FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Třetí ročník plzeňského festivalu Živá ulice

Třetí ročník plzeňského festivalu Živá ulice
04. 06. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V létě odstartuje v Plzni už třetí ročník Multižánrového festivalu Živá ulice - Plzeňská setkání. Přinese celkem 16 dní programu - pouliční divadlo, sedm open-air hudebních scén v historické kulise západočeské metropole i první český Festival Polévky.
Multižánrový festival Živá ulice se poprvé objevil v Plzni v roce 2012, kdy navázal na jeden z nejstarších českých festivalů - Na ulici - který se konal tradičně posledních 20 let. Živá ulice je tzv. “father friendly” festival - nabízí kvalitní hudbu, divadlo, výstavy ale i mnoho doprovodného a dětského programu. “Není tak problém si užít koncert například Xaviera Baumaxy a o dvacet metrů dále mít hlídané dítko na pískovišti,” vysvětluje organizátor festivalu Jakub Vedral.
 

Živá ulice se dělí celkem na tři bloky - první je věnován pouličnímu divadlu z celé Evropy a koná se od 17. do 20. července 2014. Každý den nabídne špičková představení, odpoledne dokonce pro děti. Pokračuje dále hlavním programem Živá ulice během sedmi dní na sedmi open-air scénách v krásné historické kulise centra Plzně (11.- 17. 8.). Programu dominují česká jména - v rámci “Roku české hudby” vyhlášeného Ministerstvem kultury ČR se dramaturg Honza Vedral rozhodl přijmout výzvu a postavit sedmidenní program jenom z české kvality: “Jak dokázal Budějovický Majáles, tak jde postavit kvalitní a návštěvnicky atraktivní program z kapel, které neuvidíte na každém druhém festivalu.” Návštěvníci Živé ulice tak můžou v srpnu potkat na sedmi scénách hned trojici výrazných hudebnic - Lenku Dusilovou, Lenny a Debbi nebo celou gardu “bardů”: Xaviera Baumaxu, Plastic People of The Universe či Jiřího Schmitzera. Doplňují je čeští držitelé ocenění: držitelé Anděla a Vinyly Vložte Kočku, Vinylou ocenění Houpací Koně nebo kapela Doctor Victor, která nedávno obsadila druhé místo v celosvětové soutěži Global Battle of Bands.
 

Výrazný je letos i doprovodný program - krom několika dětských představení každý den proběhne i projekt “Babylon na plotně”, který bude v průběhu festivalu představovat jednotlivé menšiny žijící v Plzni a republice především skrze jejich gastronomii. Doplňovat jej budou workshopy, animační dílny, prodejní veletrh Plzeň Fashion Days a celá řada aktivit.

7. září se pak na Náměstí Republiky v Plzni uskuteční Festival Polévky. Právě v Plzni vznikl poprvé v Česku a okamžitě se stal tamější senzací. Ve čtyřicetilitrových kotlích, speciálně dovezených z Maďarska, jelikož pouze tam se vyrábějí na guláš, uvaří přes dvacet restaurací, organizací i jednotlivců na otevřeném kotli polévky všech druhů a vůní.

Kompletní informace o programu se dozví čtenáři na webu www.zivaulice.eu, a to včetně možností dopravy z různých regionů či ubytování v Plzni.

Organizátoři srdečně zvou - jsme festival, který si můžete užít i bez holinek!

Dodal: Adam Ondráček, ART Prometheus
ŽIVÁ ULICE

ŽIVÁ ULICE

Pondělí 11. 8. 2014 až Neděle 17. 8. 2014
Vystupují:
Lenka Dusilová, Tornado Lue, LENNY, Vees, Pub Animals, The Rocket Dogz, The Plastic People of the Universe, Xavier Baumaxa, NANO, The Prostitutes, Longital (SK), The Chancers, Jelen, The Fialky, Fast Food Orchestra, Jiří Schmitzer, The Unholy Preachers, Doctor Victor, Vložte kočku, 100°C, Discoballs, Never Sol, Houpací koně, Debbi, Mydy Rabycad, Prague Conspiracy, Monika Načeva a Justin Lavash, Znouzecnost
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |