FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Technasia: Hudba je dnes velmi konzumní

Technasia: Hudba je dnes velmi konzumní
12. 07. 2007   |   Autor: Pav   |   Komentáře (2)
Sérií rozhovorů k letošnímu jedenáctému ročníku nové éry Cosmic Tripu zakončujeme rozhovorem s projektem Technasia, za které odpovídal Charles Siegling. V rozhovoru se dočtete, jak vnímá současný vývoj elektronické hudby, co se v něm za posledních deset let zmenilo a další drobné zajímavosti.

Ahoj Charlesi. Opět v České republice. Opět na open air festivalu. Co je nového u Technasie od Summer of Love?
Absolvovali jsme velmi dlouhou promo tour po celý rok 2006. Šňůra skončila v listopadu. Pak jsem vydal remix pro Carla Craiga a Theo Parrishe. Od začátku roku se soustředíme pouze na naši vlastní práci a práci na našem labelu a všem, co k tomu patří: nové album Jorise Voorna na Green, nové album Stevea Rachmada na Sino a připravované album Christiana Smithe a Johna Selwaye v září také na Sino.


Vaše poslední album Popsoda přišlo s velmi novým zvukem, který překvapil hodně vašich věrných fanoušků. Jak se na albu pracovalo a jak dlouho jste jej nahrávali?
Album jsme dělali více jak rok. Snažili jsme se nabídnout širokou paletu hudby, kterou máme rádi, hrajeme ji a produkujeme. Proto jsou na desce jemné až těžké, melodické až pumpující věci. Stejně tak, jako když si vemeš DJ nebo live vystoupení. Přidali jsme také několik kolaborací z opravdu velmi pestré nabídky umělců jako jsou DJ Godfather, Joris Voorn nebo John Thomas.

technasia

Za posledních 10 let se toho hodně změnilo. Co bylo pro tebe tím nejpříjemnějším překvapením a naopak nejnepříjemnějším zklamáním? Je to vlastně 10 let od vydání vašeho “Themes from NeonCity”, že? Jak na tu dobu vzpomínáte?
Neřekl bych, že přímo zklamáním, ale spíše ztrátou zájmu nebo tak… Jsem překvapen jak svět elektronické hudby letí tak rychle. Noví umělci, nové hudební směry, nové labely, nové parties se objevují a mizí stejně tak rychle jako když luskneš prsty. To je rozhodně špatně. Věřím v práci na delší dobu a vývoj a déle trvající kariéru umělce. To je také důvod proč jsme před 10 lety začali a jsme stále zde. Dnes schází umělcům především smysl pro “předpověď nebo vizi”. Věci jsou velmi rychle konzumní. Hádám ale, že je to spíše více symptom v naší celé společnosti…
 
Vedle vašeho jména jsou na plakátu tučným písmem i Dave Clarke, Dave Angel, Mauro Picotto a Space DJs. Těšíte se na někoho extra zvlášť? Proč?
Zkusím poklábosit se všemi, které potkám a nebo je uslyším během Cosmic Tripu. Bohužel musím hrát ještě na jiném festivalu ve Francii tu samou noc, nebudu mít tedy moc času. Myslím si ale, že asi na Davea Clarka a jeho excelentní míchání jsou vždy zárukou dobré show.
 
Na Summer of Love jste začali své vystoupení s remixem “Way of Life” od Davea Clarka. Uděláte to znovu, když bude přítomen i Dave osobně?

Jsem rád, že si pamatuješ takovou dobu naši první věc té noci. :) Jestli budu nebo nebudu hrát tenhle track ještě nevím. Nemůžeš doopravdy plánovat co přesně zahraješ dopředu. To záleží na mnoha faktorech (obecenstvo, DJ, který hraje před tebou a po tobě atd). Rozhodně ale zahraji některé ze skladeb, které v blízké době výjdou.
 
Když bys dostal nabídku na výlet do vesmíru, přijal bys ji?
No samozřejmě… kdo by to nepřijal?
  
COSMIC TRIP

COSMIC TRIP

Sobota 21. 7. 2007
Předprodej 650 Kč, na místě 790 Kč a po 22. hod. 890 Kč
Vystupují:
Mauro Picotto, Eddie Amador, Dave Clarke, Dave Angel, Grooverider, Goldie, Dj Friction feat MC SP, Space Djz, Freestylers, Seb Fontain, Mistress De Funk, Skyline, Ladida, Pavel Krejdl, Koogi, Katcha, IM Cyber, Orbith, Tommy Rogers, Bela En, Enrico, Raju, Pete Walk, Madman, P@co, Quickie, Mountain, Nitropank, Goes-f, Bon Finix, Marcus Cooper, Eagle, Richie, Loutka, Tráva a Kaisersoze
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
miro | 13. 07. 2007 | 05:52:20
technasia

Jeeaaa, tesim se :) Ve 22.00 budu u podia hehe
bukva | 13. 07. 2007 | 10:16:34
jojo opět SPACE DJS místo SPACE DJZ

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |