tak v campu, kde budou k dispozici i sprchy zdarma v rámci platby za pobyt. V polovině areálu bude zřízeno velké hygienické centrum s množstvím koryt, nebudou chybět vyvoněné dámské záchody a holící gilette centrum.

Jak bys pozval naše čtenáře na letošní ročník?

Určitě ať se nebojí změny prostředí a jdou s námi dál  budou příjemně překvapeni. Navíc v tomto týdnu až do pátku jsme připravili dárek v podobě slevy v předprodeji na celý festival.A přijeďte už ve středu na warm up den a vyberte si nejhezčí místo v campu pro Váš stan.
 
O2 SÁZAVA FEST

O2 SÁZAVA FEST

Čtvrtek 2. 8. 2007 až Neděle 5. 8. 2007
online předprodej 600 Kč
Vystupují:
Kosheen, Skye, J.A.R., Southpaw, PSH, Supercrooo, Xavier Baumaxa, Pio Squaw, La4, Věc, Anima Sound Systém, Skye, Tata Bojs, Vladimir Mišík & Blue Effect, Moimir Papalescu & The Nihilists, Sunshine, Švihadlo, The Prostitutes, Skyline, Vypsaná Fixa
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Josef25 | 27. 06. 2019 | 08:42:17
Pořádání festivalu

Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Zvučím menší akce a mám na to živnostenský list. Na Sázava festu jsem párkrát byl a bylo to fakt super zážitek. Jen by mě zajímalo, jako živnostníka, co by bylo všechno potřeba k pořádání vlastního festivalu. Samozřejmě bych vůbec nechtěl lézt tomuto festivalu do zelí. Jen mě zajímá, jestli je potřeba nějaký speciální tip živnosti, atd. Zatím pročítám tenhle článek http://comeflexoffice.cz/obory-cinnosti/ ale info o pořádání fesťáků nemůžu nikde najít.
Josef25 | 27. 06. 2019 | 08:41:56
Pořádání festivalu

Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Zvučím menší akce a mám na to živnostenský list. Na Sázava festu jsem párkrát byl a bylo to fakt super zážitek. Jen by mě zajímalo, jako živnostníka, co by bylo všechno potřeba k pořádání vlastního festivalu. Samozřejmě bych vůbec nechtěl lézt tomuto festivalu do zelí. Jen mě zajímá, jestli je potřeba nějaký speciální tip živnosti, atd. Zatím pročítám tenhle článek https://comeflexoffice.cz/obory-cinnosti/ ale info o pořádání fesťáků nemůžu nikde najít.
Petr | 24. 07. 2007 | 05:23:03
Vyhrané vstupy

Tak jsem nějak vyhrál vouchery na Sázavafest na DA v abatonu, další den jsem volal na zmíněné číslo, bylo mně odpovězeno že mi někdo ´brzy zavolá s tim, že se všechno vyřeší a budu mít dvě VIPka, tak jsem zvědavej kdo zavolá, už jim dochází čas :-))) Jinak na ty Kosheeny bych zašel :-)
Karlosek | 24. 07. 2007 | 03:49:38
Taky se moc těšíme! Přijedeme už ve středu a hned ve čtvrtek odstartujeme jízdu Le Pneumatiq a vyženou nás až v neděli!:-))
Andrea | 24. 07. 2007 | 11:45:13
Jen aby nám přálo počasí a bude to super pár dnů strávených v přírodě pod stanem se super hudbou :))

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |