FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Linkin Park po deseti letech v Praze na Aerodrome festivalu

Linkin Park po deseti letech v Praze na Aerodrome festivalu
13. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Letňany se plnily lidmi – většina na festivalu Aerodrome byla již od odpoledne, někteří ještě dojížděli přímo na kalifornskou kytarovku Linkin Park.
Prostor před stagí se hustě zaplnil a světla zuřivě zablikala, aby zvěstovala příchod kapely. Lidé skandovali a v očekávání mávali rukama, avšak místo příchodu zazněl další r´n´b song vyplňující mezeru mezi kapelami a řev utichl. 

Aerodrome

S příchodem si dali Linkin Park načas, ale lidé byli alespoň napjatí jak kšandy. Vběhnutím kapely na pódium se však můj výhled ztratil v záplavě telefonů...
Na stage vyběhli postupně Rob Bourdon, Phoenix, Brad Delson, Joe Hahn, Mike Shinoda, a nakonec frontman kapely Chester Bennington. 

Chesterova červená košile s volánky však zvěstovala něco zlého, a ano… První část koncertu byla dost zaměřená na popové singly z nové desky „One more light“. Po třetí písničce jsem zoufale pátrala po očním kontaktu se spřízněnou duší a s pochopením pro mé zděšení – jednoduše fanouška Hybrid Theory, Meteory a Reanimation. Ale kolem mě jen odříkávali texty v mdlobách kluci a holky nižšího věku. Přestože některé fanoušky starých Linkinů museli songy odradit, přiznávám, že na novou generaci linkinovců tyhle mainstreamovky fungují.

Vše se však k dobrému obrátilo, jako Linkini k nu-metalu a začali vystoupení prokládat starými hity, což byla bomba. Chester už byl bez trika a řval do mikrofonu div neomdlel, Mike běhal zběsile po stagi se svým agresivním rapem, kytary řinčely a mistr Hahn se tetelil za mašinkami. Atmosféra k prasknutí nastala, když se frontman kapely sesunul z pódia mezi lidi a začal se s nimi objímat. 

Po nářezu „Faint“, „In the End“ nebo „Numb“ se přeřadilo na nižší otáčky a Mike za pomoci publika uctil památku svého zemřelého strýčka. V záplavě světel zapalovačů a mobilů zazněla písnička „One more light“.

Během koncertu se vystřídalo hodně nálad. Přes brutální kytarový odvaz se zběsilýma strobáčema, strašným řevem a energickým skákáním po stagi, až po depresivní kroucení obličejů s teatrálním skoro-líbáním podlahy. Chvílema se zdálo, že jsou kluci úplně ztrápení životem a koncert začal mít trapně patetický nádech, ale díky bohu nezapomněli ani na starý dobrý Linkin park, jak je máme rádi. 

autor: Denisa
AERODROME

AERODROME

Neděle 11. 6. 2017
Vystupují:
Linkin Park (USA), Simple Plan, Machine Gun Kelly, Enter Shikari, Royal Republic,Mallory Knox
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |