FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Na Shotgun přijedou Headless Horseman či Commix

Na Shotgun přijedou Headless Horseman či Commix
03. 05. 2016   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Druhý zářijový víkend to bude už potřinácté, kdy se na české straně tzv. Trojzemí (CZ/DE/PL) odehraje festival Shotgun. Třináct let se snažíme vybírat ta nejzajímavější jména, která zrovna válcují techno, house a dnb hitparády. Náš hlad po stále nové a nové muzice dal pro letošní rok vzniknout následujícímu line-upu.
V kapuce zahalený, Berghainem ošlehaný, svou vizi techna na Shotgunu představí jedno ze zásadních jmen současného dění, HEADLESS HORSEMAN. Tohle bude jízda! Zážitek z poslechu umocní pohled na podium přervané hardwarem, letošní techno stage totiž nabízí další koncerty umělců, kteří se při svém vystoupení nespokojí s laptopem. Z Polska k nám zavítají producenti CHINO & B.BARAN, dvojice, jež nás uhranula svým vystoupením na posledním Unsoundu. Poměřit svůj um s těmito pány zkusí naše domácí hvězda a čerstvý držitel Anděla HRTL.

HEADLESS HORSEMAN

Máme velkou radost, že na letošním Shotgunu můžeme po Leně Willikens přivítat dalšího zástupce suprtrupr vydavatelství Cómeme. CHRISTIAN S. z Kolína nad Rýnem své djské sety zakládá na symbioze techna, disca, acidu, bubínků a všemožných psychedelií. Na rovné podium pro vás chystáme ještě jedno překvapení, o kterém se včas dozvíte. K zahraničním jménům přidáváme zatím známý český support, tři djské dvojice - ENDLESS ILLUSION, SEED a SELEKTIV MUTISM.

Druhá stage zaměřená na elektroniku s kořeny v lámaných beatech letos nabídne jeden velký návrat. Dvojice COMMIX vždy patřila mezi přední jména  zastupující deepovou odnož drumandbassu. Jako mnoho dalších kolegů se George (Endian) i Guy (Shifted) postupně vrhli na techno. První jmenovaný nicméně  na drumandbass nezanevřel a my jsme ho chytili ve správný moment – právě letos mu po pěti letech vychází čerstvý hudební materiál na domovském labelu Metalheadz, který předvede v tříhodinovém setu.  

Bristolská trojice RUFFHOUSE – další host letošního Shotgun festivalu -  je známá temnými náladami podkreslující klinicky čisté, kovové beaty, často tepající v rytmu halftempa. Upsala je na dBridgeův label Exit, Preshův Samurai či Loxyho Cylon. Loni  RUFFHOUSE přišli s vlastním vydavatelstvím UVB-76 Music, kde prozatím vyšly dva singly. Jako djové se nebojí sáhnout k ostřejšímu drumandbassu v duchu známého labelu Renegade Hardware. V Česku se RUFFHOUSE představí vůbec poprvé.  

Svoji vizi polámaných beatů přijede ze Slovenska představit FVLCRVM. Daleko za hranicemi rodné země loni bodoval s epíčkem Notch, participoval na Redbull Bass Campu a remixoval skladbu norské popové zpěvačky Samsaya. Obdivovatel soundtracků a černé hudby si zahrál po boku Hudson Mohawke či Faltyho DL. Jak sám píše, jeho živá vystoupení jsou plná přesných cutů, samplování a změn tempa. Hlavní hosty doplní pražská pětice VOLNEJ PRŮBĚH pořádající večírky v klubu Cross, ANNITA a D-RESIST.

Dodal: Daniel Morávek, Shotgun Festival
SHOTGUN

SHOTGUN

Pátek 9. 9. 2016 až Sobota 10. 9. 2016
Vystupují:
Headless Horseman live [ Hdl DE ], Commix [ Metalheadz UK ], Orgue Electronique live [ Creme Organization NL ], B.Baran & Chino live [ Recognition Records / Rotten Periodicity PL ], Ruffhouse [ Samurai Music UK ], Christian S. [ Cómeme DE ], FVLCRVM [ Gergaz Label SK ], HRTL live [ Bűkko ], Kali Avaaz [ Leipzig DE ], Selektiv Mutism, Tekstrue, Annita, Dash, Mike.H & Not_me, Eva Porating, Layup & R.Kosmos, Volnej Průběh Djs [ Ahz, Nitrous, Stanzim, Rade, Touchwood ], D.Resist, Kam CZa
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |