FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rock for People zveřejnil harmonogram hlavních stageí

Rock for People zveřejnil harmonogram hlavních stageí
13. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Kapely, které vám zacloumají srdcem i hlavou, rozhýbou nohy do zběsilého tance, zvednou vám ruce nad hlavu a donutí vás zpívat refrén, který možná znáte léta a možná jste o něm ještě včera neměli ponětí - tak vypadá dramaturgie nadcházejícího ročníku festivalu Rock for People.  
Festivalový program dá od pondělí 3. do čtvrtka 6. července vybrat jak těm, kteří se těší na nezpochybnitelné legendy, tak těm, kteří pravidelně vyhledávají šanci být u těch výjimečných okamžiků, kdy přímo před jejich očima začínají svítit budoucí hvězdy světových pódií. „Je to jednoduché: Chceme, aby ti, kteří jedou na dobře známé kapely nebo osvědčené borce hitparád, našli na některé alternativní stage své nové favority a aby fandové, přísahající třeba na punkovou revoltu nebo alternativu zjistili, že i kapela která dostala Grammy nebo občas plní stránky bulvárnějších médií, umí po čertech dobře hrát a bavit,” shrnuje s úsměvem programový ředitel festivalu Michal Thomes. 

Festival otevře 3. července Večírek pro nedočkavé. 4. července se program rozproudí na všech scénách. Ještě než nastoupí nejočekávanější z headlinerů, jihoafričtí Die Antwoord se svojí opulentní, ujetou a skvěle dotaženou show, objasní neméně slavní američtí Cage the Elephant, proč mají v kufru čerstvou Grammy. Zajímavou exkurzi na špičku současné britské HM scény nabídnou strmě vzhůru stoupající Moose Blood, to nejlepší z kanadského HC pro změnu představí Comeback Kid.

 Paramore

5. července slibuje porci skvělého australského hardcoru v podání Deez Nuts nebo britské hvězdy na vzestupu Spring King. Splnění snů mnoha fanoušků přinese koncert amerických Paramore i heavy metalových experimentátorů Mastodon a závěr třetího festivalového dne bude patřit muži, který sám dokáže ohromit hlouček kolemjdoucích na ulici stejně jako desetitisícový dav: Fenomenálnímu beatboxerovi a mistrovi loopingu Dub FX.

Závěrečnému dni 6. července budou dominovat americké fenomény: goth rockové ikony Evanescence, originální tanečně popoví Foster The People, kapela zakladatele Sonic Youth The Thurston Moore Group či ikonická hvězda elektronické scény The Bloody Beatroots Live, která celý festival zakončí. Zaujmou ale jistě i skvěle v Británii akcelerující Lower Than Atlantis nebo fenomenální australská smršť v podání charismatických Cash Savage & The Last Drinks.

Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji za cenu 2000 Kč. K dispozici jsou také  jednodenní vstupenky, kombinované vstupenky na festival a do kempů nebo combotickety na Rock for People a slovenský festival Pohoda.

Večírek pro nedočkavé
Přestože ještě nebudou hrát hlavní scény festivalu, na Rock for People bude rušno již v pondělí 3. července. Během Večírku pro nedočkavé bude porota vybírat nejlepší kapelu v mezinárodní soutěži Planetrox, jejíž vítěz si zahraje na festivalu Envol et Macadam v kanadském Quebecu. Během „nultého“ dne budou otevřené dvě scény, Jack Daniel’s stage a Muzikus stage, na kterých vystoupí celkem čtrnáct kapel. Večírku budou kralovat ostřílení matadoři The Chancers nebo veteráni taneční scény Skyline, ale ke slovu se dostanou také mladé a dravé české kapely jako jsou například mostečtí Burning Steps, skatepunkoví Krang, indie-rocková skupina Rituály, punkrocková parta Just for Being, rock'n'rolloví The Drain nebo energičtí Cocaine Party. O závěrečnou taneční tečku se postará bubeník skupiny Mandrage Matyáš Vorda alias DJ Dead Sailor.

Den první 
Program letošního Rock for People na hlavních festivalových scénách otevře legendární domácí Dáma s čápem a Sto zvířat. V úterý 4. prosince bude dále pozornost většiny jistě upjata k setu jihoafrických Die Antwoord na RFP Stage, ale je dobré si připomenout, že program dne po nich uzavře na druhé největší KB Stage neméně zajímavý tanečně-elektronický projekt z Madridu, Gomad! & Monster. Zajímavý pohled pod pokličku a možnost srovnat svůj vkus s renomovaným britským agentem nabídne unikátní soutěž Czech Fresh na Jack Daniels Stage: Zástupce renomované britské agentury United Talent Agency si na základě nahrávek českých kapel vybral předem čtyři finalisty, kterými jsou Thom Artway, Klara & The Pop, Euphonix a Lake Malawi. V úterý je stejně jako návštěvníci uvidí na Rock for People hrát naživo a definitivně si vybere tu, se kterou pak bude minimálně rok tvrdě pracovat, aby společně prorazili na britskou a evropskou scénu. 

Kromě dalších hvězdných jmen večera, jako jsou američtí Cage the Elephant, nositelé letošní Grammy za nejlepší rockové album (pojmenované Tell Me I’m Pretty), či kanadští Comeback Kid, si mohou fanoušci užít na Moto Stage a Jack Daniel’s Stage řadu stylově rozličných kapel, bez nichž by rock nebyl rockem: skvěle britské buskery Shoshin, fenomenální německé motorkáře The Picturebook, bretaňské punk-harcoreové legendy Tagada Jones, drsné bristolské post-punkery Idles nebo mladé pařížské progresivní metalisty Novelists. 
 

Den druhý 
Prostřední festivalový den, středa 5. prosince, umožní zažít excelentní dávku muziky té nejvyšší kvality ze tří zemí, které jsou pro vývoj rocku zcela zásadní: Austrálie, USA a Spojeného království. Až bude rodák z Melbourne, beatboxer a král loopingu Dub FX uzavírat před nadšenými fanoušky na KB Stage hlavní program dne, budou už mít za sebou setkání s jeho neméně zajímavými australskými krajany: Na RFP Stage vystoupí mimořádnou pódiovou intuicí nadaní a řadami cen ověnčení Northlane ze Sydney i Deez Nuts, jedna z nejzajímavějších australských koncertních kapel současnosti. 

Z britských ostrovů zamíří na Rock for People manchesterští art-pop-punkoví Spring King v čele s Tarekem Musou, kteří již přijedou na RB Stage zoceleni prvními velkými květnovými koncerty v domácí Manchester Academy a londýnském Roundhouse. Pořádnou dávku energie předvedou také Slaves, tedy kytarista, basista a zpěvák Laurie Vincent a bubeník a zpěvák Isaac Holman. Nasazení, se kterým Slaves nastupují na pódium a energie, s níž v nekompromisním setu povětšině krátkých úderných songů drtí publikum, jsou již legendární a Holman se od svého úsporného stand drum setu často vrhá s mikrofonem nad hlavy diváků. 
Americký vklad do středečního večera nese pečeť té nejvyšší kvality: O Mastodon se říká, že je to kapela složená ze čtyř frontmanů, žurnalisté pak rádi přirovnávají její význam a kreativitu, překračující žánrové limity, k o něco slavnější Metallice. Všichni čtyři členové jsou špičkoví instrumentalisté, tři navíc disponují výtečnými, byť barevně rozdílnými hlasy. Právě vypracované trojhlasy nad precizní instrumentální souhrou dominují fascinujícím způsobem projevu Mastodonu. Druhým americkým hostem jsou legendární Paramore. K tvůrčímu tandemu energické zpěvačky Hayley Williamsové a kytaristy Taylora Yorka, kteří měli mimo jiné klíčovou roli na skladbě Ain’t No Fun které přineslo kapele první Grammy, se přidává po delší pauze bubeník a zakladatel kapely Zac Farro, se kterým Paramore nastoupí nabití novou energií i na hlavní stage festivalu Rock for People. 

Haedlinerům dne budou na dvou hlavních scénách zdatně sekundovat i svérázný projekt kapely Imodium s orchestrem Kolíňanka a programová stálice Vypsaná fiXa.

Den třetí 
Závěrečný den festivalu, čtvrtek 6. července se ponese v americkém duchu, ale pro někoho může být překvapením setkání s německými Eskimo Callboy hrající metalcore řízlý post-harcorem a eletronikou s texty tematicky se pohybujícími zejména v trojúhelníku (u nás bychom možná řekli spíše v kosočtverci) mejdan-chlast-sex. Sami svůj styl občas s nadhledem nazývají jako “porno metal”.  
Černým koněm posledního den je dozajista Cash Savage and The Last Drinks, šestihlavé hudební monstrum z australského Melbourne, které vystoupí na Moto Stage. Kapela, vyhlášená po nejlepších klubech Austrálie svými nespoutanými koncerty, hypnotizuje publikum nezaměnitelnou směsí zhýralého blues, alternativní country, garážového rock’n’rollu a odzbrojující otevřeností svých textů. Frontwoman kapely, zpěvačka, skladatelka, trenérka fotbalového týmu Old Bar Unicorns a vypravěčka strhujících příběhu Cash Savage, která je proslulá svým chraplavým hlasem a nepředvídatelnými výstupy na koncertech, má zjevně hudbu v krvi – věnují se jí celá její rodina a její strýc Conway Savage je členem nechvalně známých Bad Seeds Nicka Cavea.     

Zámořskou dominanci posledního dne Rock for People potvrdí návrat dvěma Grammy ozdobené americké goth-rockové legendy Evanescence s uhrančivou Amy Lee v čele, energická legenda severoamerického post-grungeu a alt-metalu, kanadští Three Days Grace, či alternativně tanečně popová kapela Foster the People, kterou založil Mark Foster se svým kamarádem, bubeníkem Markem Pontiusem. Na Moto Stage vystoupí zakladatel a klíčová osoba legendárních Sonic Youth Thurston Moore Group a závěrečný set celého festivalu bude patřit The Bloody Beetroots Live, projektu, za nímž stojí italský, v Beverly Hills usazený electro house dance punkový producent,  hudebník ale také fotograf Bob Rifo, známý jako Sir Bob Cornelius Rifo, který se dokáže se štičí mrštností pohybovat napříč styly a trendy a je anomálií skrytou uprostřed poněkud rozmazlených, uhlazených, vyšťavených a mízy zbavených kmenů současné taneční hudby. Na Rock for People se The Bloody Beetroots představí ve své nejsilnější Live formaci s hráčem na syntezátory Battlem a bubeníkem Edwardem Grinchem.

České barvy bude ve čtvrtek na hlavních scénách hájit pražská hardcoreová formace Skywalker, Michal Malátný s Kolínským Big Bandem či Debbie. Na křídlech svých mnoha letošních Andělů přiletí na hradecké letiště i Lenny.

Dodal: Lucie Čunderliková, SMART Communication s.r.o.

ROCK FOR PEOPLE

Úterý 4. 7. 2017 až Čtvrtek 6. 7. 2017
3 dny od 1500 Kč
Vystupují:
Paramore, Die Antwoord, Evanescence, Mastodon, Foster The People, Three Days Grace, Cage The Elephant, The Boody Beetroots LIVE, Dub FX, You Me At Six, Kraftklub, Slaves, Moose Blood, Northlane, Deez Nuts, Eskimo Callboy, Comeback Kid, Thurston Moore​ Group, Lower Than Atlantis, Kontrust, The Amazons, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones, Gomad!&Monster, Thurston Moore​ Group, Idles nebo Gasmac Gilmore
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |