FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Netradiční festival Overtone tuto sobotu v Riegrových sadech

Netradiční festival Overtone tuto sobotu v Riegrových sadech
13. 08. 2015   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
Agentura Fource Entertainment představí tento víkend svůj nový festival. Overtone má následně proběhnout ještě třikrát v Praze a Brně. Na otázky za pořadatele odpovídala Kristyna Koreis.
Ahoj, agentura Fource Entertainment je u nás dobře známá. Přesto, můžeš Vás představit lidem, kteří se moc nezajímají...třeba o to kdo konkrétní koncerty pořádá?
Koncerty, které Fource pořádá, nejsou žánrově vymezené. Zkrátka se snažíme pokrývat kvalitní produkci napříč všemi hudebními styly – od hip-hopu po soul nebo třeba alternativu. Děláme jak akce pro velké publikum, tak menší klubové koncerty začínajících kapel pro pár hudebních nadšenců. Hlavně to musí bavit nás samotné.

Na jakou z Vašich akcí jsi nejvíce pyšná?
Pyšná asi není to správné slovo, ale ráda jsem byla u letošního koncertu Alt-J. Ta atmosféra byla vážně jedinečná! Obecně mě baví všechny mini koncerty, co děláme. Třeba takoví Public Service Broadcasting v Chapeau Rouge byli dost intenzivní. Zpracovávala jsem to pak celou cestu domů.

Kromě klubovek máte letos za sebou i několik open airů ve Žlutých lázních. Jak vznikl nápad uspořádat festival Overtone a jaká je jeho vize?
Vedle pořádání koncertů se podílíme na dramaturgii různých hudebních festivalů. Byla to otázka času, kdy přijdeme s vlastním festivalem. Chtěli jsme vytvořit něco netradičního, co u nás ještě není. Hledali jsme stejně uvažující a progresivní partnery a spojili jsme se s módní značkou H&M a kulturním serverem GoOut. Tak vznikl Overtone, který nechce být megalomanskou akcí, naopak se soustředí na menší kapacitu do 2000 lidí. Publiku chceme představit to nejčerstvější, co aktuální hudební scéna nabízí. Před sebou máme rovnou 4 Overtony během jednoho roku, které se vedle Prahy odehrají i v Brně.
 

Milky Chance jsou hlavní hvězdou. Proč by si lidé měli přijít do parku poslechnout právě je?
Milky Chance u nás ještě nehráli, takže to bude jejich česká premiéra. Jejich muzika skvěle zapadá do atmosféry letních prázdnin. Navíc jsme minulý týden zjistili, že jsou slavnější než Mléčná dráha. Když zadáte do Googlu “Milky”, nabídne vám to nejdřív Milky Chance, až potom Milky Way. A to se taky počítá!

Představila bys nám stručně i další účinkující?
Kromě Milky Chance zahrajou další 3 skvělé kapely – indie-popoví the Asteroids Galaxy Tour z Dánska, britská vycházející hvězda Shannon Saunders a čeští zástupci Android Asteroid ve speciálním DJ setu. Bude to doslova hvězdná sestava.

Bude akce zajištěná i v případě nepříznivého počasí?
Určitě! Na déšť jsme připravení. Navíc aktuální předpověď hlásí déšť až na neděli.

Na jakou další akci z dílny Fource se ty osobně těšíš?
V říjnu chystáme koncert irské písničkářky Soak, na tu se moc těším. Zvědavá jsem taky na prosincové Everything Everything. Konec roku máme pěkně nabitý, rozhodně je z čeho vybírat.

Předprodej na Goout.
OVERTONE

OVERTONE

Sobota 15. 8. 2015
Vystupují:
Milky Chance (DE), The Asteroids Galaxy Tour (DEN), Shannon Saunders (UK), Android Asteroid
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |