FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Kapela Team na Benátské vystoupí

Kapela Team na Benátské vystoupí
30. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (1)
(Promotion) Pavel Mikez, pořadatel festivalu Benátská!, reaguje na časté dotazy fanoušků, zda nedávné úmrtí bubeníka Ivana Marčeka z kapely Team ohrozí vystoupení populární slovenské skupiny na festivale. Podle promotéra Team nakonec své jediné letní vystoupení v České republice odehraje. Na pódiu Benátské se objeví v pátek 25. 7. a za bicí soupravu se s nimi posadí Marcel Buntaj.
Zkušený slovenský hudebník, který spolupracoval například s Janou Kirschner nebo Richardem Müllerem, je českým posluchačům známý rovněž z vystoupení s Elánem na Letenské pláni v Praze. S muzikanty Teamu ho pojí dřívější přátelství. Například s kytaristou Dušanem Antalíkem hraje v jiném hudebním projektu Aeroc Therapy. 

„Rádi bychom reagovali na časté mailové a telefonické dotazy, zda Team odehraje avizované vystoupení na Benátské. Od managementu jsme dostali zprávu, že vše platí. Samotná skupina z úcty k bývalému spoluhráči zatím žádné nové informace neposkytuje. Z facebooku jsme se pouze dozvěděli, že řady Teamu na našem festivale kromě Marcela Buntaje na bicí doplní i mladý český talentovaný kytarista Matěj Morávek,“ říká Pavel Mikez.
 
Marcel Buntaj je absolventem bratislavské konzervatoře, kde vystudoval hru na bicí. Od šestnácti let spolupracuje na mnoha hudebních projektech různých hudebních žánrů. V roce 1995 obdržel Cenu Ladislava Martoníka jako "jazzman roku" a v roce 1998 získal cenu hudební akademie "Grand Prix ZAI 1997" jako instrumentalista roku. Jeho hru na rytmické nástroje lze slyšet v skladbách umělců jako jsou Jana Kirschner, Lenka Filipová, Pavol Hammel, Orchestr Gustava Broma, Adriena Bartošová, Beata Dubasová, Václav Patejdl, Richard Müller, Jaro Filip, Marián Varga, Jiří Stivín nebo Peter Cmorík.
 
Festival Benátská!, který letos zkrátil název z původního jména Benátská noc, dává letos prostor také oslavám výročí předních českých a slovenských kapel. „Koncertně u nás oslaví výročí třiceti let slovenští hosté Tublatanka a Zóna A, Slobodná Európa zase pětadvacet let. Další vystupující Chinaski mají letos dvacetiny. Stejně let na české scéně slaví i zpěvačka Anna K,“ vyjmenovává pořadatel festivalu Pavel Mikez.

A jak je to s dalšími potvrzenými jmény? Návštěvníci se budou moci těšit například na kapely Divokej Bill, Mandrage, Horkýže slíže, Mig 21, zpěváka Tomáše Kluse nebo Michala Hrůzu. Mezi dalšími ohlášenými česko-slovenskými umělci, na kterých Benátská! letos staví, jsou i Mňága a Žďorp, Krucipüsk, Vilém Čok, Vypsaná fiXa, Aleš Brichta, Visací zámek, Abraxas nebo Kreyson.

Více informací na strankách festivalu www.benatskanoc.cz, respektive www.benatska.cz (tisková zpráva)
 

Dodal: Marta Říhová, BrainZone promotion
BENÁTSKÁ

BENÁTSKÁ

Pátek 25. 7. 2014 až Neděle 27. 7. 2014
permanentky od 890 Kč v předprodeji
Vystupují:
HIM /FIN/ ,Palo Habera&Team /SK/, Ivan Král, ACCA DACCA /AUS/, KISS FOREVER BAND /HU/, Miracle /NL/, Horkýžeslíže /SK/, Slobodná Europa /SK/, Tublatanka /SK/, Zona A /SK/, Abba stars, Abraxas, Aleš Brichta project, All my memories, Anna K&band, Aries, A-styl ,Big´O´Band, Big band ZUŠ Turnov, Budulínek, Čechomor, Deathward, Debbi, Debillheads, Degradace, Divokej Bill ,Doctor PP, Dymytry, Eddie Stoilow, Exil 51, Free fall, Gate crasher, Gipsy.cz, Hoodermaniax, Hubert Macháně, Chinaski, Jaksi Taksi, Jana VAculíková&band, K2, Kreyson, Krucipüsk, Křížaly, Lenny, Madafaka, Mandrage, Mig 21, Michal Hrůza&kapela Hrůzy, Mňága a Žďorp, Modesty Pride, Pavel Houfek band, Patricie, Petr Kolář, Petr Spálený&Apollo band, R+Members club, Skyline, Supergroup, Škwor, Tomáš Klus, Vilém Čok, Visací zámek, Vypsaná fixa, Walda Gang, Zdeněk Buš, Zrní
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
Denda | 06. 07. 2014 | 10:52:31
Team!

Na Team se moooc těším, to mi pořadatelé udělali fakt radost! Benátská je skvělý fesťák, díky za něj ;)

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |