FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Beseda u Bigbítu zveřejňuje další část programu

Beseda u Bigbítu zveřejňuje další část programu
01. 06. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Finští experimentátoři K-X-P a výtažek z největších příslibů domácí hudební scény doplní už dříve ohlášená jména na jubilejní Besedě u Bigbítu. Pořadatelé i v nově ohlašovaných položkách programu sázejí na žánrovou otevřenost a pestrost. Pětadvacátý ročník festivalu proběhne 4. až 5. srpna v Tasově u Veselí nad Moravou.
Finští K-X-P doplňují už dříve ohlášené hvězdy programu. Jejich temná fúze krautrocku, techna a metalu v kombinaci s magickou vizualitou jejich koncertů K-X-P slibuje mimořádný zážitek. „K-X-P jsme viděli loni naživo na slovenské Pohodě, kde se jejich koncert stal jedním z vrcholů festivalu. Událostí se koncert K-X-P stal nejen pro trenčínské návštěvníky, ale velmi pochvalně o koncertu hovořili také samotní pořadatelé Pohody. Máme velkou radost, že se nám K-X-P povedlo dovézt k nám do Tasova,“ uvádí jeden z dramaturgů Besedy Pavel Uretšlégr. 

K-X-P

Dlouhodobou koncepcí dramaturgie festivalu je ovšem reflektovat aktuální podobu česko-slovenské nezávislé scény. „Přivážet to aktuální a zajímavé z Čech nebo Slovenska k nám do Tasova chápeme jako hlavní poslání Besedy. Na nezávislých scénách obou republik najdeme každoročně řadu zajímavých projektů napříč všemi žánry, o kterých by se podle našeho názoru měla dozvědět širší veřejnost,“ dodává dramaturgyně Kateřina Janotová. 

Hardcorové hvězdy Esazlesa patří k nejskloňovanějším jménům domácí klubové hudby posledního období a v Tasově představí svou oceňovanou novinku Společnost psů. Dalšími zástupci tvrdší kytarové hudby budou i živelní The Truth Is Out There a mix garážového zvuku a melancholických balad v podání Beps'n'Johnnies. Projekt slovenského producenta Vlada Ďurajky Autumnist naproti tomu originálně pracuje s mixem zvuků a ruchů. Elektronickou scénu reprezentují i Bratři, jejichž set slibuje divokou techno jízdu a taneční večírek. 

Multižánrový česko-slovenský soubor Carpet Cabinet si už hraní v tasovském areálu úspěšně vyzkoušel – a nyní na festival přiveze svou debutovou desku. Domácí klubovou alternativu, srovnatelnou s tvorbou Květů nebo dříve Sester Steinových, zastoupí Lusk, vítězové posledního ročníku Malé Alternativy. 

Pověstnou dramaturgickou otevřenost pořadatelé festivalu pořadatelé obohatí i nezaměnitelným horňáckým folklorem – sobotní poledne na hlavním festivalovém pódiu bude patřit cimbálové muzice Velické trnečky. Speciální položkou v programu pak budou v regionu kultovní Rudé Kostry. Kapela u příležitosti 25. ročníku festivalu přerušila po téměř deseti letech svoji hybernaci a v Tasově odehraje patrně jediný vzpomínkový koncert. Jejich akustický set se bude opírat o nahrávky Kytice lží a Budiž šero.

Během dvou dnů zahraje na třech scénách v Tasově u Veselí nad Moravou více než 40 interpretů a skupin. Aktuálně potvrzený balík kapel doplňují již dříve avizovaná švédská diva Anna von Hausswolff, američtí Wrekmeister Harmonies, domácí Priessnitz, Midi Lidi, Tomáš Palucha, dné, polští RSS Boys nebo slovenská trojice Nvmeri, The Ills a Ospalý pohyb. 

Zbývající část dramaturgie, včetně společného kurátorského projektu Besedy u Bigbítu a talentové soutěže Startér Radia Wave, Apollónovy návštěvy a Soutěže písničkářů bude zveřejněna v průběhu června. Aktuální program naleznete na www.besedaubigbitu.cz.

Dodal: Pavel Uretšlégr, Beseda u Bigbítu
BESEDA U BIGBÍTU

BESEDA U BIGBÍTU

Pátek 4. 8. 2017 až Sobota 5. 8. 2017
od 600 Kč
Vystupují:
Anna von Hausswolff (SWE), K-X-P (FIN), Wrekmeister Harmonies (USA), Priessnitz (CZ), Midi Lidi (CZ), Katarzia (SK), RSS Boys (PL), ESAZLESA (CZ), Nvmeri (SK), The Ills (SK), Kovadlina (CZ), Flash The Readies (CZ), Noir Voir (CZ), Role (CZ), Hard to Frame (CZ), Tomáš Palucha (CZ), Fiordmoss (CZ), Acute Dose (CZ), Ospalý Pohyb (SK), Dné (CZ), 1flfsoap (CZ), BEPS`N`JOHNNIES (CZ), AUTUMNIST (SK), BRATŘI (CZ), CARPET CABINET (SK), THE TRUTH IS OUT THERE (CZ), RUDÉ KOSTRY (CZ), LUSK (CZ), VELICKÉ TRNEČKY (CZ), ZAGAMI JERICHO (CZ), FLASH BOY (CZ), ETTE ENAKA (CZ), KOCHLEA (CZ), LAZER VIKING (CZ), AGU (PL), MIMO (CZ), INDIA (CZ), VOJ & 3SKA (CZ), FLUSH BUTTONS (CZ), Zdeníto (CZ), Jurkozvierky (SK), Strašlivý Píďa (CZ), Zabiják (bez borců) (CZ), Aleš Jiroušek (CZ), Helemese (CZ)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |