FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Živá ulice je festival v komfortu města, bez holinek a deštníků

Živá ulice je festival v komfortu města, bez holinek a deštníků
19. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Dohromady 15 dní programu přinese do Plzně multižánrový festival Živá ulice. Na třetím ročníku se návštěvníci mohou těšit na výběr kvalitních českých interpretů, mezinárodní pouliční divadlo, dětské a doprovodné programy, workshopy i gastronomické zážitky. To vše v komfortu historického centra Plzně.
“Festival Živá ulice je spíše městskou fiestou než zabahněným buzerplacem, na jehož jednom konci postavíte pódium a na druhý výčep piva. Je to festival, který si můžete užít opravdu bez holinek - v komfortu městského prostředí. Koneckonců jsme první festival v Česku, který ve spolupráci s naším partnerem Gambrinus bude na hlavní scéně na Náměstí Republiky čepovat i pivo do skla,” uvádí ředitel festivalu Jakub Vedral. uvádí ředitel festivalu Jakub Vedral.

Jakub Vedral

Festival Živá ulice se skládá ze tří částí - začíná akcí Za dveřmi je Plzeň, tedy ozvěnami Mezinárodního festivalu pouličního divadla Za dveřmi. V rámci něj přijíždějí do Plzně od 17. do 20.7. věhlasná česká i zahraniční jména pouličního a alternativního divadla - česko-ruští Teatr Novogo Fronta, cyberpunkoví Amanitas s jejich halucinogenní Alenkou, Bratři v tricku s letošní premiérou Cirkus hraček nebo portugalský soubor Teatr SÓ. Představení se letos budou odehrávat v Proluce a doplní je koncerty v Inspiral Garden Součástí Za dveřmi je Plzeň bude i repríza unikátního divadelní projektu With Unarmed Forces, který vznikl minulý rok ve spolupráci izraelského Clipa Theater a Teatr Novogo Fronta u příležitosti 20. výročí souboru. Představení tak zapojí do festivalu i plzeňský prostor Papírna.

Od 11. do 17. srpna nás pak čeká ŽIVÁ ULICE - sedm scén během sedmi dní v historickém centru a na nich kvalitní čeští interpreti: ženské “písníčkářky” několika generací - Lenny, Lenka Dusilová & Baromantika nebo Monika Načeva, staří i mladí “bardi”: Xavier Baumaxa, Jiří Schmitzer a Plastic People of The Universe a česká želízka v ohni neboli držitelé prestižních hudebních ocenění - Doctor Victor (Global Battle of Bands), Houpací koně (Vinyla), Vložte Kočku (Vinyla a Anděl). Doplňují je The Prostitutes, Pub Animals, Prague Conspiracy, electro-swingoví Mydy Rabycad, Fastfood Orchestra nebo Longital. Za kvalitním českým výběrem totiž stojí hudební publicista a letošní dramaturg Živé ulice Honza Vedral.

Živá ulice

Živá ulice v srpnu ale zdaleka není jen o hudbě - v Proluce budou k dispozici každý den dětská představení a workshopy, ochutnat chutě světa budete moci v rámci programu Babylon na plotně, díky kterému se zapojují do festivalu národnostní menšiny žijící v Plzni. V rámci hlavního srpnového bloku uvidíte i několik představení a happeningů - za všechny zmiňme izraelské taneční představení Ábel nebo německé Grotest Maru. Již 8.8. zahájíme v rámci Plzeňských namlouváníček v Proluce tradiční výtvarnou výstavu Barvy na ulici. Důležitou součástí srpnové části festivalu je i prodejní veletrh alternativní módy a designu Plzeň Fashion Days, který se letos uskuteční na Náměstí Republiky 14. a 15. srpna.

Jako tradiční tečku za létem nevynechali organizátoři ani letos oblíbený Festival Polévky. “Už nyní víme, že bude větší - po loňském zájmu jsme se rozhodli zvýšit počet kotlů a stanovišť, takže se můžeme těšit na ještě větší výběr polévek,” dodává Jakub Vedral. Na Festival Polévky se můžete těšit na Náměstí Republiky 7. září.

"Živá ulice je jedním z festivalů, které patří do programu Evropského hlavního města kultury. Jeho název přesně odpovídá tomu, o co se společně snažíme: přivést do městských ulic dění a podpořit kvalitní kulturní scénu. Organizátoři s naší podporou chystají letos i na příští rok skvělou přehlídku pouličního divadla a hudby, která zapojí kvalitní české i zahraniční soubory. Obzvlášť mě těší zapojení národnostních menšin žijících v Plzni do gastronomické části festivalu, stejně jako vloni se do vaření polévky opět vrhne i náš tým Plzeň 2015, abychom Plzeňanům naservírovali opravdu chutnou porci kultury," zmiňuje programový ředitel projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 Jiří Sulženko.

Kompletní informace o programu festivalu Živá ulice najdete na www.zivaulice.eu a v přiložených materiálech. Festival se koná za finanční podpory statutárního města Plzeň, společnosti Plzeň 2015 o.p.s., Evropské Unie, Plzeňského kraje, Státního fondu kultury ČR, Ministerstva kultury ČR, Velvyslanectví státu Izrael, Polského institutu a Visegrad Fund. Oficiálními partnery jsou Gambrinus, Plzeňská teplárenská a Skupina ČEZ. Pořadatelem je ArtProm s.r.o. ve spolupráci s ART Prometheus o.s.

Dodal: Adam Ondráček, ART Prometheus
ŽIVÁ ULICE

ŽIVÁ ULICE

Pondělí 11. 8. 2014 až Neděle 17. 8. 2014
Vystupují:
Lenka Dusilová, Tornado Lue, LENNY, Vees, Pub Animals, The Rocket Dogz, The Plastic People of the Universe, Xavier Baumaxa, NANO, The Prostitutes, Longital (SK), The Chancers, Jelen, The Fialky, Fast Food Orchestra, Jiří Schmitzer, The Unholy Preachers, Doctor Victor, Vložte kočku, 100°C, Discoballs, Never Sol, Houpací koně, Debbi, Mydy Rabycad, Prague Conspiracy, Monika Načeva a Justin Lavash, Znouzecnost
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |