FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Beseda u Bigbítu: rodinný festival evropského formátu

Beseda u Bigbítu: rodinný festival evropského formátu
28. 07. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Jen pár dnů dělí návštěvníky od 22. ročníku Besedy u Bigbítu. Nejdříve organizátoři připravili hudební program, který byl už podruhé koordinován z Kanady, poté se s podobnou intenzitou zaměřili na doprovodný program, vylepšení areálu a jeho technického zázemí.
Nejen návštěvníky z jižní Moravy patrně potěší i nová moderátorka – z Kyjova pocházející hudebnice Nikola Muchová. Za dveřmi je jeden z dramaturgicky nejzajímavějších festivalů na území bývalé federace.

Moderatorka Mucha

„Letošní dramaturgie vznikala 8468.48 km od Tasova. Skládali jsme ji jako puzzle z tisíce kousků tak, aby dávala smysl, aby návštěvníky nadchla a rozšířila jim obzory. Každý rok si říkáme: Tak, a teď to bude nejlepší! Vždycky chceme, aby to bylo nejlepší hlavně pro naše návštěvníky, aby se z toho radovali, byli natěšení, plní nových zážitků a hlavně měli »husinu« – protože to je přeci »ono«. Chtěla bych vám všem, kteří na Besedu přijedete, popřát krásný zážitek, mysl a oči otevřené dokořán. Bude to super, slibuju,“ říká hlavní dramaturgyně festivalu Kač Janotová, která program připravovala z kanadského Vancouveru, kde už dva roky pracuje.

Beseda u Bigbítu se koná 1. a 2. srpna v Tasově nedaleko Veselí nad Moravou a patří k největším českým festivalům pořádaným dobrovolníky bez nároku na honorář. Specifický genius loci, přátelské prostředí, vysoká profesionální úroveň, ale dosud také rodinná atmosféra festivalu dotvářejí fenomén dávno přesahující hranice naší republiky. „Z letošnímu programu mám obrovskou radost a věřím, že návštěvníci ocení i další vylepšení areálu a zázemí. Holky by mohly potěšit třeba dámské záchody a čerstvé maminky přebalovací pult v dětském koutku. Zakládáme si přece na tom, že jsme rodinný festival,“ usmívá se ředitel festivalu Tomáš Ševčík. Pestré jídlo bude připraveno opět i pro vegetariány, kromě čajovny návštěvníci v areálu najdou taky tvůrčí domek a další možnosti vyžití také mimo hlavní hudební program. Plavci ocení oblíbený splav, intelektuálové zase ve srovnání s předchozími lety bohatší doprovodný program Apollónova návštěva i přednášky hudebních publicistů. Parkování, stanové městečko i pitná voda bude i nadále zdarma a k dispozici bude i non-stop úschovna. Vyhánění návštěvníků se na Besedě nekoná – festivalový areál bude od pátečních 14 hodin přístupný bez omezení.

Hvězdou prvního večera jsou rakouské klubové hvězdy Elektro Guzzi, velkým příslibem je ovšem i vystoupení talentovaných Manon meurt, Houpacích koňů, Android Asteroid, Lesní zvěře nebo Jiřího Schmitzera. Černý kůň festivalu, Tall Ships z Velké Británie se na podiu objeví v sobotu večer. Dalším želízkem v ohni jsou polští Kamp! a arménské duo Wattican Punk Ballet. V programu o čtyřiceti hudebních položkách ze sedmi zemí nicméně nechybějí ani kapely z blízkého regionu: velická Musica Folklorica, Strangers In The City z Veselí nad Moravou, Carpet Cabinet ze slovenské Skalice nebo šestice regionálních písničkářů, kteří se spolu utkají v divácké soutěži. O moderování hlavní scény se podělí opět dvojice Alexandr Stankov a Roman Blumaier, scénu alternativní nově odmoderuje vícenásobná vítězka soutěže písničkářů Mucha.

Dodal: Zdeněk Neusar, Beseda u Bigbítu

BESEDA U BIGBÍTU

Pátek 1. 8. 2014 až Sobota 2. 8. 2014
Předprodej 499 / na místě 649 Kč sobota (pouze na místě) 349 Kč
Vystupují:
SOUSEDI (CZ), THE HOLY GROOVERS (CZ), JIŘÍ SCHMITZER (CZ), THE PROSTITUTES (CZ), ELEKTRO GUZZI (AT). HOUPACÍ KONĚ (CZ), LESNÍ ZVĚŘ (CZ), DOCTOR VICTOR (CZ), KVETY NIKOTÍNU (SK), MODRÉ HORY (SK), MANON MEURT (CZ), MALIGNANT TUMOUR (CZ), PRODAVAČ (CZ), ANDROID ASTEROID (CZ), DAN WALTERSTEIN ​AKA DAN COOLEY (CZ), MUSICA FOLKLORICA (CZ), CARPET CABINET (SK), ZABELOV GROUP (BLR/CZ), GRUFF (PL), DVA (CZ), WATTICAN PUNK BALLET (ARM/HU), TALL SHIPS (GB), KAMP! (PL), THE TRUTH IS OUT THERE (CZ), ARCHÍVNY CHLAPEC (SK), KABARET DR. CALIGARIHO ,(CZ), STRANGERS IN THE CITY (CZ), J (CZ), NAUZEA ORCHESTRA (CZ), ILLE (CZ), DEPAKINE CHRONO (CZ), BLAHALOUISIANA (HU), U-PRAG (CZ), SATO-SAN TO (CZ), L RU (CZ), FALLGRAPP (SK), FERTILIZER (CZ), DŘEVĚNÉ PYTLÍ V JUTOVÝCH UHLÍCH (CZ)
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |