FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Živý vstup z festivalu Balaton Sound

Živý vstup z festivalu Balaton Sound
12. 07. 2007   |   Autor: Acid   |   Komentáře (21)
Hlasíme se z Balatonu, z největšího (čtyřdenního) festivalu v Maďarsku. Čtvrtek se nesl ve znamení cesty, ubytování a hudebních lahůdek Erica Prydze, Bauchklang či Darrena Emersona. Jsme zde z celého prostředí doslova nadšeni a tak se s vámi chceme podělit o naše první zážitky.
Na začátku června část naší redakce navštívila v Budapešti v rámci evropského turné párty 'electronic beats', a při této příležitosti jsme objevili zajímavý festival - Balaton sound, který se koná od 12. do 16. července, a to v Zamárdi, přímo na pláži maďarského "moře" Balatonu. Po zjištění, že zde budou vystupovat hvězdy jako Basement Jaxx, Beastie Boys, Tiga a plno dalších, jsme neváhali ani minutu a na tento festival se vypravili ve složení fotografové Acid a B2lik + řidič Míra. Po celkem rychlé a bezproblémové cestě se nám podařilo najít ubytování v apartmánu u jedné z místních rodin, takže ke vstupní bráně festivalu to máme asi jen 400 metrů. Po vybalení věcí následovala krátká aklimatizace a průzkum okolí. Narozdíl od naší minulé návštěvy Maďarska, kdy jsme si dali vynikající originální "maďarský guláš", nás další místní specialita "langoš" docela zklamala. K velému zděšení nám byla nabídnuta studená placka, která byla hustě posypaná sýrem a zalitá smetanou.

balaton sound

Proto jsme zavrhli ochutnávání dalších místních specialit a přesunuli se rovnou na samotný festival. Zpočátku jsme měli strach z vyřízení akreditací, protože v Maďarsku je velký problém se domluvit jinak, než místní řečí. Kupodivu vše proběhlo hladce, příjemná slečna nám během minuty předala potřebné pásky a my vyrazili vstříc vstupní bráně festivalu. Rozsáhlý areál o velikosti několika fotbalových hřišť je koncipován tak, že je ohraničen ze tří stran plotem a z jedné strany samotným jezerem. Za vstupní bránou se podél cesty vlevo nachází T-Mobile kamion s počítači a přístupem na internet, po pravé straně VIP parking, zdravotníci a obrovský kemp pro účastníky akce. Po této cestě přijdeme k vodě a zatáčíme doleva na "promenádu" kolem jezera. Napravo je celá pláž poseta různými bary, fotbálky a chill-outy (jeden z nich je dokonce na molu na jezeře). Každý chill-out je něčím specifický, jenže vzhledem k tomu, že ve čtvrtek večer ještě nefungovaly všechny, tak se na jejichž podrobný průzkum vydáme až v pátek. Tato část pláže slibuje, že až vás omrzí zábava na stagei, můžete se v klidu posadit do připravených křesel, bavit se výhledem na Balaton a relaxovat.

balaton sound

Pokud vás přestane bavit relaxování a máte rádi adrenalin, můžete si skočit bungee jumping anebo se obrovským katapultem nechat vystřelit do vzduchu. Ale to radši předtím, než si v některém ze stánků dáte k jídlu nějakou dobrotu v podobě klobás, pečeného masa, různých zeleninových a masových směsí, hranolků s rybou anebo jen párek v rohlíku.

balaton sound

Prohlídkou areálu zjišťujeme, že máme na výběr celkem ze čtyř velkých stageí. Hlavní a největší Heineken stage funguje bohužel až od pátku. Zaměřili jsme se tedy na zbývajíci tři. Coke Cha-cha-cha terasz, kde vystupovali celý večer jen místní djs a producenti, je zastřešený větší parket s barem a pultem pro dje. Zezačátku nám to zde připadalo trochu jako na open-air diskotéce, ale postupem času se zde začínaly ozývat první zlomené beaty a k ránu to tady vřelo celkem slušným dramíkem. Naproti tomuto prostoru se nachází T-Mobile - LG Mobile terasz. Jde o něco větší zastřešenou stage, na které vystoupily místní kapely, a jako hlavní hvězdy sestava rakouských beatboxerů Bauchklang. Bylo až k neuvěření poslouchat, co všechno dokážou tihle borci předvést pouze za pomocí mikrofonu a úst. Po této dvouhodinové show je vystřídali dj Cadik & MC Yonderboi. Ani jedna z vyjmenovaných stageí ale bohužel nebyla pro nás tá správná krevní skupina, a tak naše výprava strávila většinu času ve Fever arena stanu. Při našem příchodu zde roztáčela gramofony místní dvojice djs Junkie & Hawkie, kteří ve vém čtyřhodinovém energickém setu začali zvolna a přes progressive přešli až rychlému a našlápnutému technu. Tuto dvojici vystřídal v 23 hodin další místní dj - Kühl. Jeho hodinu a půl trvající set byl směsí tvrdšího techna a minimalu. Půl hodiny po půlnoci se za gramofony postavil všemi očekávaný člen legendární sestavy Underworld - britský dj Darren Emerson se svým dvouhodinovým elektroprogresivním setem. Rozvášnil dav a připravil tak půdu pro švéda Erica Prydze, který navázal na jeho tempo a dokázal upoutat největší pozornost návštěvníků. Za toto se mu odvděčil tancující dav skvělou atmosférou. I nám se jeho výkon libil, až nás "donutil" odložit foťáky a začít pařit.

balaton sound

S prvním ranním svítáním jsme se znaveni po dlouhé cestě odebrali do postele, abychm načerpali síly na nadcházející tři noci. Celkově na nás působila čtvrteční noc teprve jako warm-up na následující zbytek festivalu. Možná i vzhledem k tomu, že nefungovala hlavní stage, nebyla návštěvnost první den nijak vysoká. Docela nás i překvapilo, že T-Mobile stage, kde vlastně vystupovali až na výjimku místní, byla po většinu času více obsazená než Fever stan.

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound

balaton sound 
BALATON SOUND

BALATON SOUND

Čtvrtek 12. 7. 2007 až Neděle 15. 7. 2007
EURO 68,- ( 4 dny)
Vystupují:
beastie boys, basement jaxx , tiga, eric prydz, darren emerson, bauchklang, roger sanchez, ferry corsten, adam freeland, kruder & dorfmeister, oi-va-voi, hernan cattaneo, junkie xl, josé padilla, neo, kispál és a borz (unplugged), yonderboi, patrice, saian supa crew, nouvelle vague, madrid de los austrias, client, quimby, belga, bootsie quartet, zagar, palotai, the brand new heavies, dave tipper (downtempo set), dj storm, fine cut bodies, anima sound system, colorstar, hiperkarma, emil rulez!
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
cajda | 25. 07. 2007 | 03:36:43
nejvetsi festival v madarsku

Nejvetsi festival v Madarsku neni Balaton sound, ale Sziget...
acid | 16. 07. 2007 | 08:28:42
2 Tomika:

ozvi se mi pls na icq 284129309 :)
Tomika | 16. 07. 2007 | 07:54:35
Amen :o)
acid | 16. 07. 2007 | 07:52:15
2 Tomika:

no hele s tema jazykama. asi si porad nerozumime :))) vidim inzerat v anglictine a u nej telefonni cislo. jak si ho mam anglicky domluvit, kdyz ten na druhym konci aparatu je stara babicka, kterej udelal synator web? a to nebyly zadny hromadny inzeraty, proste nabidka jednotlivych apartmanu s tel. cislem. ale dulezitejsi otazka, PROC je ten web v anglictine, kdyz se pak anglicky nedomluvis? nejak mi unika pointa??? nakonec se nam ale podarilo s mistnima domluvit rukama nohama a bydleli sme celkem blizko a hodne levne :) a jeste s tou anglictinou, fakt nevim, co mela znamenat ta budapest, ale je divny, ze v zamardi byl na festaku taky hluk jako swine, lidi byli taky vypiti a muj prizvuk se za jeden mesic urcite nijak nezmenil. a v zamardi mi rozumeli fakt vsichni. tze chyba nebude ve me :))) jo a jestli te zajima vekova skupina lidi, se kterou jsem se nemohl domluvit v budapesti, tak je to 17-30 :D coz je fakt smutny. ale asi to fakt byla naka haluz, ptze jak rikam, v zamardi bez problemu.
no a jestli bude pristi rok znovu balaton, tak my pojedeme urco. takze se musime zkontaktovat a muzes nam delat reportera, at v tom nemame priste zmatek ;o))))
Tomika | 16. 07. 2007 | 07:38:53
2 Acid

Vetsinu apartmanu, zimmer frei a podobne co jsou kolem Balatonu vlastni mistni starsi obyvatele, od kterych nemuzes ocekavat vic nez od ceskych babicek a dedecku, kteri jsou na podobne jazykove urovni jak tam. Tak kdyz jim udelal vnoucek nebo syn webove stranky, popr. dal jejich reklamu nekem do hromadne anglicke nabidky apartmanu, tak se nemuzes divit. Na electronic beats jsem nebyl, ale i tak, mel jsi nejspis smulu na lidi, nebo v tom hluku na akci Ti nerozemeli a Buh vi jaky mas taky prizvuk nebo uroven anglictiny a to opravdu nemyslim ve zlym, ale znas to. Na akci skoro kazdy ozraly nebo pod jinym vlivem, v tom hluku to moc lidi ani nezajima co se jim snazis vysvetlit, ale ujistuji Te, ze jazykova znalost v Madarsku neni urcite na horsi urovni nez tady, tak priste bych doporucoval napsat neco jako "mel jsem problem domluvit se s urcitima lidma (a tady bych klidne napsal cca. jakyho veku, pokud to na jejich vek prijde divne), ale rozhodne bych nepsal globalne o celem narodu ci statu, pac to je proste nesmysl, musis to sam uznat a myslim, ze jsi se o tom sam presvedcil primo na party :o).
Co se tyce hudebnich stylu, v dnesni dobe se hranici mezi jednotlivymi styly jsou uz dost tenke a kdyz se v nich neorientujes, tak radeji pis vseobecne nez plect minimalhouse s tvrdym technem nebo zajdi jednou na Acko, pak si poslechni Kuhle, srovnej je a pak poloz otazku jestli je to to stejny :o)
Tak hodne zdaru jeste jednou a priste muzem vyrazit spolu ;o)
acid | 16. 07. 2007 | 07:11:55
ten clanek pod timhle je muj :)

nejak sem napsal spatne nick :)
a | 16. 07. 2007 | 07:11:06
2 Tomika:

eh, asi mam co vysvetlovat. nejsem vsevedouci, tze se muze stat, ze se clovek prepise a zameni dje a mc-ho. jinak s tim technem a tvrdsim technem... nesjem reporter, ale fotograf a bohuzel, i kdyz posloucham tanecni muziku, neumim to takhle detailne rozdelit dle stylu. napred sem si rikal, jestli se mam vubec do neceho takovyho poustet, ale slo nam o to, prinest nejaky info ohledne teto doopravdy vynikajici akce. a ted ten jazyk. byly jsme na electronic beats v budapesti. narazili jsme tam na akci na JEDNOHO!!!!! cloveka, kterej umel anglicky. jinak NIKDO!!!!!! kdyz sme shaneli ubytovni, tak jsme volal na milion inzeratu, ktery byly kompletne delany v anglictine, tze jsem logicky vychazel z toho, ze by ten clovek, kterymu se dovolam, mel umet anglicky. neumel nikdo. a mimojine sem volal i do *** hotelu v madarsku a ta zenska tam umela jen nemecky... coz je podle me dost trapny. ale muzu rict, ze na balatonu se to spravilo. tam uz nebyl az na vyjimky problem a se vsema sem se anglicky domluvil.
Tomika | 16. 07. 2007 | 11:33:41
2 jan

Podivej, me zase vadi, ze nekdo po jedne spatne zkusenosti pise v clanku takovy nesmysel ze "v Maďarsku je velký problém se domluvit jinak, než místní řečí." To je takova hovadina, jak kdyby nejaky Madar tvrdil, ze Cesi ji jen psa a myslim, ze novinar by mel zakladat na pravdiviych informacich a psat realne a ne takhle. Kdyz tady s tim nesouhlasis, tak bude problem spis v Tobe.
Jsem taky rad za clanek, to si pis ze jo a chyby delame kazdy (MC vs. DJ - budiz), ale to s tou reci je hovadina na N-tou a za to se na me nezlob. A taky kdyz clovek pise clanek o hudbe, tak by se v tom mel orientovat trochu. Rict o Kuhlovi, ze hral tvrde techno za takove fakta, ze on v zivote nemel co docineni ani s jemnejsim technem me prijde trochu HC.
Btw. nasel jsem Vasi nalepku na jednom sloupu verejneho osvetleni kousek od festaku :o).

Takze jen tak dal hosi, ale kdyz pisete, tak se snazte psat profesionalneji, tot vse, pac tento clanek nese v sobe ne malo zkreslenych informaci a to ani za snahu napsat zajimavy clanek je podle me dost podstatna vec.

Peace
jan | 16. 07. 2007 | 11:10:55
Tomika

Ten Hotel se jmenoval Stadion (v Budapesti). Jinak co vim, tak Acid pres velkou snahu nesehnal na Balatonu ubytováni, protoze se po telefonu proste nemohl anglicky s nikym domluvit :-) Nechci se s tebou prijit, jen mi vadi, kdyz se nekomu dela dobre hledani chyb u druheho :-) balaton sound je mega festival a kdyz se nekdo prepise v ne tolik znamym jmenu, beru to jako ze se to muze normalne stat. Jsme preci lidi ne? Horsi by bylo splest si napriklad Jeffa Millse s Felixem Housecatem (pac maji stejnou barvu pleti), ale tyhle drobnustky?? Ja muzu byt rad, ze maji vubec zajem podavat z festivalu prubezne informace .-) dekuji.
Tomika | 16. 07. 2007 | 10:47:43
2 Jan

Jaky nesmysle prosim Te? Do Madarska jezdim pravidelne uz od malicka, tak Te nebudu presvedcovat, ze asi budu mit vetsi zkusenosti nez Ty. Neznam nikoho, kdo by mel s tim problemy. Nerikam, urcite muzes obcas narazit i na tupce, ale na 99% se domluvis bez problemu, zejmena v turisitickych oblastech. Ja soudim podle dlouhodobych zkusenosti a autor tady psal asi po jednem nepovedenem zkusenosti, neboli muzeme rict, ze asi byl spatny cas na spatnem miste. PS: Opravdu by me zajimalo o kterem hotelu mluvis... jestli se ten hotel nejmenoval "zimmer frei" a majitel byl 80 lety deda :o)))). To bych Ti i uveril.
Jan | 16. 07. 2007 | 10:12:43
Tomika

No a ted kde je pravda Tomiku, co kdyz se milis prave ty? Docela bych tomu i veril po tom nesmyslu co tady pises, ze se anglicky nebo nemecky domluvis v pohode. To ze se v madarsku nedomluvis anglicky ani v hotelu na recepci, svedci o vsem.
Tomika | 15. 07. 2007 | 11:38:57
2 Acid

Jo a jeste dodatek. To ze se v Madarsku nedomluvis jinak nez madarsky muze tvrdit snad jen nekdo, kdo to ani nezkusil, nebo sam mluvi jen materskym jazykem. Pokud zkusis nemcinu nebo anglictinu, krome duchodcu Ti porozumi snad kazdy aspon v jedne z techle jazyku...
Tomika | 15. 07. 2007 | 10:49:27
Cattaneou = Cattaneo :o)
Tomika | 15. 07. 2007 | 10:47:27
2 Acid

Zrovna jsme prijeli z teto akce a nejsem si jisty, ze jsme byli na stejnem miste. S hodne vecma souhlasim, ale zase o dalsich vecech asi nemas moc prehled (nic ve zlem).
Nejsou to Dj Cadik a MC Yonderboi, ale opacne. A myslim, ze neznat Yonderboia, ktery je svetova klasika a zamenit to takhle v clanku je celkem hrubost. To ze Vas to nebralo je samozrejme Vase vec, kazdopadne nazory byli luxusni na tuhle dvojku a musim s nema souhlasit.
Nejvic me ale dostal v clanku nejasnost ve stylech. To jsi nemyslel vazne, ze hrali Junkie + Hawkie techno a Kuhl tvrdsi techno!!! J+H hrali minimal jak vysitej, ke konci jejich setu to prechazelo do narocnejsiho housu (max techhouse), chvilkama progressive nadechem, ale hlavni bylo rozhodne minimal. Kuhl hral na rozmezi minimal-house-electro-progressive. Kazdopadne s technem to nemelo nic spolecneho a uz vubec ne s tvrdym technem :o)))).
Jsem rad, ze se Vam to tam libi, my jsme byli jen ctvrtek a sobotu, ale hosi kdyz o necem pisete, tak se trochu pripravte a at v tom nemate takovy bordel.
BTW. zazitky podobne. Nejvic nas dostali Eric Prydz (i kdyz zahral to svoje, co jsme cekali - castecne komercne), v sobotu zase Chriss (a Poli) hrali famozni set, totalni extaze bez extaze :o), hudba ktera mela neskutecny obsah, fakt nadhera. Pak Junkie XL sice dostal publikum, pac pritvrdil a je sileny showman, ale po hudebni strance na me moc nezapusobil. Pak Hernan Cattaneou byl taky kruty, fakt super, to jsme vydrzeli az dokonce :o).
See ya
Honzin | 15. 07. 2007 | 04:44:39
Doporucuji

zdravim, zavidim, ale jinak i doporucuji zkusit mistni klobasy : cernou a cervenou (myslim ze je to verezhurka nebo tak nejak) btw kdyby vym zbyliy foronty a nahodou se vam chtelo mne od kazde z tech klobas nejake dovezt budu jen rad :) thnx :) Jinak fogos (alias candat je taky good. Tak se mejte a uzivejte
B2lik a Acid | 14. 07. 2007 | 09:13:58
Pozdrav z Balatonu

Srdecny pozdrav z balatonu zasilaji kuci opaleny B2lik, Acid a Mira. vzkaz pro vsechny pany! tolik krasnejch, milej, sympatickejch slecen jste na jednom miste jeste nikdy nevideli . vzkaz pro damy: je tu i hodne kluku, ale ti nas nezajimaj :) jinak doopravdy nejluxusnejsi open-air festival :9 zdravime cr a diky za podporu!!!!
One.. | 14. 07. 2007 | 06:42:08
twl kluci opaleni..b2lik and creamfields_man kalej u balatonu..pekne...inak guute foto a report..good fun boyz.
Dáda | 14. 07. 2007 | 12:56:01
Souhlas s altrego ;))

Jojo klucíí..nafoťte nám i nějaký pěkný místní hochy! :))) Ať i my máme inspiraci se příští rok připojit..;-))) Jinak to vypadá fakt supéér!
Užívejte za nás všechny! ;)))
darkina | 13. 07. 2007 | 11:59:17
ty jooo vypada to fakt lukcusně:-D uzijte si to tam i za nás a cvakejte a cvakejte-nemusite jen slečny:o)))
Shape | 13. 07. 2007 | 10:05:45
počasí i muzika ok (?)

Koukám, že v rámci "pánské jízdy" se na vás usmívají i hezké slečny,
takže jak počasí, tak i muzika může být OK.
Tak si to hezky užijte.
Těším se na další fotečky.
Pa
sisi | 13. 07. 2007 | 09:35:06
Já ci taky!

teda kluci, to vám závidim! Vypadá to tam bombasticky a z toho co píšete, tak si tak říkám, že asi příští rok taky vyrazim. Neco jako několikrát větší Mácháč ne? Ale to nechci srovnávat. Tak si to tam užijte a přivezte pořádné fotky at máme na co koukat.

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |