FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Million Marihuana March již tuto sobotu

Million Marihuana March již tuto sobotu
04. 05. 2017   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V Praze proběhne demonstrace za legalizaci marihuany. Hlavním požadavkem je svoboda pěstování a držení konopí pro vlastní potřebu.
V sobotu 6. května se v Praze uskuteční jubilejní dvacátý ročník pochodu a demonstrace za legalizaci konopí s názvem Million Marihuana March. Akce začne ve 12:30 na Karlově náměstí, odkud průvod příznivců zeleného listu zamíří centrem města na ostrov Štvanice. Tam bude až do večerních hodin připraven tradiční kulturní program, koncerty, workshopy a diskuze se zástupci politických stran. Organizátoři očekávají nejvyšší počet návštěvníků v historii akce.

MMM 2016

Cílem demonstrace je upozornit na přetrvávající negativní důsledky prohibiční drogové legislativy a apelovat na politiky, aby přehodnotili podobu aktuálního českého zákona o omamných látkách, který kriminalizuje konopí. Dle spolku Legalizace.cz, který akci pořádá, neodpovídá současná podoba zákona společenské situaci a vede nejen k nesmyslným postihům občanů ze strany policie, ale také k rozvoji černého trhu a nemalým výdajům ze státního rozpočtu.

Pacienti na hranici zákona
Konopí bylo v posledních letech znovuobjeveno moderní medicínou jako účinný lék poskytující úlevu pacientům trpícím roztroušenou sklerózou, nádorovým onemocněním, Alzheimerovou nemoci, chronickou bolestí či cukrovkou. Ačkoliv je jeho léčebné využití v České republice legální již od roku 2013, v lékárnách zůstává nedostupné a měsíční léčba vychází pacienty až na desetitisíce korun. Většina nemocných je proto nucena obstarávat si konopí ilegálně a pod hrozbou trestního postihu, což nesnadnou životní situaci lidí, postižených závažným onemocněním, velmi ztěžuje. Vysoký zájem o možnost samopěstování konopí ukazuje i ohlas kampaně Semínka seniorům, v jejímž rámci Legalizace.cz každoročně zdarma poskytuje tisíce semen rostlin konopí seniorům a pacientům, kteří se na spolek obracejí s prosbou o pomoc. Hlavním požadavkem letošní demonstrace proto zůstává legalizace pěstování a držení konopí a konopných produktů pro vlastní potřebu, a to jak za účelem léčby, tak i k účelům rekreačním.

Uvolnění zákonů nezvýší procento mladistvých uživatelů
Represivní drogové zákony postavené na zákazech celosvětově selhávají a nenaplňují svůj záměr ochrany veřejného zdraví. Statistiky ze zemí, kde je konopí legální, jasně ukazují, že se nezvyšuje ani počet mladistvých uživatelů, ani nedochází k obávanému nárůstu kriminality, navíc se na základě osvěty a kontroly kvality konopí účinně snižují rizika jeho užívání. Funkční státní regulace trhu s konopím může navíc významně přispět do státní pokladny, jak ukazují například výsledky z Colorada. Důkazy hovořící pro ukončení prohibice jsou v současnosti nepopiratelné a jejich dokladem je i postupující legalizace napříč Spojenými státy americkými, kde v loňském listopadu zvítězila legalizační referenda v Kalifornii a několika dalších státech. Od příštího roku bude legalizováno pěstování a následný prodej konopí pro rekreační účely také v Kanadě. Argumenty českých politiků o nutnosti respektovat úmluvy OSN z šedesátých let minulého století proto vyznívají jako nepodložené výmluvy, založené na zastaralých mýtech o drogách a svědčící pouze o neochotě vykročit směrem k bezpečnější a efektivnější drogové politice.

Petice za legalizaci konopí a diskuze s politiky
Legalizace.cz proto vyzývá všechny, komu není aktuální legislativa konopí lhostejná, aby se připojili k sobotní demonstraci a podpořili také petici za legalizaci pěstování konopí pro vlastní potřebu. Ta, až získá požadovaných 10 000 podpisů, bude předložena k projednání Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR společně s návrhem paragrafového znění příslušných konopných zákonů. Součástí odpoledního happeningu na ostrově Štvanice bude i politická diskuze, která začne v 15:30 a během které se mohou návštěvníci zeptat přímo politiků, jakým způsobem se jejich strana chystá ke konopí přistupovat.

Účast v politické diskuzi přislíbili:
Tomáš Vymazal (Česká pirátská strana)
Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)
Filip Humplík (ODS)
Jan Trnka (Strana Zelených)
Spolek Legalizace.cz vyzývá politiky: „Ukončete konopnou prohibici. Umožněte dospělým lidem legální pěstování a držení konopí pro vlastní potřebu.“

Kulturní program po demonstraci na ostrově Štvanice se ponese v duchu celosvětových oslav dvacátého výročí Million Marihuana March. Nebude chybět pestrý program v podobě živé hudby, informačních a prodejních stánků firem ze světa konopí a vzdělávacích workshopů. K tanci i poslechu zahraje oblíbená Pohřební kapela, skupina Ting či legendární Velvet Underground Revival Band. Doprovodný program bude zaměřen na osvětu v oblasti drogové problematiky a nebude chybět ani prostor pro děti.

Dodal: Martin Juki Jyrkinen
MILLION MARIHUANA MARCH

MILLION MARIHUANA MARCH

Sobota 6. 5. 2017
Vystupují:
Beatbox & Freestyle Show by Jaro Cossiga & Mcs Metoděj & Dozr & band, TiNG, De ImperfAction, Queens of Everything, Velvet Underground Revival Band, Pohřební kapela, DJs Jayah & Romario, DJ Robot, The Tchendos DJs – DJs Wokurka & Voita, DJ MikkiM & MC Spee (Dreadzone, UK) & Dave Trumpeteer, evereš - Cocoman, MessenJah, Dr. Kary, Josef Sedloň & Charlie One
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |