FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Blíží se festival Boskovice 2014

Blíží se festival Boskovice 2014
24. 04. 2014   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Od čtvrtka 10. do neděle 13. července proběhne v Boskovicích 22. ročník festivalu  nezaměnitelnou atmosférou. Celý je věnován propagaci jedinečné urbanistické památky v tomto jihomoravském městě – židovské čtvrti.
Návštěvníky zde čeká bohatý výběr koncertů nejrůznějších hudebních žánrů na několika scénách, divadla, filmové projekce, výstavy, autorská čtení, komentované prohlídky židovské čtvrti, výtvarné dílny, cyklovýlet, happeningy a další překvapení. To vše bude k vidění a slyšení v amfiteátru letního kina, v zámeckém skleníku, na hradě, v synagoze, v Muzeu Boskovicka, v ulicích židovské čtvrti, v městském kině a na spoustě dalších míst. Festival totiž opět ovládne celé město!
 

A jaké hudební lahůdky letos pořadatelé připravili? Na hlavní scéně v letním kině vystoupí mimo jiné maďarská kapela Korai Öröm a polští Akurat, z českých pak Nylon Jail, WWW Neurobeat + Fajt, na UNI scéně zahrají Petr Nikl, Kazety nebo Bratři Orffové, blues z Velké Británie přivezou Good Biscuits a ze Slovenska duo Erich Boboš Procházka & Marek Wolf, jazzovou scénu ve skleníku roztančí Los Quemados nebo Grim z Německa a mnoho dalších.

Divadelní představení na hradě budou letos zaměřena na tanec v nejrůznějších podobách a děti se opět mohou těšit na pohádky ve farské zahradě.

Filmové projekce v kině Panorama přinesou ve více než 20 blocích celovečerní filmy, dokumenty a studentské snímky, připravuje se filmový profil režisérky Věry Chytilové či Polské filmové odpoledne.

Příznivci výtvarného umění se mohou těšit například na průřez tvorbou Antonína Střížka za posledních pět let – vedle olejomaleb budou vystaveny fotografie, kresby, náčrty apod. a další zajímavý projekt připravuje se svými studenty katedry fotografie FAMU Jaroslav Bárta.

Odpočinkovou zónu na palouku před hradem i letos připraví kavárna Potrvá. Do pestrého hudebního a divadelního programu zařadí i odpolední sportovní aktivity, jako např. badminton, žonglování, volejbal a další.

To a mnoho dalšího vás čeká na jedinečném festivalu v Boskovicích! Podrobnější informace najdete na www.boskovice-festival.cz

Dodal: Petra Černá, Unijazz
BOSKOVICE

BOSKOVICE

Čtvrtek 10. 7. 2014 až Neděle 13. 7. 2014
250 - 450 Kč
Vystupují:
Chassidic Songs (SK), Bellevue, Good Biscuits (GB), Erich Boboš Procházka & Marek Wolf (SK), Radek Vaňkát &Jakub Racek, Marcel Flemr Band, Kopec Šišek, Tomáš Palucha, DVA, Korben Dallas (SK), Akurat (PL), Korai Öröm (HU), Sklad by Walda, Ira Mimosa, Martina Trchová Trio, Petr Nikl, Vasilův rubáš, Irish Dew, Bopus Trio, Limbo, Mara & David (D), Christopher Rumble (D), Zabelov Group (BLR/CZ), Overland Inn (FR), Napszyklat (PL), Clipa Theater (Izrael): With Unarmed Forces, Rolling Stones Blues Cirkus 50 (SK), WWW Neurobeat + Fajt, Nylon Jail, United Flavour (E/USA/CZ), Dřevěné Pytlí v Jutových Uhlích, Kazety, The Drain, Kvety nikotínu (SK), Grim (D), Los Quemados, Atomic Gigolo, Borderland Express (CZ/D), Synagoga, Irena a Vojtěch Havlovi, Asstma, Neřvi mi do ucha, Planety, Pohlavní nádraží, Andrej Polanský wtf Emül Langman, The Finally, Kolowrat (SK), Bratři Orffové, Brno Gospel Choir, Vložte Kočku, DJ Mardoša
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |